_

Helsingin LUX-festivaali oli jymymenestys

DSC_6519

Aivan valtavasti, kymmeniä tuhansia ihmisiä kokoontui tänään illalla Helsingin keskustaan, jossa LUX-festivaalia vietettiin viimeistä iltaa (hopi hopi, vielä ehtii!) Se oli kerrassaan hieno. Helsingistä tulee vuosi vuodelta hauskempi ja mielenkiintoisempi kaupunki asua.

[LISÄYS 11.1 Kaupungin mukaan eilen LUX:ia kävi katsomassa 200 000 ihmistä! En osaa ottaa kantaa siihen, laskettiinko samat ihmiset eri kohteissa useaan kertaan.]

DSC_6534

 

12 thoughts on “Helsingin LUX-festivaali oli jymymenestys

 1. Voi hitsi . Jäi näemättä. Ajattelin mennä perjantaina kapunkiin ja yhdistää reissuun, mutta oli väsy ja flunssainen. J aoli kylmä.

  Eilen ja tänäään oli muuta ohjelmaa.

  Ens vuonna sitten. Toivottavasti sää suosii.

  Tääkltä kaukaa Kehä III:n takaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Hieno juttu. Tämä on tietenkin mahdollista vain vauraassa maailmassa. Entisaikoina ei ainakaan kaikelle kansalle olisi järjestetty. Jälleen esimerkki siitä,että vaurastuminen tosiaan lisää onnellisuutta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Lux Helsinki on jokavuotinen, odotettu, pimeän periodin piristys ja urbaanin yhteisöllisyyden ilmentymä. Allekirjoittanut “luxaillut” lähes alusta alkaen – Lahdesta käsin! Tälläkin kertaa oli niin paljon mahtavaa koettavaa! Kyllä kelpaa!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Lienee aiheellista lisätä seuraavaa.

  Tällaisista tapahtumisat on syytä voida nauttia sellaistenkin, jotka eivät asu keskustasa ja joilla ei ole HSL:n kuukausikortia. Satunnaiskäyttäjien lippujen hinnat on myös pidettävä kohtuuullisina, toisin kuin esim. OS on ehdottanut. En katso olevani mitenkään vastuussa kehyskuntien päättäjien kitsailusta joukkoliikenteen lipputuen kanssa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Osmo Soininvaara:
  Kirkkonummi voi hyvin esittää kolmosvyöhykkeen kertamaksujen alentamista HSL:lle. Toistaiseksi Kirkkonummi on vain voivotellut subventiorahan suuruutta.

  Tämä linee sinulta:
  En katso olevani mitenkään vastuussa kehyskuntien päättäjien kitsailusta joukkoliikenteen lipputuen kanssa.

  Käsitääksnei ajatuksesi koski kaikkiw kertalippujenm hintaa, oli ne ostettu arvokortilla tai muuten..

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Kyseessä siis kertamaksu matkakortin arvolla. Nuo hinnat ovat kyllä karanneet käsistä eivätkä ole missään järkevässä suhteessa kausilipun hintaan. Satunnaisen matkustajan ei käytännössä kannata käyttää julkisia, jos auto on käytettävissä – paitsi jos matka suuntautuu keskustaan, jossa pysäköinti on maksullista.

  Otetaan esimerkiksi henkilö, joka pyöräilee päivttäin Helsingin puolelta Keilaniemeen töihin. Tulee sadepäivä ja tekee mieli jättää pyörä kotiin. Arvolipulla edestakainen matka maksaa yli 8 euroa. Auto on ainoa järkevä vaihtoehto, jos sellainen on olemassa.

  Ymmärrän sen, että arvolippu on hieman kalliimpi kausilippuun verrattuna, koska arvolipulla matkustajat aiheuttavat kysyntään enemmän satunnaista hajontaa. Oikea hintasuhde olisi ehkä sellainen, jossa kuukauden kausilipun hinnalla saisi 30-35 arvolippua. Nyt saa 25 ja luku on ollut koko ajan laskemaan päin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Hieno tapahtuma, mutta miksi valot piti sammuttaa klo 22.00? Vai sammutettiinko ne oikeasti? Näin meille ainakin kerrottiin klo 21.50, minkä vuoksi emme enää lähteneet kohti Ruttopuistoa. Luulisi että valoteoksia voisi pitää samalla vaivalla päällä koko yön.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Olis hienon näköistä, jos joku vaikka seuraavaan festivaaliin tekis 3d holografiaa, ei vaadi kovin haastavaa tekniikkaa. iso litteä näyttö ja siihen pyramidin muotoinen pleksi. Sellaisen osaa kuka tahansa väsätä. Juutuupista löytyy esimerkkejä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.