Hyviä ehdokkaita

Lisää hyviä ehdokkaita: Touko Aalto

Touko Aalto on jyväskyläläinen vihreä. Hänestä olisi tullut kansanedustaja, jos Keski-Suomen vaalipiiri olisi vähän isompi. Touko oli vaalipiirissä sijalla 12, mutta vain kymmenen valittiin. Ensi kerralla!

Eduskuntaan Touko kuitenkin tuli. Hän on Jani Toivolan eduskunta-avustaja ja puolueen varapuheenjohtaja. Touko paneutuu asioihin suurella tarmolla. Hänen erityisaluettaan on sote-uudistus ja sen vaikeudet, mistä hän myös debatoi paljon lehdistössä. Hän on nopeassa ajassa omaksunut asiasta olennaisen, mikä muuten on aika harvinaista.

Tuolla tarmolla ja oivaltamiskyvyllä pärjää kyllä europarlamentissa.
Vihreiden tulevaisuuden kykyjä! Järki jätkä!

 

 

 

13 thoughts on “Lisää hyviä ehdokkaita: Touko Aalto

 1. Mikä on tilastollinen todennäköisyys, että edustaja, jonka kannatus ei riitänyt eduskuntaan, valittaisiin europarlamenttiin?

  Tällä en halua vähätellä ehdokas Aallon kykyjä, vaan kyseenalaistaa näiden täyte-ehdokkaiden järkeä hieman laajemmin. Miksi ihmeessä tehdä kampanjaa, saati äänestää ehdokasta, jolla ei ole mitään järjellistä mahdollisuutta läpimenoon?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Osmo Soininvaara:
  Eurovaaleissa vaalipiiri on kovin paljon suurempi kuin Keski-Suomi ja lisäksi sen jälkeen Toukosta on tullut puoluyeen varapuheenjohtaja.

  Osmon “ohjaamat” äänet hajaantuvat niin paljon, että suuren yleisön tuntemat Heidi Hautala ja Tarja Cronberg ovat erittäin vahvoilla. Oma vaalimatematiikkani sanoo, että näistä ehdokkaista ainoastaan Oras “päänkääntäjä” Tynkkysellä on realistinen mahdollisuus kilpailla yhdessä Jyrki Kasvin ja kahden ennakkosuosikin kanssa.

  Kiinnostuneet voivat katsoa viime vaalien tuloksia: tältä tilastokeskuksen sivulta

  1. Hautala Heidi 58 926
  2. Hassi Satu 57 032
  3. Cronberg Tarja 22 205
  4. Kasvi Jyrki 16 009

  13. Aalto Touko 2 095

  Vaaleja käytetään myös täyte-ehdokkaiden tunnetuksi tekemiseen, hajaäänien keräämiseen ja kannatuksen mittaukseen.

  Äänestäjien vaikutusvallan kannalta olisi parempi järjestää avoimet esivaalit jossa ehdokkaiden lukumäärä olisi karsittu lähemmäksi tavoiteltujen paikkojen määrää (5-7 ehdokasta jos tavoitellaan kahta paikkaa).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kimi:
  Mikä on tilastollinen todennäköisyys, että edustaja, jonka kannatus ei riitänyt eduskuntaan, valittaisiineuroparlamenttiin?

  Tällä en halua vähätellä ehdokas Aallon kykyjä, vaan kyseenalaistaa näiden täyte-ehdokkaiden järkeä hieman laajemmin. Miksi ihmeessä tehdä kampanjaa, saati äänestää ehdokasta, jolla ei ole mitään järjellistä mahdollisuutta läpimenoon?

  Miksi äänestää ehdokasta, jolla ei ole mitään järjellistä mahdollisuutta läpimenoon?

  No vaikka siksi, että hän on juuri sinulle paras edustaja. Käyttämäsi kriteeri rajaa potentiaaliset ehdokkaat parinkymmenen tunnetuimman joukkoon. Miksi äänestää ehdokasta joka kuuluu tähän jo kansallisesti kuuluisien ehdokkaiden ydinjoukkoon? En usko että kovinkaan moni äänestäjä oikeasti löytää noista hyvää edustajaa itselleen tekemättä isoja kompromisseja.

  Terveisin äänestäjä, jonka ehdokas ei varmasti pääse europarlamenttiin näissä vaaleissa. Ei edes kukaan hänen puolueestaan (Suomessa). Äänestän oikein mielelläni juuri sellaista puoluetta ja ehdokasta joka on lähimpänä omaa arvomaailmaani ja jonka tavoitteet ja toimintatavat pystyn täysin allekirjoittamaan. Jos ei mitään muuta, niin jokainen ääni lisää puolueen näkyvyyttä ja voi olla siemen tulevalle kannatukselle.

  Äänestän siis Piraatteja näissä vaaleissa, ensimmäistä kertaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Toukoako saamme kiittää siitä, että Jyväskylässä kaikki jättävät iltaisin auton jonnekin laitakaupungille ja vaikka kaikki parkkipaikat ovat tyhjillään, kannattaa ajaa asioimaan peltomarkettiin, kuin keskustaan?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Hyvä, että edes hieman rakennetaan uusia profiileja eduskuntavaalien varalle.

  Vihreät ovat edelleenkin sympaattinen porukka, joka tekee kannattaimisensa itse vaikeaksi.

  Jonkinlainen politiikan osaamisen kurssitus tarvitaan ja linjaakin kannattaa pohtia hieman pidemälle ja äänestäjäystävällisestikin.

  Nuorennusleikkauksen tehnyt Vasemmistoliitto on kovasti siirtynyt Vihreiden vasemman laidan tontille ja suorastaan ilmenyt sieltä tilan ja ajatukset. Siihen suuntaan ei kannata liukua, mitään siellä ei ole saavutettavissa vaikutusvalassa tai äänissä.

  Kasvisravintolan sukupolvi on tehnyt pitkän työsaran ja veivannut kansalikkeestä puolueen. Aika aikaansa oli idea, mutta uudistumine tarkoittaa myös ihmisten vaihtumista.70-vuotias kärkiehdokas on iha kiinnostava, mutta… ja puheenjohtajakin voisi olla vähemmän robottimainen.

  Onnea vaaleihin, mutta aika vaisu esitys. Tässä olisi voinut olla ihan avoimesti euromyönteinenkin… kun kaiki muut paisti Jörkka tuntuvat pelkäävän vain kovasti persuja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. FVM: Miksi äänestää ehdokasta, jolla ei ole mitään järjellistä mahdollisuutta läpimenoon?

  Siksi, että ääni menee joka tapauksessa samalle puolueelle ja sen kärkiehdokkaalle ja parantaa näin suhteellisessa vaalitavassa vertailulukua. Tai jotain. Joskus tuntuu, että äänioikeutetuilla ei ole pienintäkään käsitystä Suomen vaalien ääntenlaskutavasta ja siitä, mikä vaikuttaa kunkin ehdokkaan läpimenoon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Syltty:
  Toukoako saamme kiittää siitä, että Jyväskylässä kaikki jättävät iltaisin auton jonnekin laitakaupungille ja vaikka kaikki parkkipaikat ovat tyhjillään, kannattaa ajaaasioimaan peltomarkettiin, kuin keskustaan?

  Eihän tällaisiin kannattaisi vastata, mutta Jyväskylän keskustan liikennepolitiikan perusviivat on tehty jo kauan enne Toukoa, 90-luvulla. Kävelykatu-keskusta on erittäin onnistunut ja sen laajentamista haluavat nyt jo sellaisetkin keskustan yrittäjät jotka vastustivat sitä tuolloin. Automatkettien suosio johtuu ihan muista tekijöistä kuin keskustan maksullisista parkkipaikoista. Ai niin, kyllähän monelle 10.000 euron auton omistajalle on aivan ylivoimaisen vaikeaa maksaa 3 euroa parkkitalon maksua.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Ree-vitamiiniä purkista: Joskus tuntuu, että äänioikeutetuilla ei ole pienintäkään käsitystä Suomen vaalien ääntenlaskutavasta ja siitä, mikä vaikuttaa kunkin ehdokkaan läpimenoon.

  Näin on. Tilannetta parantaisi, jos äänestyskupongia muokattaisiin sellaiseksi, missä ensin valitaan puolue ja sitten yhden ehdokkaan numero valitusta puolueesta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Risto Rönnberg: Eihän tällaisiin kannattaisi vastata, mutta Jyväskylän keskustan liikennepolitiikan perusviivat on tehty jo kauan enne Toukoa, 90-luvulla. Kävelykatu-keskusta on erittäin onnistunut

  Enpä tarkoittanut kävelykatua, vaan täysin järjettömiä parkkimaksuja. Niitä pitää maksaa kello 20 saakka ja lauantaisinkin kello 18 saakka. Ei siellä noin myöhään ketään ole.

  Eli siellä on iltaisin kaikki kadut tyhjillään ja kun maksullinen alue loppuu, alkaa tulemaan parkkeerattuja autoja. Ihmiset jättävät autot laitakaupungille ja kävelevät loput. Kaupunki ei nettoa mitään, ihmiset vain jotuvat kävelemään pidempiä matkoja.

  Itsekin kun käy Jyväskylässä ja yövyn keskustan hotellissa, käyn peltomarketissa ja jätän auton laitakaupungille ihan vain sen parkkimaksun takia. Muuten voisin käydä vaikkapa kolmikulman S-Marketissa, mutta kun autoa ei saa siihen lähelle ilman parkkimaksua, niin käyn mielummin Keljon Prismassa. Tosi järkevää…?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.