_

Haaviston kampanjassa mahtava hype!

Tällaista kampanjaa en ole vihreillä ennen nähnyt. Haavistolla on hirveä loppukiri. Tilaisuudet ovat täynnä innokasta väkeä, kannustusta tulee kaikkialta. Moni on kuulemma tullut harmittelemaan, että ehti jo äänestää ennakkoon, mutta väärin. Lahjoituksia kampanjalle on tullut viime metreillä niin, että sen käyttämisessä on ollut vaikeuksia. Ei hätää. Mikä jää nyt käyttämättä, on tuiki tarpeen toisella kierroksella. Huikea juttu!

Huomenna valitan Haaviston ja Väyrysen väliltä. Ei pitäisi olla vaikea päättää. Kun käyt äänestämässä olet mukana mahtavassa jutussa!

Toiselle kierrokselle Niinistöllä on vankka etumatka, mutta ei ole tavoittamaton. Niin höllästi ovat hänen kannattajansa ehdokkaaseensa kiinnittyneet ja niin hengetön on meno. Kymmenen prosentin kannatuksen lasku viikossa!
Pekka panee Niinistön koville kahdenvälisissä väittelyissä, koska hän osaa asiat paremmin. Siitä tulee nautinnollista  katsottava.

Sallittakoon pieni ennustus ennen kuin se muuttuu jälkiviisaudeksi. Verratkaa keskenään ennakkoääniä ja vaalipäivän ääniä! Viimeksi Niinistö sai vaalipäivän ääniä enemmän kuin Halonen, mutta hävisi. Nyt ennustan, että Niinistö saa suuremman kannatuksen ennakkoäänissä kuin vaalipäivänä ja Haavisto päinvastoin.

38 thoughts on “Haaviston kampanjassa mahtava hype!

 1. Mielenkiintoista on keskustelun ja toiminnan luonne, tai varsinkin sen ero verrattuna muihin ehdokkaisiin. Muilla ehdokkailla paino tuntuu olevan viimeisenä iltana onnen toivotuksissa, kun Haaviston kannattajat tallaavat kakkosia lumihankeen ja virittelevät kynttilöitä ikkunaan kakkosen muotoon, eli tekevät kampanjaa omilla ehdoillaan, ilman keksusjohtoa. Minä en muista vastaavaa ilmiötä aikaisemmin ainakaan tässä laajuudessa. Odotan mielenkiinnolla ennakko- ja varsinaisen vaalipäivän tuloksien eroja. Siinä saattaa hyvinkin piiliä yllätys.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Haavisto olisi todellinen edistysaskel Haloseen verrattuna, aidosti jopa suomalaista toisinajattelevaa miestä suvaitseva! Hakkaraisen sahalta lähti nousukiito, siitä ei ole kahta kysymystä.

  Haaviston järkivihreä kriittisyys esimerkiksi huonoon maahanmuuttoon on hämmentävää, ei niin sinisilmäinen ihminen =)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kun sä kiroitit keväällä että me tehdään Pekka Haavistosta presidentti, niin ensimmäinen ajatukseni oli että ikä ei tule yksin. Nyt alan olla sitä mieltä että pentele, ehkä sittenkin.

  Pakko sanoa että tämmöinen polittiisen kyynikonkin sydän sulaa. Esimerkiksi kun ihmiset väsää jotain tällaista, http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150717050404552&set=o.119610058074166&type=3&theater

  Puolueväki on ihan täpinöissään, mutta enenn kaikkea paljon ihmisiä joista ei ole poliitisesti mitään aiempaa havaintoa on yhtäkkiä ihan tohkeissaan. Tämä on olennaista, presidentin valtaoikeudet on kuitenkin aika pienet, mutta Pekka Haaviston kamppanja on tehnyt suomalaisesta poliittisesta elämästä paremman, ihan tuloksesta riippumatta. Ja se on paljon se.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Jos ajatellaan kisaa Haaviston ja Väyrysen välillä, niin ihmettelen suuresti, jos kansa äänestää brezneviläisen jatkoon. Asiaa ei helpottanut kuva esiintymisestä Kampin tyhjällä torilla, jossa Väyrynen ja Laaninen olivat kuin 70-luvun Neukkulasta ja tämän hetkinen puoluejohtaja näytti olevan kuin leikattu ja liimattu aamun Hesarista 70-luvun vastaavaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. papparainen: Haavisto olisi todellinen edistysaskel Haloseen verrattuna, aidosti jopa suomalaista toisinajattelevaa miestä suvaitseva! Hakkaraisen sahalta lähti nousukiito, siitä ei ole kahta kysymystä. Haaviston järkivihreä kriittisyys esimerkiksi huonoon maahanmuuttoon on hämmentävää, ei niin sinisilmäinen ihminen =)

  Jotenkin Haavisto on onnistunut tuossakin asiassa päästämään turhaa kuumaa ilmaa pois, mikä on sitä mitä poliitikkojen pitäisi tehdä. Siinä keskustelussa on alusta saakka häirinnyt että loppujen lopuksi aika pienistä mielipiede-eroista siitä mitä käytännössaä pitäisi tehdä (toisin), on tehty jotain maailmankuvallisia sovittamattomia ristiriitoja.

  Minusta näyttää muutenkin että maahanmuuttokysymys alkaa normalisoitua. Vaikkapa Jussi Halla-ahon viimeisin matkaraportti on täysin asiallista, perusteltua ja ratkaisulähtöistä tekstiä. Esim. “Itselläni heräsi ajatus, että kynnystä turhien hakemusten tekemiseen voitaisiin entisestään kohottaa asettamalla nykyistä useammalle hakemustyypille käsittelymaksu.” No äkkiseltään, mikä ettei. Ei tuollaista kritiikkiä vastaan kenelläkään ole mitään, päinvastoin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Soininvaaran blogi on parhaasta päästä siksi, että täällä saa lukea faktapohdintaa eikä yllä olevan merkinnän kaltaista löysää hihkumista.

  Mutta sallittakoon sellainenkin ainakin kerran kutakin vaalikampanjaa kohden. Enempi saisi Soininvaarankin kuulostamaan vain tavalliselta poliitikolta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Onhan tätä ollut ilo seurata, terv. nimim. “Haavistoa äänestänyt.”

  Mutta surullista tässä on se, että sikäli kun oikein tulkitsin Vihreiden nykyjohdon (esim. puoluesihteerin) taannoisia lausuntoja, Haavisto ei mielipiteidensä vuoksi kelpaisi enää Vihreiden ehdokkaaksi. Jos hän siis liittyisi toimintaan nyt.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Tämä Pekka Haaviston hypetys, jos se johtaa toiselle kierrokselle, varmistaa Sauli Niinistön voiton. Pekka on ihan hyvä tyyppi, mutta ei tule saamaan millään tempulla äänestäjien enemmistöä taakseen. Jos Paavo Väyrynen nousee toiselle kierrokselle, niin hänellä on realistiset mahdollisuudet voittaa median suosikki Niinistö.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Haaviston kampanja on erityisesti koko kansalle presidenttiä tekevän kansanliikkeen kampanja.

  Kansanliike on reipas, iloinen, ystävällinen ja spontaani ja esimerkiksi Facebookissa etsitään Haavisto 2012 sivulla http://www.facebook.com/haavisto2012 koko ajan keinoja, joilla yksittäiset ihmiset voisivat auttaa Pekan valitsemista. Tämä on uutta Suomessa ja perustuu suurelta osalta ehdokkaan omaan karismaan ja viisauteen.

  Vihreillä on osuutensa, ja puolueen tarmokas ja uhrautuva vaalityö sekä Soininvaaran ja muiden näkyvien vihreiden tuki ja aktiivinen osallistuminen on loistava asia.

  Kaikki, erityisesti vihreät, voisivat vielä katsoa, että myös usein vaalipäivänä nukahtelevat ystävät äänestävät.

  Miten olisi Facebook-päivitys:
  Ylös, ulos ja äänestämään: Pekkaa äänestäessä piirrä mallin mukainen 2 eikä mitään ylimääräistä äänestyslippuun.

  Äänestämiseen riittää pelkät henkkarit (passi, ajokortti).
  Oman äänestyspaikan saa selville oikeusministeriön ilmaisesta numerosta 0800 9 4770, tai netistä joulukuun alun virallisen kotiosoitteensa perusteella, myös palvelusta: http://vrk.navici.com/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Kiitos, Ode!

  Näin uumoilen minäkin. Pidin itseäni aika hulluna, kun Perässähiihtäjä joskus loppuvuodesta vihjaisi, että Pekalla saattaisi olla mahdollisuus pistää Niinistölle kampoihin. Jotenkin se jäi kuitenkin pyörimään mieleen.

  Myöhemmin päätin sitten itse tulla kaapista ulos fb:ssä ilman, että tiesin kenenkään muun tehneen niin. Ja yhtäkkiä näitä muita on Suomi puolillaan!

  Pekan fanisivuilla on puhuttu ihmeestä ja verrattu tätä ilmiötä Obaman valintaan. Mielestäni vertaus ei ole ihan aiheeton ja olen omalta osaltani siihen itsekin ollut syyllinen.

  Mutta koskettavinta on huomata, miten keski-ikäiset naiset äänestävät ja todella fanittavat Pekkaa. Eikä siihen ole tarvittu mitään temppuja: ainoastaan fiksuus ja hyvä käytös.

  Pakka-ilmiön ympärillä on tosiaan myös aivan älyttömän hauskoja ja spontaaneja vetoja, joiden ilmestymistä jatkaa ihmetellä aina uudelleen. Ei tällaista ole tapahtunut, ainakaan omana elinaikanani.

  Mutta upeaa, että se tapahtuu juuri nyt!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. No Haavistohan olisi oikeasti sopiva henkilö presidentiksemme. Muut ehdokkaat ovat ainoastaan joko “ihan ok” tai sitten “ei oikein ok”. Samoin kaikki edellisten vaalien ehdokkaat, minkä vuoksi en silloin ollut kovin innoissani vaaleista.

  Kampanjoinnissa suurimmat haasteet ovat olleet Haaviston saaminen ihmisten tietoon (tässä on onnistuttu erinomaisesti: viimeksi kun tarkistin, Haavistoa googletettiin kaksi kertaa yhtä paljon kuin seuraavaksi haetuinta ehdokasta), ja kampanjan hengen säilyttäminen myönteisenä (tässä on onnistuttu, koska kampanjaväki on lähtökohtaisesti asenteeltaan myönteistä; mm. Väyrysen kampanjassa päälleliimattu myönteisyys puolestaan alkaa jo rakoilla).

  Jos Haavisto menee jatkoon, kampanjan kannattanee varautua ennenkuulumattoman ilkeämielisiin Haavisto-vastaisiin hyökkäyksiin. Haaviston vastustajat ovat lukumäärältään vähäisiä, mutta uskoisin että heidän joukossaan vastustus on paljon intohimoisempaa kuin muiden ehdokkaiden vastustajissa. Kannattajat ovat olleet toiminnassaan poikkeuksellisen luovia ja aktiivisia; niin ovat todennäköisesti myös vastustajat viimeistään sitten kun Pekka on pakko ottaa vakavasti, ja nuo tämän kommenttiketjun ensimmäisen viestin tyyppiset heitot kuulostavat yksinomaan hassuilta.

  Onnittelut Haavistolle! Hyvin paljon on saavutettu jo nyt.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Haavisto onkin kampanjoinut oman valintansa puolesta eikä niinkään muita vastaan. Äänestäjät arvostavat sellaisia henkilöitä jotka eivät aliarvioi kansalaisten kykyä arvioida itse erillaisia poliittisia linjoja ja ehdokkaiden persoonia.
  Tämä kannattaisi muistaa kaikissa vaaleissa. Viime eduskuntavaaleissa vihreiden kampanjassa oli ehkä vähiten tätä tyyliä.
  Uskonkin Haaviston saavan varsin laajan kannatuksen näissä vaaleissa, missä lopulta tarvitaankin ehdoton enemmistö.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Kävin juuri äänestämässä. Minulle valinta Haaviston ja Väyrysen välillä oli vaikea. Harkitsin asiaa pitkään, sillä kumpikin on antanut vaalitaiston aikana itsestään harkintakykyisen, rehellisen, nuorekkaan ja sivistyneen kuvan. Miellyttäviä ja osaavia henkilöitä molemmat omalla tavallaan.

  Väyrysen puolesta puhui hänen pitkä ulkopoliittinen kokemuksensa, todellisuudentajunsa sekä sinnikkyys, joka on saanut hänet nousemaan valtakunnan virallisen sylkykupin asemasta taas kerran presidenttikisan kärkiehdokkaiden joukkoon. Tuntuu jotenkin populistiselta ja ällöttävältä, että Väyrysen henkilöstä voi kuka heittää solvauksia joutumatta sanoistaan minkäänlaiseen älylliseen vastuuseen.

  Vaikka olen viime eduskuntavaalien myötä siirtynyt pois vihreiden kannattajakunnasta, minun äänestyslippuuni piirtyi tällä kertaa numero kaksi, Haaviston numero. Hänessä yhdistyy upealla tavalla hillitty charmi, sovittelevuus, älyllinen rehellisyys ja asiaosaaminen. Lisäksi yhteiskunnalliset näkemykset ovat suurelta osin linjassa omieni kanssa.

  Luulenpa, että paras tapa kannustaa Haavistoa toisella kierroksella on korostaa hänen osaamistaan sen sijaan, että solvattaisiin vastapuolta. En myöskään ymmärrä, miksi Haavisto pitäisi asettaa Tarja Halosen vastapooliksi, se tuntuu omituiselta ja varmasti karkottaa potentiaalisia äänestäjiä Haavistolta.

  Joka tapauksessa tuntuu upealta päästä mukaan Haavisto-ilmiöön, kun kerran Obama-ilmiötä joutui seuraamaan sivusta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Osmo:

  “Kun käyt äänestämässä olet mukana mahtavassa jutussa!”

  Upeeta olla mukana mahtavassa jutussa mukana!
  Mikäli tässä tulee Pekalle Jytky, niin Vihreiden kannattaisi varmaan miettiä, mitä pitää tehdä ja mitä voi oppia seuraaviin eduskuntavaaleihin nähden, kun kerran potentiaalisia äänestäjiä on olemassa melkoisesti. Voi olla, että Soinin letkautuksessa Vihreyden häivyttämisessä saattaa olla jotain perää?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Nyt jo ennusteen mukaan Haavisto on selvä toiselle kierrokselle menijä! Niinistö saa haastajan Vihreiden presidenttiehdokkaasta.

  Uskoisin, että toisen kierroksen vaalikeskustelut tulevat olemaan paljon armottomampia kuin nämä vähän kesyt jutustelut, joita on tähän asti nähty.

  Asiapohjalta ja osaamisellaan Haavisto voi vielä viedä koko potin!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Onneksi olkoon, Haavisto! Lämpimät puheesi meistä perussuomalaisista saivat kyyneleet silmiini. Puheet *vastajytkystä* osoittavat syvää ymmärtämättömyyttä oman kansamme heikkoja kohtaan. Pekka näkee upeasti metsän puilta ja aion antaa hänelle tukeni toisella kierroksella!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Kyllä Haaviston nousu oli jo havaittavissa vireenä ilmassa parisen viikkoa sitten. Presidentinvaaleissa tapahtuu kummia asioita. Onneksi nyt tapahtui hyvä asia. Vielä on etelän äänet laskematta mutta uskon Haaviston lyövän Väyrysen.

  Suomi on jälleen hyvä maa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Haavisto kelpaisi ihan varmasti vihreiden ehdokkaaksi.

  Kelpaisiko ihan varmasti, jos tulisi nyt uutena mukaan puolueeseen? Ehkä, mutta sanotaanko näin, että puolueenne johtohenkilöiden lausunnoista esim. viime eduskuntavaalien alla voisi saada toisenlaisenkin kuvan. Minä ainakin sain, ja johtopäätöksenä hautasin viimeisetkin aatokseni puolueen toimintaan mukaan tulemisesta.

  Voin toki olla väärässä. Toivottavasti olen, mutta eikös asiat politiikassa ole niinkuin ne näyttävät?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. tcrown: Odotan mielenkiinnolla ennakko- ja varsinaisen vaalipäivän tuloksien eroja. Siinä saattaa hyvinkin piiliä yllätys.

  Ennakkoäänissä Niinistön kaula 25%-yksikköä, varsinaisena vaalipäivänä 12,4%-yksikköä. Helsingin vaalipiirissä Niinistön 13,3%-yksikön kaula vaihtui varsinaisena vaalipäivänä 5,1%-yksikön takaa-ajoasemaksi. Mielenkiintoista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. Kaikkien “vastajytkystä” innolla puhuvien (heitä löytynee tämänkin erinomaisen blogin lukijoista) on syytä lukea nämä blogimerkinnät:

  http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/mina-en-halua-vastajytkya.html
  http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/heittakaa-se-vastajytkynne-jo-johonkin.html

  Jos te jatkatte jonkun helvatin “vastajytkyn” mehustelua, niin te vain luotte enemmän sitä kahtiajakautuneisuutta kansan parissa, sitä kahtiajakoa, jota Haavisto nimenomaan yrittää diplomaattisesti kuroa umpeen. Joka kerta kun hyökkäätte eri tavalla ajattelevia vastaan, vaikeutatte juuri sitä työtä ja loukkaatte juuri niitä arvoja, joita Haavisto yrittää edistää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. Haavistolla on nyt loistava tilaisuus olla purkamassa yhteiskuntaamme muodostunutta vastakkainasettelua; aito keskustelu parantaa ilmapiirin. Maahanmuuttokeskustelu on ollut viime aikoina erittäin heikkolaatuista, kaikki rakentava kritiikki leimataan mediassa ja poliitikoiden puheenvuoroissa vihapuheeksi.

  Uskon, että Haavistolla on mahdollisuus aina presidentiksi asti. Se tosin vaatii vihapuhekeskustelun syväperkaamista ja toimivan ratkaisumallin ehdottamista. Yllättävän moni perussuomalainen ja maahanmuuttokriitikko on täsmälleen Soininvaaran linjoilla maahanmuuttokysymyksissä, onko se niin suuri synti?

  Moni hyväosainen vihreä tuntuu unohtavan, että myös Suomessa on vakavia sosiaalipoliittisia ongelmia. Viha ja antijytky-meininki meitä kohtaan sattuu minua syvältä. Tanssitte moraalisäteilyssänne kärsivien heikko-osaisten alhaisen statuksen persumiesten haudoilla. Haavisto on kuin vihreä Kristus osoittaessaan pyyteetöntä rakkautta kärsivää väestönosaamme kohtaan, hävetkää hameväki. Ehkä Haavisto tuo aidon tasa-arvon ja sananvapauden maahamme, rauhan ihmisten kesken.

  Ps. James Hirvisaari, Jussi Halla-aho ja Timo Soini tuntuvat kovasti diggaavan Haavistosta ihmisenä ja rauhanrakentajana. Miksi?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 22. Homma-forumilla on äänestys ja keskustelu: Haavisto vai Niinistö?

  Noin kolmasosa rekisteröidyistä hommalaisista kannattaa Haavistoa; luvut ovat nyt Niinistö 286 ja Haavisto 136 ääntä (hommaforun, kylänraitti). Korjatkaa asenteita! Luulin muinoin, että yksikään persu tai hommalainen ei kannattaisi vihreää ehdokasta missään tilanteessa, olin väärässä. Haavisto on nuiva toisin kuin ympäripyöreä Niinistö. Voi olla, että tietoiskujeni jälkeen hommalaiset äänestävät paremmin. Suomen Sisun puheenjohtaja taitaa olla nainen, teekkari ja hippi. Siis, mitä?!

  http://www.ainolehti.fi/post/13872130401/sisutytto

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 23. YLE:n pääuutiset uutisoi Niinistön vierailusta Tamprereelle ja haastattelikin häntä. Tampereen jälkeen Niinistö oli vielä esillä Espoosta, mistä sieltäkin YLE uutisoi.

  Tämä on vain yksi esimerkki. Alkukierroksen kellottamistukimus kertoi, että vaalitenteissä Niinistö sai YLE:n ohjelmissa ylivoimaisesti enemmän televisioaikaa kuin muut ehdokkaat.

  Onko Kokoomusjohtoisella YLE:llä oma Niinistö-tiimi? Haavisto-tiimiä ei ole, kuten ei ole YLE:ssä vihreiden ujuttamia johtajiakaan.

  YLE:ä pitää valvoa, mutta eduskunnan tehtävä se ei voi länsimaisessa yhteiskunnassa olla. YLE:n valvonta pitää saada siten, että kuten on Hesarin mielipidesivulla ehdotettukin, että ylin hallintoelin on vapailla ja yleisillä vaaleilla valittu edustajisto.

  Ei ole oikein, että YLE on sotkeutunut presidenttikampanjaan. Suomessa kirjoitetaan ja kauhistellaan Venäjän mediaa, joka suosii Putinia, mutta ei kriittisesti tarkastella, mitä Suomessa tapahtuu ja vielä äänestäjien rahoittaman Yleisradion toimesta.

  YLE:n osuus ja toimet näissä vaaleissa olisi syytä sekuntikello kädessä ym. tutkia ja tehdä sen mukaiset johtopäätökset ja ratkaisut. Tarvittaessa jopa erottaa ylin kokoomuslainen johto.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 24. Kaupallinen MTV3:n Kymmenen Uutiset uutisoi Haaviston ja Niinistön Tampereen vierailusta tasapuolisesti, toisin kuin YLE.

  Kokoomuksen nousu johtavaksi puolueeksi 2000 luvulla perustuu Yleisradion hallintaan; Kokoomuksen Sasi hallintoneuvoston puheenjohtajana ja sitä rataa… Hallituksen puheenjohtaja, Toimitusjohtaja, Olli-Pekka Heinonen, nutishuone on miehitetty kokoomuslaisilla päälliköillä….

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 25. papparainen (PS):
  Homma-forumilla on äänestys ja keskustelu: Haavisto vai Niinistö?

  Suomen Sisun puheenjohtaja taitaa olla nainen, teekkari ja hippi. Siis, mitä?!

  http://www.ainolehti.fi/post/13872130401/sisutytto

  Ken ei jaksa(nut) lukea, tässä neidin keskeiset pointit:

  – ei ole mitään järkeä saada maailmasta samanlaista paikkaa kaikkialla
  – on tärkeää, että ulkomaalaiset, jotka tulevat Suomeen eivät ole ”mitä sattuu” porukkaa
  – Ajattelen, että olette samaa porukkaa mun kanssa ja sikailette tolla tavalla [äiti on venäläinen]
  – emme halua kulttuurista tilkkutäkkiä
  – häiritsee ja pelottaa, että asiat halutaan muuttaa niin äkkiä
  – haluaa vaalia rehellisyyttä, suorasanaisuutta, ja ”silmiin katsomista” [attribuutit jotka edustaisivat suomalaista kulttuuria]
  – huntua vastustetaan, koska se estää näkemästä ihmisten eleitä
  – myöntää, että jäsenistössä on radikaalimpiakin mielipiteitä
  – ”Jotkut jäsenet puhuivat, että nyt pitää perustaa oma järjestö, koska olen liian hippityyppi puheenjohtajaksi.”

  En itse ollut Suomen Sisuun aiemmin tutustunut, mutta mielikuvani sisulaisista ja kokemukseni hommailijoista vastaa kuta kuinkin yllä lueteltuja tosi-väittämiä.

  Eli siis suomeksi:
  – vain työperäistä maahanmuuttoa
  – epäsuotava käytös on jonkin ryhmän piirre (kyse ei ole yksilöistä)
  – erilaisuus häiritsee ja pelottaa
  – ennen oli paremmin (miksi eivät yhtä hyvin, tai samalla intensiteetillä, vastustaisi vaikkapa ihan kaikkien ilmiöiden “angloamerikkalaistumista”?)
  – maailma muuttuu liian nopeasti (eikä sen ehkä saisi antaa muuttua ollenkaan?)
  – suomalaiset ovat keskimääräistä rehellisempi ja luotettavampi kansa
  – jäsenistössä on myös omat ääriradikaalinsa

  Näiden radikaalien vallan lisääntymistä “suvaitsevaisto” pelkää… Eivät he pelkää Soinia, Halla-ahoa, Terhoa tai ketään muutakaan puolueaktiivia, vaan juuri niitä kovimpia huutajia jotka eivät itse joko osaa tai vaivaudu keskustelemaan ja argumentoimaan, vaan jotka mieluummin piiloutuvat omien “gurujensa” selän taakse elämöimään.

  Sama juttu tietysti muissakin puolueissa – mutta heistä sentään tiedämme ettei mikään tule oleellisesti, tai ainakaan radikaalisti, muuttumaan mikäli he pitävät valtaa käsissään.

  Sen sijaan “suvaitsevaistoa” vastustavasta leiristä ei kukaan osaa sanoa mihin suuntaan se oikein on pyrkimässä, tai että kellahtaako se aina automaagisesti siihen suuntaan mistä kovin mylvintä näyttäisi kulloinkin olevan tulossa?

  M.O.T.

  PS.
  Ja eiköhän suurin osa suomalaisista/länkkäreistä koe kokovartaloburkhan ongelmalliseksi siksi koska intuitiivisesti meistä tuntuu siltä, että sen täytyy olla naista leimaavaa ja alistavaa.

  Niin tai näin, itse voimme toki halutessamme kieltää burkhan käytön julkisissa tiloissa koskapa, vaikkapa, ehkäpä emme halua antaa omille lapsillemme sellaista kuvaa, että on ok, että naiset peittävät itsensä jotta miesten ei tarvitse himoita heitä katseillaan koska eivät itse siihen muutoin mitenkään pystyisi.

  Että näin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.