_

Outo ongelma

On valitettu, etteivät kaikki vanhat postaukset ole nähtävillä.

Näin todella on. Kun lataa sivun alareunasta seuraavan sivun, avautuu sivu www.soininvaara.fi/page/2/. Tämä on vanha. Vanhuuden näkee paitsi siitä, että välistä jää pois monta postausta, myös siitä, että oikeassa alkissa oleva Tiina Elon mainos puuttuu. Sama toisuu sivun kolme osalta, mutta ei enää sivun neljä kohdalla.

Ilmiö on tietokonekohtainen. Samalla selaimella toinen saa sivun 2 oikein ja toinen väärin. Tästä voisi päätellä, että sivu ladataan tietokoneen välimuistista, mutta komento F5 (lataa uudestaan) ei paranna asiaa.

Osaako joku selittää?

18 thoughts on “Outo ongelma

 1. Myös linkeissä tuoreimpiin kommentteihin on välillä häikkää. Ajoittain niitä klikkaamalla päätyy johonkin välimuistiversioon, josta puuttuu x kappaletta kommentteja loppupäästä, mukaanlukien se, jota klikkasi. Etusivun tai tuoreimmat artikkelit -listan kautta navigoimalla ongelmaa ei esiinny.

  Onkohan palvelimen päähän tehty joku välimuistiviritys kuormaa helpottamaan?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Selaimen, tietokoneen, nettiyhteyden, WordPressin ja webhotellin välimuistit tekevät temppujaan. Yleensä välimuisti on hyödyllinen asia ettei tarvitse samaa sisältöä hakea ja generoida netin yli joka kerta, mutta välillä vänhaa sisältöä jää roikkumaan.

  Stetson-Harrison menetelmällä vinkkaisin selvittämään sivujensi tekniseltä tarjoajalta miten WordPressin suorituskyky on varmistettu. Saitillasi on sen verran toimintaa että siellä on melkein pakko olla jokin ulkoinen cache-työkalu käytössä. Ulkoinen cache saattaa pitää /page/2 -tyyppisiä sivuja staattisina ha tallentaa ne pitemmäksi ajaksi, vaikka ne ovat siis dynaamisia muuttuvia sivuja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. WordPressissa välimuistipalikka seonnut (jos semmoista käytössä)? laittamalla osoitteen loppuun esim. /page/2/?test näyttäisi tulevan oikea versio.

  Poistamalla/uudelleenlisäämällä/vaihtamalla ko. laajennos saattas lähteä toimimaan?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Itsekin veikkaisin ongelmaa serverin cachetuksessa.
  Onkohan blogi-alustaan tehty muutoksia?
  Koska sivuja cachetetaan usein URL:n perusteella, mututuntumalla kokeilin syöttää jotain muutosta URL:iin joka ei vaikuttaisi itse sivun sisältöön.
  Vaikkapa näin: http://www.soininvaara.fi/page/2/?””

  Tulos: Tiina Elon mainos ilmestyi ainakin itselleni tai sitten kyse oli sattumasta, tai ehkä jonkun tekemästä korjauksesta taustalla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Ensi alkuun kannattaa kokeilla, jos käyttää Firefoxia, latautuuko uusi sivu Shift+Ctrl+R:llä. Se lataa sivun uudestaan käyttämättä välimuistia. Internet Explorerissa sama komento on Ctrl+F5. Tosin pikaisella googletuksella moni sanoo, ettei se aina toimi kuten pitäisi.

  Välimuistissa ongelma ei kyllä näyttäisi silti olevan, koska siellä on kaikki ihan oikein. Ladatun sivun Expires eli “parasta ennen” on vuodessa 1970 eli Unix-ajanlaskun alussa. Last Modified on samassa hetkessä kuin sivun lataus. Selaimen pitäisi siis kaiken järjen mukaan aina saada serveriltä uusi sivu: välimuistin sivu on aina vanhentunut, ja serverin sivu väittää koko ajan olevansa sisällöltään uudempi. Toki tämä pitäisi päästä myös näkemään näiden ongelmakoneiden välimuistissa olevilta sivuilta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Pekka P:
  … tai näköjään käytössä olevan W3 traffic cachen asetusten syövereistä löytyy nappi “empty all caches”, jota kannattanee isompien muutosten jälkeen käyttää.

  Tarkoitat WordPressin pluginiä “W3 Total Cache”? Ihan mielenkiinnosta kysyisin, miten tiedät sen olevan käytössä? Itsehän en tiedä Osmon WordPressistä mitään muuta kuin mitä lähdekoodi ja headerit kertovat. Enkä sieltä löydä siitä mitään. Kiinnostaisi siis tietää, mikä jälki siltä jää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Elmo Allén: Tarkoitat WordPressin pluginiä “W3 Total Cache”? Ihan mielenkiinnosta kysyisin, miten tiedät sen olevan käytössä? Itsehän en tiedä Osmon WordPressistä mitään muuta kuin mitä lähdekoodi ja headerit kertovat.

  Äh, tarkoitan siis lähdekoodilla html-markupia, en php-lähdekoodia, johon en toki pääse käsiksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Ajattelin samaa, kun ongelma ei poistunut vaikka selaimen välimuistin resetoi.

  Eli pitää refressata tietokannan välimuisti.

  Lisäksi tietokannan indeksi pitää ilmeisesti päivittää.

  En tunne WordPressin alustaa, mutta yleensä nämä ovat rutiinitoimenpiteitä, jotka käyvät “nappia painamalla”.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. En tunne wordpressiä juuri lainkaan, joten selittäisikö joku, että miksi palvelin antaisi välimuististaan samanaikaisesti kahdelle eri asiakkaalle eri versiot samasta sivusta?

  Tästä syystä minäkin olisin veikannut ongelman syyksi käyttäjän välimuistia, kuten Elmo Allén. Syystä tai toisesta jollain erikoisella tavalla konfiguroitu selain saattaa jättää uuden sivun hakematta ja ladata vanhan omasta välimuististaan. Sama selain ei välttämättä ole aina sama selain, koska asetukset voivat olla erilaiset.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.