Eduskuntatyö

Ode Pressiklubissa TV2 pe 16.10.2012 klo 20.00

Blogin tekninen tuki tiedottaa:

Osmo Soininvaara on vieraana TV2:n Pressiklubissa tänään perjantaina klo 20.00-20.30. Aiheena mm. Talvivaara.

Lähetys uusitaan lauantaina 17.11. klo 13.15 sekä maanantaina 19.11. klo 13. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa, samoin nettiekstra.

 

 

2 thoughts on “Ode Pressiklubissa TV2 pe 16.10.2012 klo 20.00

 1. Ode heitti vähän läppääkin paidattomasta Putinista ja Niinistöstä, hyvä kevennys vakavaan asiaan.

  Kaiken tämän jälkiviisauden ja rintoihin lyömisen keskellä häiritsee se, että unohdetaan yhdyskuntien jätevesien ja kaatopaikkojen ongelmat.

  Tällä puolella asiat ovat muka kunnossa. Joka syksy ja kevättalvi tapahtuu suurilla jätevesipuhdistamoilla ohijuoksutuksia. Typpi poistetaan jätevesistä keskim. 60 prosenttisesti fosforista n. 70 %. Jätevesien mukana vesiin menevät lääkeaineet muuttavat vesieliöstön hormoonitoimintaa ja perimää. Jätevedestä talteenotettu fosfori valutetaan viherrakentamisen kautta takaisin vesistöihin.

  Paremman kaatopaikkajätteen käsittelyn historia on todella lyhyt.Esim. Helsingissä Talin huipulla maasta pistävät esiin autonrenkaiden jäännökset, vääntyneet rautatangot jne. Miten paljon valumavesien mukana menee myrkyllisiä aineita merenlahteen ?

  Kun tällainen avolouhos on keskellä Helsinkiä, niin millainen tilanne onkaan maan muiden kaupunkien vanhoilla kaatopaikoilla ?

  Nyt tarvitaan huomattavasti enemmän nöyryyyttä ja tosiasioiden tunnustamista ennenkuin talvivaaralaisia lähdetään lynkkaamaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.