_

Perässähiihtäjäblogilla suuri suosio

Lainaus Hesarista

“Kuntavaaleja seurannut Perässähiihtäjä-blogi sulkeutui keskiviikkoaamuna. Blogi oli auki 26 päivää, ja siinä käytiin hyvin vilkasta keskustelua lähes yötä päivää.

Kommentteja julkaistiin yhteensä 783.”

Samana aikana tällä blogilla julkaistiin 2076 kommenttia.

21 thoughts on “Perässähiihtäjäblogilla suuri suosio

 1. Osmolle ensinnäkin kiitokset hyvästä esimerkinnäyttämisestä blogillasi moderniin poliittiseen keskusteluun.

  Yhteiskunnallisten blogien ongelma ei mielestäni yleensä ole asianpuute, vaan se voi olla lähinnä niiden epäviihteellinen luonne ja keskustelun painottuminen harvojen moottorikirjoittajien sananvaihdoksi.

  Perässähiihtäjän blogia kävin kuntavaalien aikana vilkuilemassa vain yhden kerran. Soininvaaran blogia kävin tamperelaisena vilkuilemassa vaalien aikana ehkä kaksi kertaa, joten Soininvaara voitti meikän klikkausmäärillä Perässähiihtäjän varsin selvästi. Kuitenkin veikkaan, että poliittisesti laajapohjaisempi keskustelu on käyty Perässähiihtäjän blogissa vaikka olenkin vain vilkuilija.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Tuo omalla nimellä/rekisteröitymällä kommentointi onkin Hesarin kommentointiosion heikoin lenkki (varsinkin kun internetissä nimikin on käytännössä vain nimimerkki). Poliittisessa keskustelussa tärkeintä on asia, ei sanoja. Ellei sanoja sitten ole itse ehdokkaana tai päättävässä asemassa.

  Asiassa pysyminen ja keskustelun siivoaminen tulee hoitaa moderoinnilla, ei itsesensuurilla. Vaatii vähän enemmän työtä ylläpidon puolelta, mutta tulos on paljon parempi. Oden blogille tässä asiassa valtavan iso plussa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Sanoma leikkaa 60 miljoonalla kulujaan seuraavan kolmen vuoden aikana. Ilmoitukset ei myy ja levikki on laskussa. Painettu sanomalehti on auringonlaskun media, ja Hesari yrittää seuraavaksi tehdä nettisivuistaan maksullisia. Mikään lehti maailmassa ei ole tähän mennessä siinä onnistunut, joten synkkiä pilviä on taivaanrannassa.

  Jos nyt Unto Hämäläisen blogi on ainoa, millä lehti voi nettisisältöjensä suhteen olla pystypäin, on ihan ymmärrettävää että aiheesta keksitään tuollaisia uutisia. Vakavahenkisen median ongelmana usein on, että yleisöä on vaikea saada osallistumaan. Siinä suhteessa Hämäläinen on tehnyt hyvää työtä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Perinteisessä printtimediumissa toimittaja on aina saanut viimeisen sanan. Tämä on asia, jonka vapaa blogikirjoittelu muutti ja sekös on aivan kauheaa.

  Blogimaailmassa on tietysti olemassa osmoja, jotka eivät julkaise mielestään liian hapokkaita kommentteja, mutta onneksi kommentit voi julkaista muualla blogistanissa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Lista:
  Onkos Suomessa jotain “virallista” blogien kävijätilastoa? Veikkaisin kyllä, että eräs persona non grata on kyllä Osmon yläpuolella.

  Ei tietenkään ole mitään viralllista listaa, mutta erilaisia verkkotyökaluja on kehitetty kävijäanalyyseihin, joita mainosostajat käyttävät. Niistä käytetyin on alexa.com.

  Soininvaaran blogin tiedot eivät kuitenkaa pidä tuolla paikkaansa, mikä johtunee tästä wordpress-alustasta ja mahdollisesti siitäkin, että hakukoneoptimointi on jäänyt tekemättä.

  Perstuntuma mulla on, että Halla-aholla ja Soininvaaralla on suurin piirtein saman verran lukijoita, mutta viime aikoina täällä on luultavasti ollut enemmän, mikä johtuu ihan vaan isännöintiaktiivisuudesta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. aleksis salusjärvi: Perstuntuma mulla on, että Halla-aholla ja Soininvaaralla on suurin piirtein saman verran lukijoita, mutta viime aikoina täällä on luultavasti ollut enemmän, mikä johtuu ihan vaan isännöintiaktiivisuudesta.

  Minua häiritsee välillä Osmon liiallinen aktiivisuus. Jostain mielenkiintoisesta aiheesta on hyvät keskustelut käynnissä ja Osmo vain vetäisee uusia aloituksia. Osmo ei myöskään kovinkaan paljon keskustele kommentoijiensa kanssa, vaan lähinnä heittelee jotain onlinereita väliin.

  Minustä tämä Halla-ahon tyyli on parempi (ei nyt kiistellä sisällöstä), että kuukaudessa on noin yksi kirjoitus, jota keskustelijat saavat pureskella rauhassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Unto Hämäläinen osallistaa keskusteluun ihmisiä, joiden on vaalien alla pakko osallistua. Tämä näkyy myös Perässähiihtäjän teatterimaisessa keskustelussa, jossa “oikean” nimen käyttö vain etäännyttää asioista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Lista: Minua häiritsee välillä Osmon liiallinen aktiivisuus. Jostain mielenkiintoisesta aiheesta on hyvät keskustelut käynnissä ja Osmo vain vetäisee uusia aloituksia. Osmo ei myöskään kovinkaan paljon keskustele kommentoijiensa kanssa, vaan lähinnä heittelee jotain onlinereita väliin.

  Minustä tämä Halla-ahon tyyli on parempi (ei nyt kiistellä sisällöstä), että kuukaudessa on noin yksi kirjoitus, jota keskustelijat saavat pureskella rauhassa.

  Halla-ahon tyyli julkaista yksi kirjoitus kuukaudessa sopisi lehtikolumniin. Blogiksi en sellaista kutsuisi – ennenhän Halla-ahokin julkaisi paljon useammin.

  Halla-aho ei myöskään keskustele yhtään lukijoidensa kanssa, koska kommentointia ei ole, ellei sitten Hommafoorumilla (en tiedä).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Joel A.: Halla-ahon tyyli julkaista yksi kirjoitus kuukaudessa sopisi lehtikolumniin. Blogiksi en sellaista kutsuisi – ennenhän Halla-ahokin julkaisi paljon useammin.

  Halla-aho ei myöskään keskustele yhtään lukijoidensa kanssa, koska kommentointia ei ole, ellei sitten Hommafoorumilla (en tiedä).

  Tämä on tietenkin mielipideasia, että kuinka paljon uutta materiaalia pitäisi olla.

  Halla-ahon kommentointi on ulkoistettu Homma-foorumille, jonka nyt luulisi jokaisen tietävän. Eipä se Halla-ahokaan mikään hyvä kommentoija ole, lähinnä hän sitten kirjoittaa palautteeksi uuden blogikirjoituksen, jos näkee aiheelliseksi. Oma mielipiteeni on, että jos ei vaivaudu kommentoimaan kunnolla, niin voi jättää kommentoimatta kokonaan.

  Osmolle, ei nyt kaikkeen tarvitse kommentoida, mutta ihmettelen jos jonkun pitkäänkin juttuun riittää kommentiksi joku onlineri ja kuitenkin aikaa riittää samalla uuden blogitekstin kirjoittamiseen.

  Tietenkin saa tehdä miten haluaa, mutta tuo olisi parannusehdotus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Nämä blogit ovat erilaisia eikä niitä siis voi verrata.

  Kiinnostavimmat OS:n blogithan koskettvat kuapunkinpolitiikkaa ja liikennettä.

  On myönnettävä, että Halla-aho kirjoittaa alykkästi, analyyttisetsi, taitavsti ja perustellusti. Hänen blogiaan kannatta seurata erityisesti sellaisen, jolla on syytä vastustaa Halla-ahoa.

  Ehkä Halla-aho ajatteleee, että kirjoitukset itsessään sisältävät vastauksen kritiikkiin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Kuitenkin on sanottava, että olen aika aktiivinen Soininvaaran kirjoitusten vilkuilija sikäli kun olen tilannut hänen syötteensä Bloggerin blogipalstalleni.

  Otin kyllä joskus tuohtuneena Osmon blogin pois oman blogini suosittelusivustoista, mutta ei siinä ollut aivan järkeä. Olen joskus ehkä turhan herkkä ihminen, enkä oikein tunne kansalaisvaikuttamisen keinoja ehkä osin johtuen mänteistä paikallistason poliitikoista Tampereella.

  http://hermiitti.blogspot.fi/2012/09/osmo-soininvaara-is-back.html

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Lista:
  Osmolle, ei nyt kaikkeen tarvitse kommentoida, mutta ihmettelen jos jonkun pitkäänkin juttuun riittää kommentiksi joku onlineri ja kuitenkin aikaa riittää samalla uuden blogitekstin kirjoittamiseen.

  Tietenkin saa tehdä miten haluaa, mutta tuo olisi parannusehdotus.

  Olennaista lienee se, mikä on blogin käyttötarkoitus. Mun mielestä Osmon ote kommentointiin on tismalleen oikea. Jos hän jäisi vatvomaan noihin ketjuihin perusteellisemmin, hän ei yksinkertaisesti jaksaisi pitää tätä sivustoa yllä. Ei se ole aikakysymyskään (tämän sivuston pyörittäminen kun nielee tunteja joka tapauksessa), vaan ennemmin psykologinen. Keskustelun synnyttäminen ja ylläpitäminen on paljolti muiden kuin Osmon vetovastuulla, mikä tekee näistä sivuista monipuoliset. Juuri tätä tarkoittaa “sosiaalinen media”.

  Sen sijaan pointtisi siitä, että hyviä ja timakoita pointteja jää liian vähälle huomiolle, on täällä ennenkin tiedostettu. Moni kommentti voisi olla oma avauksensa keskustelulle (mun mielestä olisi hauskaa nostaa viikon peukutetuin kommentti tuohon oikealle palstalle).

  Osmo itse on välillä väläytellyt tämän blogin muuttamista nettilehdeksi, ja syynä on paitsi osin em. seikat myös se, että huomiota voisi kiinnittää täällä muihinkin yhteiskunnallisiin asioihin, kuten kv-politiikkaan. Nämä suunnitelmat lienevät kuitenkin jäissä aika- ja resurssipulan takia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.