Kaupunkisuunnittelu

Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.5.2016

Nopea kokous, kesti vain 45 minuuttia. Johtui varmaan puheenjohtajasta (minä).

Talousarvioehdotus

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti lisäykseni, jossa lautakunta puolusti raamin ylitystä vedoten kohonneisiin vaatimuksiin asuntotuotannosta.

Vartiosaaren osayleiskaava

Läpi äänin 7-2. Vastaan vasemmistoliiton Pekka Buttler ja Vihreiden Elina Moisio. Asia ratkeaa lopullisesti korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Bunkkerin kaava

Hyväksyttiin yksimielisesti.

Ratakatu 9:n poikkeamishakemus.
Asia pantiin pöydälle, koska kokouksesta poissa ollut puheenjohtaja Risto Rautava halusi olla käsittelemässä asiaa.

10 thoughts on “Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.5.2016

  1. Höpöpuhetta. 🙂 Helsinkiläisten itse itselleen esittämä tai tilaama toive. Joskus Helsingille annettavien avustusten “vastapainona” on tuon tapainen lause vilahtanut, mutta jättäkäämme moiset (win-win, Hki-Hki) kaupankäyntiehdotukset omaan arvoonsa.

   Asuntotuotannon kiihdyttäminen kaikissa seudun kunnissa oli valtion ehto alueelle tuleville infrainvestoinneille, Helsingin osalta raidejokerille. Valtiota edusti ministeri Tiilikainen (kesk)

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 1. Osmo Soininvaara: Asuntotuotannon kiihdyttäminen kaikissa seudun kunnissa oli valtion ehto alueelle tuleville infrainvestoinneille, Helsingin osalta raidejokerille. Valtiota edusti ministeri Tiilikainen (kesk)

  Minusta tuo on vitsi, kun tiedetään, että Helsinki haluaa innokkaasti sekä pyytämiään satojen miljoonien aluetukia raidejokerille, että Helsingin kasvua.

  Hallituksessa tilanne taitaa kaiken lisäksi olla se, että nuo tukiaiset ovat jäissä, joten kai rakentamisenkin pitäisi olla jäissä. Jos kyse oli ehdosta, jolla Helsinki suostuu rakentamaan lisää, olet varmaankin nyt sillä kannalla, että mitään ei rakenneta ennen kuin tukiaiset ovat tilillä. No et tietenkään. Haluat varmasti molempia, eikä kyse ole siis mistään aidosta ehdosta eikä vaatimuksesta. En usko, että valtiota tosissaan kiinnostaisi valvoa Helsingin raknetamistahtia. Kyllä tuo lausunto on pakostakin pelkkää hämäystä, jolla Helsinki yrittää saada kaksi hyvää, muka uhrautumalla (joko lisää rakentamalla tai aluetukia vastaanottamalla) siinä samalla.

  Eli logiikkasi mukaan: ei tule tukiaisia, ja siksi ei ole myöskään valtion vaatimusta rakentaa lisää. Ehkä pöytäkirja korjataan seuraavassa kokouksessa 🙂 .

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Osmo Soininvaara: Asuntotuotannon kiihdyttäminen kaikissa seudun kunnissa oli valtion ehto alueelle tuleville infrainvestoinneille, Helsingin osalta raidejokerille. Valtiota edusti ministeri Tiilikainen (kesk)

  Asiahan sinänsä on hyvä, mutta noin muotoiltuna tuossa menee suloisesti sekaisin yhteiskunnan eri toimijoiden tehtävät. Kaupungin tehtävä on kaavoittaa alueensa. Helsingin osalta se käytännössä tarkoittaa tällä hetkellä ruutukaavaa Kehä I:n sisälle.

  Jos kaupungintaloja, kouluja, sairaaloita ja teknisen toimen varikoita ei lasketa, on ihan jonkun muun tehtävä hoitaa talojen rakentaminen. Tiukalla rajauksella noista putoaa vielä sairaalat pois! Kun kaupunki sotkeentuu rakentamiseen, ei seuraa hyvää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Soininvaara: ”Valtio ei luo uutta työtä eikä keksi nyhtökauraa.” Onkohan klishee lainattu Tuomas Enbuskelta? Enbuske taisi tosin mainita eri asioita, esimerkiksi mp3-tiedostoformaatin ja internetin. Taisi olla Tommi Uschanov, joka osoitti että nuo olivat nimenomaan innovoitu julkisen vallan laitoksissa. Katselin hiukan aikaa sitten kokonaisen tv-dokumentin, jossa kerrottiin innovaatioista, jotka olivat peräisin esim. oppilaitoksista, julkisista tutkimuslaitoksista jne.

  Laitan oikein wikipedia-linkin valtion yritykseen, jolla taitaa olla kokolailla suuri vaikutus suomalaisen matkapuhelinbisneksen syntymiseen: https://fi.wikipedia.org/wiki/Televa .

  Minulla on ollut kunnia istua kahdenkin isohkon yrityksen yt-elimissä. Molemmissa työnantajapuolen edustajat kertoivat, että rahan käyttö tuotekehittelyyn on katastrofi yrityksen taloudelle kvartaalikapitalismissa.

  Mitä totesit nyhtökaurasta on varmaan totta, mutta kokonaisuudessaan pelikenttä taitaa olla kuitenkin komplisoidumpi kuin mitä Enbusken kanssa näette.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.