Pyöräily, _

Rooma – Firenze 6. päivä

Kartta 6

(Kuvat kasvavat klikkaamalla.)

Arvioin, että Firenzeen on noin 120 kilometriä. Tallinnasta ajaa Pärnuun (130 km) ongelmitta päivässä pakkaustenkin kanssa, mutta täällä Italiassa kilometrit ovat sen verran pidempiä, joten päätin, etten lähde yrittämäänkään. Halusin myös valita maisemareitin nopean reitin sijasta.

P1010016
Maisema on olennainen osa onnistunutta aamupalaa.

Niinpä lähdin matkaan vasta yhdentoista jälkeen. Tie laskeutui alas Cortonasta 200 metriä 1600 metrin matkalla! Onneksi en ollut noussut (edes yrittänyt) nousta kylään tätä kautta.

Arezzon jälkeen reitinvalintani oli todella onnistunut, juuri sellaista, miksi olin matkassa – kumpuilevaa Toscanalaista maisemaa ja hienoja näköaloja. Hieno reitti!

P1010020
Arezzo

Illansuussa reitti laskeutui laakson pohjalle ja muuttui tasaiseksi, laskuvoittoiseksi. Vain lievä vastatuuli hidasti vähän.  Jäljellä Firenzeen oli runsaat 60km. Arvelin, että voisin sittenkin ehtiä Firenzeen ennen pimeän tuloa. Siinä olisi se hyvä puoli, että voisin viettää kaksi yötä samassa hotellissa, katsella vähän Firenzeä ja tehdä jonkin kevyen maaseutupyöräilyn ilman reppua.

Huomasin, että on minuuteista kiinni ehtiä Firenzen katuvaloihin ennen pimeän tuloa.  Se jäi lopulta kiinni paristakymmenestä minuutista. Olisin varmaankin ehtinyt, ellei maasto olisi muuttunut lopussa uudestaan kumpuilevaksi. Vähän risoi. Jos olisin lähtenyt kymmeneltä, olisin ehtinyt mainiosti tai olisin vähän kiirehtinyt muuten. Ilman punaista takavaloa en kuitenkaan halunnut pimeällä tiellä ajaa. Sitä en ollut ottanut mukaan, koska satulan alle kiinnitetty laukku olisi ollut sen tiellä.

 

Illallisravintolassa oli töissä kolme henkeä, joista kaksi lähinnä istuskeli ja yksi teki töitä tappotahtiin.
Illallisravintolassa oli töissä kolme henkeä, joista kaksi lähinnä istuskeli ja yksi teki töitä tappotahtiin.

Otin hotellin kylästä 20 km ennen Firenzeä. Ihmettelin, miten niin pienessä (ja tylsässä) kylässä voi olla niin suuri hotelli. Sitten hotellin eteen kurvasi bussi täynnä kiinalaisia turistaja. Kohta tuli toinen.  Hotelli oli lähes täysi.

Korkeus 6
Kivaa kumpuilevaa maastoa. 30 kilometrin tasainen osuus oli kyllä aika tylsä.

 

4 thoughts on “Rooma – Firenze 6. päivä

  1. Upeissa maisemissa pyöräilet. Autolla olen noita teitä ajellut – en ole kuitenkaan koskaan uskaltanut ajatella että niitä nousuja ja laskuja pyörällä kulkisin … 🙂 Onnea matkaan ja mielenkiintoista päivää Firenzessä!

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.