Kaupunkisuunnittelu, Yleiskaava 2016

Kaupunkisuunnitelulautakunnan lista 10.11.2015

Yleiskaava

Nyt se menee päätökseen. Tästä asiasta on neuvoteltu paljon paremmassa hengessä kuin budjetista, joten paljon äänestyksiä ei tulla näkemään.

Pitäjänmäen Sulkapolun täydennyskaava

Pöydältä

Demarit pyysivät tämän pöydälle. Ongelmat liittyvät pysäköimiseen tyyliin saako naapurin maalle pysäköidä. (Saa, jos tästä on rasitesopimus.) Minusta ongelmaton kaava.

Herttoniemen yritysalueen suunnitteluperiaatteet

Tätä on pidetty pöydällä odottamassa yleiskaavaa, joten nyt tämäkin menee päätökseen. Minä olen koko alueen kehittämisestä eri mieltä, mutta tässä asiassa vihreät ovat liki yksin muuttamassa aluetta enemmän asunnoiksi. Politiikan ulkopuolelta tulee kyllä tukea linjallemme.

Myllypuron täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet

Tälle typerän väljästi rakennetulle alueelle kaavaillaan noin 2500 lisäasukasta rakentamalla teiden varret kaupunkimaisesti ja mahdollisesti kaavoittamalla tonteille lisärakentamista. Jos olemassa olevia taloja puretaan, rakennusoikeutta saadaan lisää todella paljon.

Maa on yksityisten taloyhtiöiden omistuksessa, jota aloitteen on tultava niiltä. Purkava saneeraus on asunto-osakeyhtiöissä yksimielisyyden takana, ellei lakia muuteta, joten sitä tuskin nähdään, vaikka se olisi monelle yhtiölle kallista peruskorjausta järkevämpi vaihtoehto. Asunto-osakeyhtiöiden aloitteellisuutta jarruttaa myös pysäköinnin järjestäminen, koska tiivistyvälle tontille pysäköinti ei mahdu maan tasossa ja muut ratkaisut maksavat ja saattaapa autolta olla kävelymatkaa jopa yli sata metriä.

Paljon viheralueita säästyisi rakentamiselta, jos saisimme olemassa olevia lähiöitä tiivistetyksi. Niiden palvelutaso myös paranisi uusien asukkaiden myötä.

8 thoughts on “Kaupunkisuunnitelulautakunnan lista 10.11.2015

 1. Myllypuro on vaha kaatopaikka-alue ja näin sille lisärakentaminen pitää tutkia kunnolla, koska meillä on jo riittävästi taloja, joissa astmaatikot kärsivät sisätilan aiheuttamista ongelmista. On tietenkin mukava piirrellä viivoja kartalle rahan toivossa, mutta viivojen seurauksen tuottama vastuu voisi jo pikkuhiljaa saavuttaa myös sen tason, jolla vastuullisen päättäjän aivojen pitäisi toimia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Osmo Soininvaara:
  Purkava saneeraus on asunto-osakeyhtiöissä yksimielisyyden takana, ellei lakia muuteta, joten sitä tuskin nähdään, vaikka se olisi monelle yhtiölle kallista peruskorjausta järkevämpi vaihtoehto.

  Yksimielisyys on mahdollista saavuttaa rahalla. Tiivistystä kaipaavissa lähiöissä ei asu niin totaalisen varakkaita ihmisiä etteikö sillä olisi viime vaiheen neuvotteluissa merkitystä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kuulostaa uskomattomalta tilanteelta jos Helsingissä päättävissä elimissä olevat Vihreiden jäsenet eivät pysty estämään kaupunkimetsien lanaamista. Rakentamatonta pusikkoa löytyy vaikka kuinka, mutta kaupungin viihtyvyys ja asukkaiden hyvinvointi halutaan uhrata tiiviin kaupunkirakentamisen alttarille. Esimerkkinä Munkkivuoren pohjoisosan vanha kuusimetsä, joka on munkinseudun lähes 15000 asukkaalle ainoa metsä ennen keskuspuistoa.

  Tähän asti olen valtuustoon Vihreitä äänestänyt kuvitellen heidän pitävän huolta mm. kaupungin vihreydestä. Todella valitettavaa jos tämä käsitys osoittautuu yhtä vääräksi kuin se miten Persujen äänestäjät on petetty.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Arttu Niskasaari:
  Kuulostaa uskomattomalta tilanteelta jos Helsingissä päättävissä elimissä olevat Vihreiden jäsenet eivät pysty estämään kaupunkimetsien lanaamista. Rakentamatonta pusikkoa löytyy vaikka kuinka, mutta kaupungin viihtyvyys ja asukkaiden hyvinvointi halutaan uhrata tiiviin kaupunkirakentamisen alttarille. Esimerkkinä Munkkivuoren pohjoisosan vanha kuusimetsä, joka on munkinseudun lähes 15000 asukkaalle ainoa metsä ennen keskuspuistoa.

  Tähän asti olen valtuustoon Vihreitä äänestänyt kuvitellen heidän pitävän huolta mm. kaupungin vihreydestä. Todella valitettavaa jos tämä käsitys osoittautuu yhtä vääräksi kuin se miten Persujen äänestäjät on petetty.

  Tarkennus: Vihreät eivät halua estää kaupunkimetsien lanaamista, koska vallalla ovat aivan muut tavoitteet. Tulee taas mieleen se Osmon kuuluisa valkoselkätikka, joka haluaisi äänestää tiiviin betonirakentamisen puolesta, jos sillä olisi äänioikeus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Pekka Pietilä:
  Myllypuro on vaha kaatopaikka-alue ja näin sille lisärakentaminen pitää tutkia kunnolla, koska meillä on jo riittävästi taloja, joissa astmaatikot kärsivät sisätilan aiheuttamista ongelmista. On tietenkin mukava piirrellä viivoja kartalle rahan toivossa, mutta viivojen seurauksen tuottama vastuu voisi jo pikkuhiljaa saavuttaa myös sen tason, jolla vastuullisen päättäjän aivojen pitäisi toimia.

  Sinänsä ansiokkaaseen tekstiin sellainen pieni tarkennus, että Myllypurossa oli Alakiventien päässä joskus aikanaan pieni kaatopaikka. Alueen päälle rakennettiin joskus 70-luvulla ehkä noin kymmentäkunta kerrostaloa. Alueen asukkaiden havaittiin oireilevan ja paljastui, että talot oli rakennettu vanhan kaatopaikan päälle. Talot purettiin joskus toistakymmentä vuotta sitten. Alueen maa on sittemmin vaihdettu ja paikalla nykyään täyttömäki.

  Kaupunki ei ehkä hoitanut sotkua missään vaiheessa kovin tyylikkäästi. En kuitenkaan leimaisi koko Myllypuroa kaatopaikka-alueeksi!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Onko yleiskaavan uusille asuinaluille mitään aikatauluja asetettu? Koivusaareen ja Vartiosaareen ollaan jo osayleiskaava suunnitelmat olemassa, mutta koska rakentamista nähdään?

  Lisäksi itseäni kiinnostaa muutkin merelliset alueet, kuten Melkki ja Ramsinniemi. Toivottavasti nämäkin suunnitelmat joskus konkretisoituvat, kun yleiskaava astuu voimaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.