Kaupunkisuunnittelu

Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.12.2016

Bauhausin poikkeamislupa Vallilan konepajan alueella

Panimme pöydälle. Pöydällepano ilmeisesti merkitsee hankkeen raukeamista aikataulusyistä. Tämä ei valitettavasti merkitse sitä, että saisimme tästä kaavaillun kulttuurikeitaan, koska VR:llä on tässä vahva kaava. Jos seuraava hanke on kaavan mukainen, se ei tarvitse mitään poikkeamislupaa, eikä kaupungille oikein ole keinoja asiassa, vaikka haluja olisikin.

Se, että tässä tarvittiin poikkeamislupa, johtui siitä, että halusivat koko veturihallin pysäköintipaikoiksi. Kaavassa sen alin kerros oli varattu liikehuoneistoiksi, jotta musertavan yksitoikkoisesta tiiliseinästä päästäisiin. Sen veturihallin saa joka purkaa tai puhkaista sen julkisivuun ovet ja ikkunat.

Asuntojen kokosääntely

Esitin, että luovutaan 80 neliön keskikokovaatimuksesta perheasunnoille. Tämä vaatimus oli siinä siksi, ettei perheasunnoista tulisi pelkkiä kolmioita, vaan isompiakin tarvittaisiin. Minä taas ajattelen tästä niin, että jos isompia tarvitaan, rakennusliikkeet rakentavat niitä ihan kysyntälähtöisesti. Kokouksessa esittelijä toditsi, että näille on kyllä kysyntää. Minusta se juuri on osoitus siitä, ettei määräystä tarvita. Määräys on haitallinen siksi, että se edellyttää isompien perheasuntojen rakentamista kaikkialle, kun niille saattaa olla kahdennetusti kysyntää vain jossakin.

Huomattakoon, että nyt pienasunnot saavat olla kuinka pieniä tahansa, vaikka kaikki pieniä yksiöitä.

Muut asiat esityksen mukaan sellaisenaan.

 

 

 

Tagged

5 thoughts on “Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.12.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.