_

Blogin kävijämäärä laski viime vuonna

Blogin kävijämäärä oli viime vuonna kävijämäärä 1484121. Siinä on laskua peräti 12 %. Artikkeleita julkaisin 221 (228) ja kommenttaja läpäisi seulan 12 226 (14 930). Kommenttien määrässä oli laskua peräti 18%.

Osittain blogin suosion lasku johtuu siitä, etten ole ehtinyt panostamaan siihen yhtä paljon kun aiemmin. Selvitystehtävänä STM:ssä on ollut sen verran suuritöinen, että se on päässyt häiritsemään harrastuksia. Olen myös ollut paljon matkoilla.

Ososynä on sekin, että olen jakanut tarmoani Twitteriin enkä ihan huonolla menestyksellä. Seuraajia on jo 30 000.

Myös moni arvokas kommentoija on lopettanut.

Kaikkiaan 14 postausta ylitti 10 000 lukijan rajan Jos eläisin mainosmyynnillä, tietäisin, millaisia juttuja pitäisi kirjoittaa.

 

6.2. Turvapaikkapolitiikkaa pitäisi järkevöittää 6.2  (26 370 lukukertaa)

14.12. Ruotsin opiskelusta yli 140 merkkiä (21 580)

14.8. Markkinatalous pitää uudistaa (21 429)

24.4. Tarvitaan vasemmistolaista markkinaliberalismia  (19 354)

28.11. Miksi kannatan Guggenheim-hanketta (16 080)

3.1. Suomen synkkä tulevaisuus kielimuurin takaa on vaikea menestyä (15 049)

2.7. Britannia ja Euroopan sisämarkkinat (12 457)

26.8. Mihin kysymykseen perustulokokeilu vastaa(12 347)

13.11. Michael Young ennusti Tumpin voiton jo vuonna 1958  (12 062)

7.11. Allekirjoita kansalaisaloite eutanasian laillistamisesta 12046

12.6. Ryöstö kapitalismin aika – valinnanvapauden hinta voi olla  kova (11 384)

10.9. Matalapalkkatyö nostaa tunteita (11 018)

4.8. Empatiasta ja argumentin totuudellisuudesta (10 470)

1.12 Pääministerin sähköpostiviestit (10121)

17 thoughts on “Blogin kävijämäärä laski viime vuonna

 1. Se, että pitää Hesarista lukea mitä olet twitterissä jne. sanonut Vihreiden kähinöistä on aika huonoa mainosta blogille.

  Se, että kyseistä sanomista ei blogissa avata lainkaan myöhemminkään, ei ainakaan paranna asiaa.

  Minusta olisi kiva, jos kirjoittaisit useammin ihan puhtaita mielipiteitä asioista. Haluat kai välttää puoluepolitiikan sekoittamista. Ok. Se on varmaan ihan hyvä valinta. Se myös tekee blogista vähemmän kiinnostavan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Kun napsauttaa tykkäyspeukkua, tulee tämmöinen herja:

  Error: mysql: Access denied for user ”@’localhost’ (using password: NO)

  Kun painaa kommentin lähetysnappulaa, tulee tyhjä ruutu eikä tiedä onko kommenttihelmi mennyt perille vai ei.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kiitos tilastoista, ne ovat kivoja! Olisi ollut kiinnostavaa tietää sekin kuinka iso prosenttiosuus kommenteista ei läpäissyt seulaa?

  En pidä kommenttien määrän laskua mitenkään huonona, olennaisempaahan on kommenttien laatu. Harmikseni minäkin olen huomannut joidenkin terävien keskustelijoiden poistumisen, mikä on sääli.

  Kiitos Osmo Soininvaaralle tästä blogista, ja voimia ja kiinnostusta sen vireään jatkamiseen. Ja jos toivoa saa, niin minä pidän periaatteellisista pohdinnoista aikamme suurista kysymyksistä…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Pekka T.:
  Kiitos tilastoista, ne ovat kivoja! Olisi ollut kiinnostavaa tietää sekin kuinka iso prosenttiosuus kommenteista ei läpäissyt seulaa?

  En pidä kommenttien määrän laskua mitenkään huonona, olennaisempaahan on kommenttien laatu. Harmikseni minäkin olen huomannut joidenkin terävien keskustelijoiden poistumisen, mikä on sääli.

  Kiitos Osmo Soininvaaralle tästä blogista, ja voimia ja kiinnostusta sen vireään jatkamiseen. Ja jos toivoa saa, niin minä pidän periaatteellisista pohdinnoista aikamme suurista kysymyksistä…

  keitä nämä ovat? tiedemies ainakin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. GOLAJTTI: keitä nämä ovat? tiedemies ainakin.

  Itse kaipaan eniten nimimerkin az pitkiä kirjoituksia. Ne olivat erittäin mielenkiintoisia riippumatta siitä oliko johtopäätöksistä samaa mieltä vai ei.

  Nykykäytäntö takaa tasapainon, jossa moderointi estää öyhötyksen, mutta nimimerkillä kirjoittaminen estää pönötyksen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. Kaipaisin suosittele-napin palauttamisessa vähän apua. Kun tämä blogi siirrettiin isommalle palvelimelle, tuo vanhentunut plug in lopetti toimintansa, eikä tekijältä näytä löuytyvän uudempaa. Sen voisi ehkä korjata itsekin, mutta ei minun ohjelmointitaidoillani. Jos otan käyttöön jonkin uuden, vanhat peukutukset katoavat.

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Osmo Soininvaara:
  Kaipaisin suosittele-napin palauttamisessa vähän apua. Kun tämä blogi siirrettiin isommalle palvelimelle, tuo vanhentunut plug in lopetti toimintansa, eikä tekijältä näytä löuytyvän uudempaa. Sen voisi ehkä korjata itsekin, mutta ei minun ohjelmointitaidoillani. Jos otan käyttöön jonkin uuden, vanhat peukutukset katoavat.

  Virhe viittaisi mysql -kannan root -käyttäjätunnukseen ja salasanaan. Nyt ne ovat tyhjiä.
  https://www.youtube.com/watch?v=dIlgwMj10p8

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Virheilmoitus siis viittaa siihen, että yhteydessä käytetty tunnus ja salasana ovat väärin tai niitä ei ole annettu lainkaan.

  Luulen että, että ongelma on siinä, että vanha plugin yrittää avata yhteyden tietokantaan käyttäen vanhaa mysql_ -komentoa, kun uusi systeemi käyttää jotain muuta yhteydenavaustapaa, kuten mysqli_ tai PDO.

  Jeesusteippinä, teoriaa voisi testata laittamalla jonnekin pluginin tiedostoon tai vaikkapa kokeeksi esim. wp-config.php tiedostoon sieltä löytyvän tunnuksen ja salasanan mukaiset rivit:

  mysql_connect(“localhost”, “username”, “password”);
  mysql_select(“databasename”);

  Missä siis username, password ja databasename ovat korvattuna niiden oikeilla arvoilla, joiden pitäisi löytyä ko. tiedostosta.

  https://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php

  Kun on lisännyt nuo rivit voi katsoa lähteekö plugin pelaamaan. Tämä on teknisesti lähinnä laastari, eikä näin pitäisi tehdä, koska se on väärin, rumaa, tehotonta jne. mutta toisaalta jos se toimii niin sitä voi kokeilla käyttää sen aikaa kunnes joku tekee ns. “oikean korjauksen”

  Isompi korjaus olisi kirjoittaa koko plugin uudestaan niin että se käyttää uutta yhteydenmuodostustapaa.

  Tämä siis akateeminen arvaus näkemättä mitä oikeasti on tapahtunut. Kyse voi olla toki jostain muustakin, esim. siitä että yhteydenmuodostuksessa käytetty linkki välitetään jostain väärin, mutta voi olla että virheilmoitus olisi tällöin erilainen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Virheilmoituksen mukaan plugin haluaisi joko mysql kannan salasanan olevan tyhjä tai sitten sille pitää antaa salasana ja käyttäjätunnus.

  Ongelma on joka tapauksessa ilmeisesti mysql:n asetuksissa.

  Tällä tavalla saa salasanan pois päältä:

  http://stackoverflow.com/questions/3032054/how-to-remove-mysql-root-password

  Toki tietoturvamielessä pitää sitten root loginit olla rajoitettu pelkästään localhostiin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Ei missään nimessä root salasanaa pois, tuo on standardi virhe jos MySQL kantaan ei anna salasanaa ja se kertoo vain että tämän kirjautumisen default user on root ja virheen sisältö on siis kirjautuminen epäonnistui!!!! Jos tekee niin hölmösti että salaaanan poistaa pahimmillaan joku voi murtautua sivuille, jos kantaan on jäänyt kirjautuminen ulkoisista IP osoitteista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Peukut ovat hävinneet nyt kokonaan, nollaakaan ei näy. Kunpa ne saataisiin takaisin! Minulle peukut kertovat tietysti sen, olenko ajatuksineni yksin vai onko joku muu samaa mieltä. Mutta ennen kaikkea ne ovat helppo tapa jättää sanomatta monta asiaa – ei tarvitse itse alkaa toistella, kun voi peukuttaa sitä, joka ehti puhumaan ensin. Tehokasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.