Kaupunkisuunnittelulautakunta 6.3.2012

Kaare­lan jäähalli

Pan­ti­in men­emään. Jos nyt ajatel­laan, että jäähalle­ja pitää olla (??) niin muu­takaan paikkaa ei oikein löy­dy. Tai jos löy­tyy, sillekin on käyt­töä, kos­ka näitä halle­ja on jonok­si asti tulossa.

Pyöräteitä on ton­tin molem­mil­la puo­lil­la. Se Hämeen­lin­nan tien viertä kulke­va para­nee, kos­ka aivan raivos­tut­ta­va risteys pois­tuu ja muut­tuu aliku­luk­si, mut­ta pysyy yhdis­tet­tynä väylänä. Se on kuitenkin ollut olo­suhteil­taan aika hyvä, ja tästä muu­tok­ses­ta on päätet­ty aiem­min. Pyörävirkamiehillä on urput­tamista siitä tois­es­ta puoles­ta, mut­ta se ei taas kuu­lu kaa­va-alueeseen. Asi­aa koske­va liiken­nesu­un­nitel­ma tulee myöhem­min. Tilaa kuulem­ma on kelvol­liseen ratkaisu­un riit­tävästi. Olemme toiveikkaita.

Hotel­li­tor­nista

on erilli­nen postaus. Ennen kok­ous­ta tehti­in maas­tokäyn­ti, jos­sa kokeilti­in uut­ta teknolo­giaa. Taulu­ti­etokonei­den kam­er­an näyt­tämään kuvaan oli istutet­tu suun­nitel­tu torni ja vähän muitakin raken­nuk­sia. Ilmeis­es­ti gps ker­toi ohjel­malle, mis­sä ollaan ja miten tor­nia pitää kään­tää. Aika pieneltä se hotel­li maas­toon istutet­tuna näyt­ti, mut­ta pieni oli objek­ti­ivin polt­tovä­likin. Taisi vas­ta­ta kinofilmikool­la tuol­laista 24 mil­liä. Tor­nista en tiedä, mut­ta tekni­ik­ka oli hieno.

Suu­tarin ja Päivölän­tien kaavat

Lis­tan mukaan. Valmis­teli­ja pääsi vähäl­lä, kun lau­takun­ta oli uupunut tor­nista. Ihan hyvät kaavat.

7 vastausta artikkeliin “Kaupunkisuunnittelulautakunta 6.3.2012”

  1. “Se Hämeen­lin­nan tien viertä kulke­va para­nee, kos­ka aivan raivois­tut­ta­va risteys pois­tuu ja muut­tuu aliku­luk­si, mut­ta pysyy yhdis­tet­tynä väylänä.”

    - Onko se tosi­aankin liian kallista tehdä aliku­lun sijaan sil­ta, meneväthän ne Hämeen­lin­nan­väylän autotkin sil­taa pitkin poikkikatu­jen yli? (Näkyväisyy­deltään) pimeät ylös alas kulke­vat alikulkure­itit eivät oikein nappaa.

  2. Valitet­tavasti Kaare­lan jäähal­li­hankkeen myötä paikallisil­ta pois­tuu mah­dol­lisu­us har­ras­taa jääkiekkoa, luis­telua ja jalka­pal­loa alueel­laan ilmaisek­si, kos­ka jäähallin jatko­su­un­nitelmi­in kuu­luu parkkipaikko­jen rak­en­t­a­mi­nen nykyiselle kentälle.

    Jäähallin käyt­tömah­dol­lisu­us rajoit­tuu ain­oas­taan val­i­t­ulle joukolle kos­ka aiko­ja sen käyt­töön on vain niille joil­la on varaa mak­saa har­ras­tuk­ses­taan (paljon).

  3. Mika Antti­la: Valitet­tavasti Kaare­lan jäähal­li­hankkeen myötä paikallisil­ta pois­tuu mah­dol­lisu­us har­ras­taa jääkiekkoa, luis­telua ja jalka­pal­loa alueel­laan ilmaisek­si, kos­ka jäähallin jatko­su­un­nitelmi­in kuu­luu parkkipaikko­jen rak­en­t­a­mi­nen nykyiselle kentälle.

    Ei ainakaan tämän kaava­muu­tok­sen mukaan. Vai luis­telet­teko ja pelaat­te jääkiekkoa ja jalka­pal­loa nyky­isin met­sässä? Sel­l­aiseen met­sikköön on siis se parkkipaik­ka ja jäähal­li piir­ret­ty, Osmon aikaisem­mas­sa postauk­ses­sa on link­ki ehdotukseen.

  4. antti: Ei ainakaan tämän kaava­muu­tok­sen mukaan. Vai luis­telet­teko ja pelaat­te jääkiekkoa ja jalka­pal­loa nyky­isin met­sässä? Sel­l­aiseen met­sikköön on siis se parkkipaik­ka ja jäähal­li piir­ret­ty, Osmon aikaisem­mas­sa postauk­ses­sa on link­ki ehdotukseen.

    Jäähallin vier­essä on urheilukent­tä, jos­sa on jäära­ta (tosin sitä ei ole pari­na viimeisenä vuon­na ylläpi­det­ty rahan puut­teen vuok­si) ja jalka­pal­lo kenttä.
    Saimme kuul­la että kos­ka suun­nitel­lul­la paikalla ei ole tarpeek­si tilaa parkkipaikoille, niin seu­raavak­si käytetään nuo edel­lä maini­tut alueet.
    Tämä ei ole vielä viral­lises­sa kaavas­sa, mut­ta tulee var­masti seuraavaksi.

  5. Hyvä, että paran­netaan pyöräteitä. Tosin ei noista pyöräteistä juuri ole hyö­tyä jos ne pide­tään tämän viikkoises­sa kun­nos­sa. Rantaradan var­ren pyörätie lie­nee Helsin­gin vilkkaim­min liiken­nöi­tyä, siitä huoli­mat­ta siel­lä on ollut koko viikon 10–15 sent­tiä loskaa. Miten Helsin­ki luulee lisäävän­sä pyöräi­lyn houkut­tele­vu­ut­ta, jos pyöräti­et ovat tuos­sa kunnossa. 

    En näytä ole­van val­i­tuk­seni kanssa yksin.
    http://kerrokartalla.hel.fi/node/769

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.