Pyöräily, _

Bietgheim – Heidelberg

Näyttökuva (9)Suunnitelmani oli ajaa Karsruheen, etsiä itsepalvelupesula ja tehdä koneen pyöriessä muitakin ostoksia, jotka jäivät Strasbourgissa tekemättä. Vastaan tuli ongelma, mistä löydän sen itsepalvelupesulan. Se oli ennen niin helppoa Nokian kommukalla. Avasi kartan ja kysyi, missä on pesuloita ja sitten vain valitsemaan. Microsoftin kännykän huononnus osasto on näköjään tuhonnut tämänkin ominaisuuden tai sitten vain piilottanut sen niin taitavasti, että en löytänyt. Käytin pesulan etsimiseen puolitoista tuntia ja kyllästyin. Kukaan ei osannut neuvoa. En tosin minäkään osaisi Helsingissä neuvoa turistia, missä niitä on, koska ei niitä kotikaupungissaan kukaan tarvitse.

Minulta loppui paperinen kartta, mutta uskoin selviäväni Heidelbergiin elektronisilla. Ensimmäinen ongelma tuli eteen, kun tie, jota oli suunnitellut polkevani, kielsi pyörällä ajon. Tätä moottoriliikennetien oloista tietä ei ollut virallisesti luokiteltu moottoriliikennetieksi varmaankin siksi, että traktoreilla piti kuitenkin päästä. Nokian Here olisi lähettänyt sitä pitkin kulkemaan jalankulkijatkin. Niinpä menin nenä kiinni navigaattorissa pikkuteitä. Hyvin se luonnistui lukuun ottamatta paria umpikujaa. Ilma lämpeni uhkaavasti.

P1000724_1
Ihan mukavia pätkiä onnistuin löytämään, mutta suunnistus vei aika paljon aikaa.

Loppumatka meni jo ihan sujuvasti. Valitsin vähän huonosti sijoittuvan Ibis-hotellin, koska edellisessä sellaisessa olisi ollut kuivapesupalvelu, mutta tässä ei tietenkään ollut.

Ajoin ratikalla keskustaan syömään. Viereisessä pöydässä tuulen yläpuolella kaksi naista poltti tupakkaa. Ajattelin, että tämä on vain savukkeen mittainen kärsimys. Kun he sytyttivät kolmansia, päätin vaihtaa pöytää, minkä jälkeen taas naapuripöydässä alettiin polttaa.

Suomessa tupakointi on vähän luuseri hommaa, mutta Saksassa ihan sivistyneen oloiset ihmisetkin polttavat. Sekin johtuu Hitleristä. Hitler nimittäin vastusti tupakanpolttoa ja siksi tupakoinnin vastainen valistus on Saksassa huonossa huudossa.

Päätin pestä sen pyykin nyrkkipyykkinä, koska seuraavaksi päiväksi on luvattu yli 30 asteen hellettä. Kannattaa siis lähteä aikaisin. Pesemisessä ei ollut ongelmaa vaan kuivaamisessa, mutta sama sääennuste lupasi, ettei ehkä siinäkään ole ongelmaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.