Hyviä ehdokkaita, _

Hyviä ehdokkaita Uudellamaalla

Ketä äänestäisin Uudellamaalla?

En ole päättänyt, koska en äänestä Uudellamaalla, mutta joku näistä kolmesta se olisi: Timo Juurikkala, Tiina Elo tai Jyrki Kasvi. En arvioi istuvia kansanedustajia, koska heillä on vaaleissa niin suuri etu puolellaan, etteivät he tarvitse tukeani.

Timo Juurikkala

timppa6Timo kuuluu niihin politiikan lahjakkuuksiin, joihin ryhmän sisällä luotetaan kuin vuoreen, mutta jotka eivät jostain syystä saa niin paljon ääniä kuin ansaitsivat. Timo nousi toissakaudella vuosiksi 2009-11 kansanedustajaksi varapaikalta, mutta putosi vuoden 2011 vaaleissa. Koska mies tiedettiin päteväksi, hänet otettiin ensin vihreän ministeriryhmän ryhmäavustajaksi (”pelintekijäksi”) ja vihreiden päädyttyä oppositioon eduskuntaryhmän sihteeristöön. Niin kuin kirjassani Jäähyväiset eduskunnalle totean, kun sihteeristö valitaan pätevyyden perusteella ja kansa valitsee kansanedustajat omalla tavallaan, käy helposti niin, että sihteeristö on osaavampaa kuin edustajat. Timo Juurikkala on monipuolisesti lahjakas poliitikko ja olisi oikein, että hän pääsisi kansanedustajaksi.

Olisi myös hyvä, että Uudeltamaalta tulisi kansanedustajia myös Vantaalta. Kovasti painottuvat Espooseen.

Timpan kotisivu

 

Tiina Elo

Tiina EloTiina Elo on luonteeltaan vaatimaton puurtaja ja siksi hänellä on vähän sama ongelma kuin Timo Juurikkalalla. Jotain hänestä kertoo, että hänet on valittu Espoon kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Se on ymmärtääkseni korkein luottamustehtävä, jota espoolaisilla vihreillä on täytettävänään. Edellisellä kaudella hän oli minun tapaani kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja. Kaupunkisuunnittelussa vihreillä on tavoiteltavaan kaksi joskus keskenään pahastikin ristiriitaista tavoitetta – tukea toimivaa kaupunkirakennetta (tärkeä ekologinen arvo!) ja suojella luontoa. Tiina osaa yhdistää nämä kaksi tavoitetta taitavasti ja uskottavasti. Tätä en sanoisi monestakaan muusta espoolaisesta: pätevä kaupunkipoliitikko!

Tiinan kotisivu

 

Jyrki Kasvi

kasviPiraatit pudottivat Jyrki Kasvin viimeksi eduskunnasta. Toivottavasti he eivät onnistu siinä toiseen kertaan. Jyrki on parhaita tietoyhteiskunnan asiantuntijoita. Politiikka on tulevaisuuteen vaikuttamista ja tulevaisuuden hallinnassa tietoyhteiskunnan ymmärtäminen on tärkeätä. Jyrki olisi hyvä vahvistus paitsi vihreälle ryhmälle, koko eduskunnalle.

Kasvin kotisivu

 

 

12 thoughts on “Hyviä ehdokkaita Uudellamaalla

 1. Miksi sanot että “Piraatit pudottivat Kasvin”? Piraatit keräsivät ne äänet jotka olivat ennen menneet Kasville, mutta tämä johtui kyllä siitä miten puolue on äänestänyt eduskunnassa ja millaisilla lausunnoilla sen edustajat ovat tulleet julkisuuteen.

  Kasvin viaksi ei voida lukea tietenkään sitä, että puolue on vahvasti tekijänoikeuslobbyn ja osaamattomien tekijöiden käsissä, mutta joudun nyt toteamaan, että Osmo ei ole tässä synnitön. Tietoturva ja yksityisyys ovat monille asiaa tunteville tärkeitä, ja he äänestivät paremman puutteessa Kasvia. Olet kuitenkin moneen kertaan — oikein tai väärin, siihen en ota kantaa — puolustellut esimerkiksi GPS:ään perustuvia seurantalaitteita autoihin jne, ja vaikka tarkoituksesi on hyvä, niin on selvää, miltä se kuulostaa niiden ihmisten korvissa jotka näitä asioita pitävät tärkeinä.

  Itse toivon että Piraatit saavat Uudeltamaalta ja Helsingistä molemmista yhden ehdokkaan peräti läpi. En tiedä suostutko tätä kommenttia julkaisemaan, onhan se peräti kilpailijoiden mainostamista tavallaan, mutta yski pääsky ei tee kesää, ja se on se syy miksi Kasvi ei menesty.

  Vuoden 2009 eurovaalit oli minulle itselleni vedenjakaja. Äänestin silloin Kasvia, ja viimeistä kertaa Vihreitä, juuri siksi että Kasvi ei mennyt läpi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Tiedemies:

  Kasvin viaksi ei voida lukea tietenkään sitä, että puolue on vahvasti tekijänoikeuslobbyn ja osaamattomien tekijöiden käsissä…

  …Itse toivon että Piraatit saavat Uudeltamaalta ja Helsingistä molemmista yhden ehdokkaan peräti läpi….

  Vuoden 2009 eurovaalit oli minulle itselleni vedenjakaja. Äänestin silloin Kasvia, ja viimeistä kertaa Vihreitä, juuri siksi että Kasvi ei mennyt läpi.

  Paras on mahdollisimman hyvän pahin vihollinen.

  Lopputulos tästä kuviosta oli, ettei eduskunnassa ollut sen enempää Kasvia kuin piraattejakaan.

  Kuten viimeksikin, Kasvin läpimeno on todennäköistä, mutta ei varmaa. Piraateilla yhdenkään ehdokkaan läpimeno edes Uudeltamaalta on äärimmäisen epätodennäköistä. Kasvi jäi viime vaaleissa varasijalle 400 äänen puuttuessa. Piraateilta puolestaan puuttui vaalipiirissä 10 000 ääntä, heidän saadessa koko vaalipiirissä 3307 ääntä. Muualla piraatit olivat vielä kauempana läpimenosta.

  Nyt viime vaalien Piraattien eniten ääniä saaneista ehdokkaista suuri osa ei ole edes ehdolla ja puolueen puheenjohtajakin Varsinais-Suomessa, jossa pj:n saama “etulyöntiasema” menee täysin hukkaan, kun hänen ääniään ei saada keskitettyä Uudellemaalle. Piraatit eivät saisi edes _koko maan_ eurovaaliäänimäärällään ehdokasta läpi Uudeltamaalta, eikä Peter Sunde ole näissä vaaleissa ehdolla.

  Tämän lisäksi Piraattien sinänsä tärkeät, mutta yleisessä keskustelussa varsin marginaaliset teemat eivät ole olleet esillä sitäkään vähää, mitä aiemmin. Piraateilla ei ole myöskään toisissa ek-vaaleissaan ensimmäisten vaalien uutuusarvoa. Vertailun vuoksi Vihreät (tai vihreiden silloinen esimuoto) saivat aikanaan ensimmäisissä vaaleissaan 2 edustajaa läpi.

  Lisäksi muilla puolueilla on Piraateille tärkeitä teemoja ymmärtäviä ehdokkaita näissä vaaleissa enemmän kuin viimeksi. Etenkin Vihreillä, muuallakin kuin Uudellamaalla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Äänen meneminen hukkaan ei ole mitenkään epätavanomaista nykyisessä puoluevetoisessa vaalitavassa. Joka myös antaa puolueille epäreilua valtaa ehdokasvalintojen kautta.

  Ratkaisu on siirtoäänivaali, se fiksumpi vaalitapa. Mainostakaa kavereillekin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. “Ääni menee hukkaan”- argumentti on yksi mielipuolisimpia argumentteja joita voin kuvitella. Demokratia nyt sinänsä ei ole minulle mitenkään pyhä asia, mutta jos olisi, pitäisin tällaisia argumnetteja suorastaan demokratian halventamisena.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Piraatteja pitäisi äänestää *juuri siksi* että muilla puolueilla on näitä token-ehdokkaita. Kaikki muut puolueet ovat tekijänoikeuslobbyn taskussa kokonaan, yksittäiset ehdokkaat eivät vaikuta mitään. Kasvi eduskunnassa Vihreiden ehdokkaana on huonompi vaihtoehto kuin se, että Kasvi ei ole eduskunnassa. Ei pidä ymmärtää väärin; sympatiani ovat Kasvin puolella ja oikeasti toivon että Kasvi mieluummin kuin joku muu menee Vihreistä sisään, mutta on silti syytä ymmärtää, että ääni menee ennenkaikkea puolueen ykkösedokkaalle. Se ei ole Kasvi, vaan joku muu.

  Eduskuntapuolueiden äänestäminen on minusta täysin typerää, jos ajattelee oikeasti että politiikassa on jotain vikaa. Miten viat korjautuisivat äänestämällä puolueita joista tuoreimmallakin (jos Muutosta ei nyt lasketa) on ollut kohta 30 vuotta aikaa vaikuttaa?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Kasvin vaikutus vihreisiin olisi paljon suurempi kansanedustajana. Moni piraattien vuoden 2011 ehdokas on nyt vihreiden rivissä. Valitettavasti piraateilla ei ole mitään mahdollisuuksia, joten heidän asiaansa voi Uudellamaalla edistää parhaiten äänestämällä Kasvia. Siirtoäänivaalissa äänestäjän olisi tietysti yksinkertaisempaa ja tarkempaa ilmaista tahtonsa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Yksi kysymys nyt muuten vaan: Vaikka Vihreillä olisi kuinka hyviä ehdokkaita, niin miksi minun kannattaa ääntestää Vihreitä koska he jäävät kuitenkin oppositioon, kun Keskusta pesee muut isot mennen tullen, eikä Keskusta tule suostumaan ottamaan Vihreitä mukaan samaan hallitukseen?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Kike Elomaa on mielestäni “vaarattomampi” kuin Pirkko Ruohola-Lerner, mutta joka tapauksessa: Jos Keskusta valitsee hallituspohjan niin se on joko punamulta tai porvarihallitus:

  Punamulta toteutuu jos vaalien kakkonen on Demarit tai Perussuomalaiset. Nämä voivat osaltaan vaikuttaa keitä muita tulisi siivellä.
  Jos Perussuomalaiset nousee kakkoseksi niin oppositioon joutuvat varmuudella Vihreät, RKP ja Vasemmistoliitto.
  Jos Demarit nousee kakkoseksi voivat Vihreät päästä hallitukseen mutta sekin on epävarmaa.
  Silloin ainoa mahdollisuus on että Vihreät voittavat Vasemmistoliiton.

  Kakkosvaihtoehto: Porvarihallitus, jossa Keskusta ja Kokoomus ja joko Perussuomalaiset tai vähintään 2 pientä, mutta RKP ja KD eivät yhdessä ole riittävän isoja paikkaamaan jos Perussuomalaiset jätetään pois. Ovatko Vihreät valmiit lähtemään mukaan porvarihallitukseen, jos hallituksen tavoitteena on haudata ja kuopata Vihreiden edellisessä hallituksessa tärkeimmiksi pitämänsä asiat: Sote-uudistus, metropolihallinto, liikenteen verotuksen uudistus, uusiutuvan energian käytön edistäminen jne jne. Sellaisessa tapauksessa Vihreiden pitäisi saada niin monta edustajaa lisää että hengittävät Perussuomalaisia niskaan.

  Jos saisi antaa kaksi puolikasta ääntä, niin antaisin puolen äänen Vihreille ja puolen joko Demareille tai Kokoomukselle, jos ylipäänsä haluaisin nähdä Vihreät hallituksessa. Mutta kun se ei mene noin. On vain yksi kokonainen ääni.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. No toteutuuhan se punamulta, kun on Kekkonen herätetty haudastaan YLE:n ja muutaman muun suomettuneisuuden äänitorven toimesta.

  Nyt nurkkaan häpeämään siitä suomalaiset! Ajatelkaa nyt mitä Kekkonen sanoisi! Nyt vuokratkaa Porkkala venäläisille ja pyytäkää anteeksi! Sitten Kekkonen voisi taas palata haudan lepoon, kun Venäjän siirtomaassa olisi kaikki hyvin.

  Mutta siihen hallitukseen riittääkin kuuden sijasta vain kolme. Kes, SDP ja persut. Saataahan sinne vielä RKP ja KD sopia mukaan, ihan varmuuden vuoksi.

  Sitten vain odotamme lisää holhouslakeja ja normeja, joita tuleekin oikea ylilaidallinen.

  Tuleekin hauskaa seurata oppositiopolitiikkaa seuraavalla vaalikaudella. Vihervasemmisto ja kokoomuslaiset yhdessä punamultaa vastaan!

  http://www.uta.fi/ajankohtaista/yliopistouutiset/ilmoitus.html?id=105376

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.