Hallintovaliokunnan torstai.

19.5.2012 · Aihe: Eduskuntatyö 

Torstaina kävimme tapaamassa FBI:ta. Tapaaminen oli niin tarkkaan varjeltu, että meiltä poistettiin myös kännykät, jotka piti myös sulkea. Kansanedustajilla on samanlaiset kännykät, jotka voitiin tunnistaa vain PIN-koodin avulla. Toisaalta kolmen epäonnistuneen yrityksen jälkeen, uusia yrityksiä ei olisi ollut. Tämä vaati vähän organisointia, mutta ongelma oli ratkaistavissa.

Koko tuon hässäyksen jälkeen ei paljon mitään herunut. Siinä ei ollut kerrassaan mitään salaista.
Seuraavaksi oli vuorossa Home Security Office, jossa tietoa pahuuden valtakunnan vastaisesta  taistelusta oli vähän enemmän.

Selkein esitys tuli kuitenkin Terrorist Screening Centeristä, joka pitää yllä tietokantaa epäilyttävistä henkilöistä. Kävimme myös heidän konehuoneessaan, jossa oli kymmeniä suuria tietokoneruutuja. Koska Yhdysvalloissa ei ole numeerista henkilötunnusta, ei kannata olla samanniminen kuin on joku vaikkapa lentokieltoon asetettu terroristiksi epäilty. Esimerkiksi tällaisiin kyselyihin keskuksesta yritetään vastata niin nopeasti, että syytön täyskaima pääsee koneeseen. Mielenkiintoista, avartavaa, mutta vähän kammottavaa.

Illalla tapasimme vielä Maailmanpankin ja IMF:n väkeä. Maailmanpankki piti pitkän mainospuheen siitä, kuinka hyvään tarkoitukseen Suomen järjestön kautta kanavoima kehitysapu menee. IMF piti peruskurssin järjestöstä, mikä nyt ei valtiovarainvaliokunnan jäsenelle paljon antanut.

Kommentit

6 Vastausta artikkeliin “Hallintovaliokunnan torstai.”

 1. Rolling Heurlin kirjoitti 19.5.2012 kello 13:20

  “Koska Yhdysvalloissa ei ole numeerista henkilötunnusta, ei kannata olla samanniminen kuin on joku vaikkapa lentokieltoon asetettu terroristiksi epäilty.”
  USAssa on ollut jo pitkään (pidempään kuin Suomessa) sosiaaliturvatunnus. Sen vastaa aika lailla henkilötunnusta. Suomessa on varmasti joku rekisteri terrorismista epäillyistä. Myös siinä on ihan varmaan monta sellaista, joilla ei ole numeerista suomalaista henkilötunnusta. Jollain nekin on identifioitu. Tuskin homma Suomessakaan katkeaa siihen, että ei ollut Mohammad Attan henkilötunnusta, jos hän sattui listassa olemaan.
  Lentolippua ostaessani ei muuten Suomessakaan kysytä henkilötunnusta. Lentoyhtiön kanta-asiakasnumeroa kylläkin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Elmo Allén kirjoitti 21.5.2012 kello 23:22

  Tämä on myös kuvaava tarina siitä, mihin tuo Yhdysvaltain terroristien tunnistelu johtaa. Järjen käyttö lakkaa siinä touhussa.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2093796/Emily-Bunting-Leigh-Van-Bryan-UK-tourists-arrested-destroy-America-Twitter-jokes.html

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. toke kirjoitti 22.5.2012 kello 17:04

  Uteliaisuutta jäi kutittelemaan miten “samanlaiset kännykät”-ongelma ratkaistiin? Innovatiivisellä huipputeknologialla kuten “nimilappu”?
  Btw, kyllä ne koneet on ihan toisessa huoneessa kuin näytöt…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Osmo Soininvaara kirjoitti 22.5.2012 kello 20:36

  Tuo huone, jota katsoimme, oli sellainen, jossa vastattiin tiedusteluihin koskien hnekilöitä, joiden täyskaima oli jollakin estolistalla ja yritettiin selvittää, onko kyse samasxta henkilöstä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Risto kirjoitti 23.5.2012 kello 8:04

  Rolling Heurlin:
  Lentolippua ostaessani ei muuten Suomessakaan kysytä henkilötunnusta. Lentoyhtiön kanta-asiakasnumeroa kylläkin.

  Ja jollet mene Schengen-alueen ulkopuolelle, henkilöllisyyttä ei tarvitse mitenkään todistaa. Ottaen huomioon kaikenlaiset muut lentosäännökset, minusta tämä on erikoista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Liian vanha kirjoitti 23.5.2012 kello 11:30

  “Tämä on myös kuvaava tarina siitä, mihin tuo Yhdysvaltain terroristien tunnistelu johtaa. Järjen käyttö lakkaa siinä touhussa.”

  Venäjän tai Kiinan tekemänä kyseessä olisi törkeä ihmisoikeusrikkomus ,mutta nyt kyseessä onkin uhrin tekemä rikos.

  Länsimainen ihmisoikeuskäsitys on hyvin propagandistinen ja tarkoitushakuinen eikä tunnusta omia puutteita

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus