Rooma – Firenze 6. päivä

Kartta 6

(Kuvat kas­va­vat klikkaamalla.)

Arvioin, että Firen­zeen on noin 120 kilo­metriä. Tallinnas­ta ajaa Pär­nu­un (130 km) ongelmit­ta päivässä pakkaustenkin kanssa, mut­ta tääl­lä Ital­ias­sa kilo­metrit ovat sen ver­ran pidem­piä, joten päätin, etten lähde yrit­tämäänkään. Halusin myös vali­ta maise­mare­itin nopean reitin sijasta.

P1010016
Maise­ma on olen­nainen osa onnis­tunut­ta aamupalaa.

Niin­pä lähdin matkaan vas­ta yhden­toista jäl­keen. Tie laskeu­tui alas Cor­tonas­ta 200 metriä 1600 metrin matkalla! Onnek­si en ollut nous­sut (edes yrit­tänyt) nous­ta kylään tätä kautta.

Arez­zon jäl­keen reit­in­val­in­tani oli todel­la onnis­tunut, juuri sel­l­aista, mik­si olin matkas­sa – kumpuil­e­vaa Toscanalaista maise­maa ja hieno­ja näköalo­ja. Hieno reitti!

P1010020
Arez­zo

Illan­su­us­sa reit­ti laskeu­tui laak­son poh­jalle ja muut­tui tasaisek­si, lasku­voit­toisek­si. Vain lievä vas­tatu­uli hidasti vähän.  Jäl­jel­lä Firen­zeen oli run­saat 60km. Arvelin, että voisin sit­tenkin ehtiä Firen­zeen ennen pimeän tuloa. Siinä olisi se hyvä puoli, että voisin viet­tää kak­si yötä samas­sa hotel­lis­sa, kat­sel­la vähän Firen­zeä ja tehdä jonkin kevyen maaseu­tupyöräi­lyn ilman reppua.

Huo­masin, että on min­u­uteista kiin­ni ehtiä Firen­zen katu­val­oi­hin ennen pimeän tuloa.  Se jäi lop­ul­ta kiin­ni paris­takymmen­estä min­uutista. Olisin var­maankin ehtinyt, ellei maas­to olisi muut­tunut lopus­sa uud­estaan kumpuil­e­vak­si. Vähän risoi. Jos olisin läht­enyt kymmeneltä, olisin ehtinyt main­iosti tai olisin vähän kiire­htinyt muuten. Ilman punaista takaval­oa en kuitenkaan halun­nut pimeäl­lä tiel­lä ajaa. Sitä en ollut ottanut mukaan, kos­ka sat­u­lan alle kiin­nitet­ty laukku olisi ollut sen tiellä.

 

Illallisravintolassa oli töissä kolme henkeä, joista kaksi lähinnä istuskeli ja yksi teki töitä tappotahtiin.
Illal­lis­rav­in­to­las­sa oli töis­sä kolme henkeä, joista kak­si lähin­nä istuske­li ja yksi teki töitä tappotahtiin.

Otin hotellin kylästä 20 km ennen Firen­zeä. Ihmettelin, miten niin pienessä (ja tyl­sässä) kylässä voi olla niin suuri hotel­li. Sit­ten hotellin eteen kur­vasi bus­si täyn­nä kiinalaisia tur­is­ta­ja. Koh­ta tuli toinen.  Hotel­li oli läh­es täysi.

Korkeus 6
Kivaa kumpuil­e­vaa maas­toa. 30 kilo­metrin tasainen osu­us oli kyl­lä aika tylsä.

 

4 vastausta artikkeliin “Rooma – Firenze 6. päivä”

  1. No mik­si ne kiinalaiset oli­vat siinä kylässä? Chi­antin viinialuet­ta tuo on, sen pohjoisia laito­ja, se siel­lä pikkukylis­sä tuo jonkin ver­ran turisteja.

  2. Marko Hami­lo:
    No mik­si ne kiinalaiset oli­vat siinä kylässä? Chi­antin viinialuet­ta tuo on, sen pohjoisia laito­ja, se siel­lä pikkukylis­sä tuo jonkin ver­ran turisteja.

    Firen­zeen menos­sa, oletan.

  3. Upeis­sa maise­mis­sa pyöräilet. Autol­la olen noi­ta teitä ajel­lut — en ole kuitenkaan koskaan uskaltanut ajatel­la että niitä nousu­ja ja lasku­ja pyöräl­lä kulk­isin … 🙂 Onnea matkaan ja mie­lenki­in­toista päivää Firenzessä!

  4. antti: Firen­zeen menos­sa, oletan.

    Luulisi että Kiinas­takin tul­laan Firen­zeen Pisan lento­ken­tän kaut­ta. Ja jos joku tulee Kiinas­ta maitse, viimeinen stop­pi olisi var­maan kaupun­gin itäi­sis­sä eikä eteläi­sis­sä lähiöissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.