_

Blogissa saattaa olla katkoksia huomisaamuna perjantaina

Kyllästyneenä loputtomiin ilmoituksiin resurssirajan ylityksistä päätin, että blogi siirretään isommalle koneelle. perjantaina 30.12. klo 8. Tuolloin saattaa esiintyä tilapäisiä katkoksia.

Blogia ilmeisesti rasittavat lukuisat robotit, jotka vierailevat sivuilla ihmisiä useammin. Ainakin Louhi.nettin tilastot bloginkävijämääristä ylittävät tuntuvasti minun laskureitteni antamat. Niissä ei ole robotteja mukana.

12 thoughts on “Blogissa saattaa olla katkoksia huomisaamuna perjantaina

 1. Ahistaa:
  Robotit voi päsääntöisesti estää muutamassa kymmenessä minuutissa, kunhan vain googlaa ohjeet.

  Paitsi että israelilainen lafka joka metsästää oikeudetta käytettyjä kuvia (jotta oikeudenomistaja voisi lähettää uhkausviestejä) ei noudata robots.txt:tä. Ei edes siinä määrin, että rajoittaisi yhteydenottoja johonkin järkevään määrään minuutissa, vaan paukuttaa menemään niin paljon kuin kaista kestää.

  Tästä syystä olen parillakin palvelimella estänyt raa’asti koko ko. lafkan käyttämän operaattorin kaikki ip-alueet.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Suurimman osan aikaa tämänkin sivuston etusivu on staattinen ja se voitaisiin esim. kirjoittaa vain kerran 10 sekunnissa muistiin ja muun aikaa tarjoilla se suoraan cachesta ja ehkä siirtää staattiset resurssit Content Delivery networkin taakse – mikä vapauttaisi HTTP palvelimen nopeammin palvelemaan uutta käyttäjää.

  Teoriassa koko sivuston voisi laittaa Amazon Cloudfrontin läpi, jolloin sekä dynaaminen muuttuva sisältö että staattinen sisältö olisi Amazonin cachessa, joka päivittyy aina kun sivun sisältöä muokataan.

  http://www.danneh.org/2015/04/setting-wordpress-amazon-cloudfront/

  Paljonko se maksaa? En tiedä – riippuu käyttäjämääristä – tässä suhteessa oma palvelin on ainakin ennustettavampi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Ari Aaltonen:

  Kiitos rakentavasta kommentista.

  Mutta sitä ajattelin että miten ihmeessä Soininvaaralla on varaa hoitaa tätä blogia vasemmalla kädellä. Ymmärrän että saattaa olla kiireitä muissa hommissa. Mutta sitäkin suuremmalla syyllä en ymmärrä tätä tehdään kaikki itse mentaliteettia. Tuskinpa se rahastakaan on kiinni. Näiden ongelmien korjaaminen hoituisi sillä kun ottaisi puhelimen kauniiseen käteen ja ulkoistaisi nämä tekniset hommat jollekin toiselle joka osaa. Nykyinen malli on käyttäjien dissaamista. Noh eihän tätä blogia ole pakko seurata.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. anonyymi: Ai ajattelitko, että palvelin käyttäisi sinua varten eri tietokantaa kuin Villeä varten?

  Toki tuollainen on mahdollista, joskaan siitä ei ole tässä tapauksessa kysymys. Ilmeisesti peukutus-pluginista puuttuu käyttäjätunnus (wordpress-käyttäjä) jolla on oikeudet päästä kantaan. Tuon saa säädettyä kyseisen pluginin asetuksista.

  Toinen vaihtoehto on että aiemmin keneltä tahansa localhostissa oli oikeudet päästä kantaan, jolloin plugin toimi suoraan. Jos blogilla on oma kanta, noita asetuksia voi säätää Louhen cPanel-hallintapaneelista, tai suoraan kantaan sopivalla komennolla. Blogi siis näyttäisi ip-osoitteen perusteella pyörivän Louhen palvelimilla.

  Mikään ei myöskään estä siirtämästä kantaa esim. amazonin mysql-pilveen niin että palvelu pyörii edelleen Louhella, mutta kanta toimii amazonilla. Teoreettinen viive fyysisestä etäisyydeston millisekunteja, mutta kapasiteetti ei taatusti lopu kesken.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.