_

Vaaliveikkaus

Tulee mielenkiintoiset presidentinvaalit. Ensimmäisen kierroksen ratkaisu alkaa hahmottua. Jos asiat menevät kuten aiemmin, lähipäivinä tapahtuu jakautuminen. Ennusteeni on, että siitä toisesta toisen kierroksen paikasta kilpailevat Paavo Väyrynen ja Pekka Haavisto.

Väyrynen, koska eurokriittisen näkevät hänen mahdollisuutensa suuremmiksi kuin innottomasti kampanjoivan Timo Soinin. Haaviston, koska arvoliberalismia ja avointa Suomea kannattavat näkevät hänessä realistisimman jatkoon pääsijän.

Julistetaan näin ennustuskilpailu. Laittakaa prosentit perään. Voittaja julistetaan vasta helmikuun alussa, koska olen viikon matkoilla. Tappiofunktiona absoluuttisten virheiden summa. Kannattaa siis keskittyä paljon ääniä saavien ääniosuuksiin. Prosentit lasketaan tavanomaiseen tapaan niin, että ääniosuudet summautuvat sataan, ei kuten gallupeissa on alettu tehdä. Niissähän ei kantaa on tavallaan mukana yhtenä ehdokkaana.

Sauli Niinistö

Pekka Haavisto

Paavo Lipponen

Paavo Väyrynen

Timo Soini

Paavo Arhinmäki

Sari Essayah

Eva Biaudet

[Tästä oli alunperin jäänyt Biaudet pois capypastetessa.

74 thoughts on “Vaaliveikkaus

 1. Sauli Niinistö 38%

  Pekka Haavisto 16%

  Paavo Lipponen 9%

  Paavo Väyrynen 15%

  Timo Soini 9%

  Paavo Arhinmäki 6%

  Sari Essayah 4%

  Eva Biaudet 3%

  Itse olen Niinistön miehiä mutta taian Haavistolle antaa ääneni ensimmäisellä kierroksella, jotta saataisiin parempi pari toiselle kierrokselle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Biaudet unohtui listasta. Oma veikkaukseni:

  Niinistö 44,4
  Soini 12,8
  Väyrynen 11,4
  Haavisto 9,6
  Lipponen 9,5
  Arhinmäki 6,3
  Biaudet 4,2
  Essayah 1,8

  Niinistö petraa hieman viimeisimmistä gallupeista. Soini ottaa ainoan uskottavan oppositiopuolueen johtajana kakkospaikan niukasti Väyrysen edestä. Haavisto pärjää hienosti ja vie ääniä mm. SDP:n ja Vasemmistoliiton kannattajilta. Lipposen suosio ei vedä vertoja aikaisemmille demaripresidenteille, mutta SDP:n uskolliset kannattajat riittävät kuitenkin pääsemään tasoihin Haaviston kanssa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Veikkaan että Haaviston ja Väyrysen prosentit ovat tällä tarkkuudella tasan. Haavisto kuitenkin voittaa kymmenyksillä…

  Sauli Niinistö 43%

  Pekka Haavisto 14%

  Paavo Lipponen 7%

  Paavo Väyrynen 14%

  Timo Soini 13%

  Paavo Arhinmäki 5%

  Sari Essayah 2%

  Eva Biaudet 2%

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Järvikylänjuippi korjaa. Eva jäi pois

  Tällä ynnäyksellä toiselle kierrokselle.

  Sauli Niinistö 36%
  Pekka Haavisto 16%
  Paavo Lipponen 9%
  Paavo Väyrynen 19%
  Timo Soini 13%
  Paavo Arhinmäki 5%
  Sari Essayah 1%
  Eva Biaudet 1%

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Omantunnon kysymys tilastotieteilijälle:

  Onko Yleisradion gallup-uutisointi asiallista/tarkoitushakuista/vai ainoastaan asiantuntematonta?

  YLE: “Haavisto kiri presidenttikyselyn kakkoseksi”

  Haavisto 8,3 Väyrynen 8,2 ja Soini 7%.

  Tilastollinen virhemarginaali on 95 %:n luotettavuustasolla koko otoksesta on noin ± 2,5 prosenttiyksikköä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Sauli Niinistö 35%
  Pekka Haavisto 9%
  Paavo Lipponen 16%
  Paavo Väyrynen 15%
  Timo Soini 14%
  Paavo Arhinmäki 5%
  Sari Essayah 3%
  Eva Biaudet 3%

  Miksi Paavo L:lle näin paljon gallupeista huolimatta? Siksi että veikkaan monien vielä epävarmojen demarien päätyvän kuitenkin äänestämään puolueen omaa ehdokasta. Kaikki muut kärkiehdokkaat ovat kuitenkin perusdemareille mahdottomia ehdokkaita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Nää Pressan-vaalit on täyttä hölynpölyä ja ihmettelen Osmon innostusta. Pressalla kato Osmo ei oo valtaa.

  JUURI nyt pitäisi Puhua Disel-veron älyttömästä nostosta joka on tasavero. Yle-verosta joka on aivan idioottimainen sekä EU:n EVM:stä joka on todella törkeää demokratian halventamista, mutta OSMO se jaksaa jauhaa peetä, pressan vaaleista, eli kansan huomio pois epäoikeudenmukaisuudesta ja annetaan sille vain huvia!

  Tää on vain viihdettä, mutta veikataan juuri siksi:

  Sauli Niinistö 31%

  Pekka Haavisto 12%

  Paavo Lipponen 8%

  Paavo Väyrynen 16%

  Timo Soini 15%

  Paavo Arhinmäki 9%

  Sari Essayah 5%

  Eva Biaudet 4%

  http://personal.inet.fi/taide/iso-peura/index.html

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Niinistö 43 %
  Väyrynen 15 %
  Haavisto 12 %
  Soini 12 %
  Lipponen 7 %
  Arhinmäki 5 %
  Biaudet 3 %
  Essayah 3 %

  Itse valitsen Lipposen, Väyrysen ja Haaviston väliltä, viimeisten vaalikeskustelujen perusteella. Tähän mennessä Väyrynen on vakuuttanut huumorillaan. Asioista olen eri mieltä, mutta kun Lipponen on osoittautunut vähän väsyneen oloiseksi, täytyy äänestää huumorilla. Niinistöhän sitten valitaan toisella kierroksella n. äänin 70-30, riippumatta haastajasta. Äänestän haastajaa tuen vuoksi, jos ei ole Soini tai Essayah.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. pekka:
  Omantunnon kysymys tilastotieteilijälle:

  Onko Yleisradion gallup-uutisointi asiallista/tarkoitushakuista/vai ainoastaan asiantuntematonta?

  YLE: “Haavisto kiri presidenttikyselyn kakkoseksi”

  Haavisto 8,3 Väyrynen 8,2 ja Soini 7%.

  Tilastollinen virhemarginaali on 95 %:n luotettavuustasolla koko otoksesta on noin ± 2,5 prosenttiyksikköä.

  On vain appro tilastosta, mutta täsmällisempää olisi uutisoida: “Väyrynen, Haavisto ja Soini kakkossijassa kiinni”. Eli kaikki virhemarginaalin sisällä olevat olisi syytä mainita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. Nuo virhemarginaalit on laskettu väärin. Jotain syystä tutkimuslaitokset julkistavat virhemarginaalit satunnaisotannan kaavan mukaan, vaikka otoksen satunnaisuutta korjataan taustakysymyksellä mitä puoluetta äänestit viimeksi, mikä pienentää virhemarginaalia olennaisesti. Näissä presidentinvaaleissa puolueuskollisuus on niin vähäistä, että tuo oikaisu ei ehkä kovin paljon kavenna virhemarginaalia, mutta tavalliset puoluekannatukset ovat huomattavasti tarkempia kuin tutkimuslaitokset ilmoittavat. Miksi ne tekevät näin, en ymmärrä. Tosin en minäkään osaisi laskea virhemarginaalia puoluekannatuksesta, mutta sitä voi haarukoida simuloimalla. Ja ehkä joku osaisi laskea sen ihan oikein
   Juha mieto hävisi kullan sadasosalla ja se oli häviö. Tiettyä urheilumielialaahan noissa tutkimuksissa on, mutta miksi Pekka älähti vasta, kun tuo pikkutarkkuus koitui Haaviston eduksi. Onhan tässä julkistettu myös Soinin ja Väyrysen pitävän kakkossijaa, vaikka virhemarginaaliin ne kaikki ovat menneet. Haaviston nopea nousu nyt kuitenkin on tilastollisesti selvä.
   Se, mitä ei ole raportoitu oikein on, että YLE:n tutkimus osoittaisi vaalin ratkeavan ensimmäisellä kierroksella. Ei kuitenkaan ratkea, koska epävarmat eivät äänestä samalla tavalla kuin varmat. Eivät he muuten olisi epävarmoja.

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Sauli Niinistö 40
  Pekka Haavisto 13
  Paavo Lipponen 8
  Paavo Väyrynen 13
  Timo Soini 15
  Paavo Arhinmäki 4
  Eva Biaudet 5
  Sari Essayah 2

  Ode presidentiksi 2018 🙂 Mielestäni presidentillä tulisi olla suoria valtaoikeuksia tai ainakin vaikutusvaltaa paljon nykyistä enemmän sisäpolitiikassakin, nykyisellään hieman sivustakatsojan virka. Yllättävää, että naispresidenttiys ei ole enää ykkösmeriitti Halosen ylipitkän rupeaman jälkeen; voi silti olla, että Biaudet pomppaa kovastikin feministien vetoavun turvin. Demaritaustainen naisehdokas olisi ollut ehdoton ennakkosuosikki toiselle kierrokselle, joten Lipponen erikoinen valinta. Biaudet’n nousu olisi vahinko sovittelevalle ja selvänäköisemmälle Haavistolle. Uskon Soinin kannattajien aktivoitumiseen viimemetreillä…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Sauli Niinistö 24%
  Pekka Haavisto 22%

  Paavo Lipponen 31%

  Paavo Väyrynen 8%

  Timo Soini 1%

  Paavo Arhinmäki 8%

  Sari Essayah 1%

  Eva Biaudet 5%

  Toinen kierros:

  Sauli Niinistö 39,5%

  Paavo Lipponen 60,5%

  Veikkaan tiukkaa loppukamppailua ja ainakin paria yllätystä. Peli on vasta alkanut. En usko kansan pysyvän Niinistön takana loppumetreille saakka. Vaikuttaa kuplalta. Liian porvari. Lipponen ja Haavisto lienevät kovimmat haastajat, Lipponen pitkälti valtiomiesmäisyytensä ja luotettavuutensa ja Haavisto kansainvälisyytensä ja nuorekkuutensa vuoksi. Essayah on kehnoin, Biaudet ruotsinkielinen. Soini taas on liian rahvaanomainen presidentiksi. Paavi Arhinmäki on nuori nouseva vasemmiston voima mutta ehkä vielä liian nuori presidentiksi (tuleva Suomen Barack Hussein Obama?).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Sauli Niinistö 43%

  Pekka Haavisto 9,5%

  Paavo Lipponen 9,5%

  Paavo Väyrynen 14%

  Timo Soini 11%

  Paavo Arhinmäki 5%

  Sari Essayah 3%

  Eva Biaudet 3%

  Toiselle kierrokselle pitää yrittää keksiä skandaali, ettei tule kokoomuslaista pressaa. Tosin Sauli on Vapaavuoren kanssa siedettävimpiä kokkareita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Ode:

  mutta miksi Pekka älähti vasta, kun tuo pikkutarkkuus koitui Haaviston eduksi. Onhan tässä julkistettu myös Soinin ja Väyrysen pitävän kakkossijaa, vaikka virhemarginaaliin ne kaikki ovat menneet. Haaviston nopea nousu nyt kuitenkin on tilastollisesti selvä.

  En minä nyt ihan koe “älähtäneeni” 🙂

  Median uutisointi gallupeista tässä kakkossija-kilpailussa on vaan ollut huuhtata ihan koko ajan
  (erot ovat olleet niin pieniä, että ei oikeasti voi sanoa kuka on galluppien kakkonen).

  Tämä YLEn eilinen uutisointi oli poikkeuksellisen räikeää, koska Haaviston kannattajia kyselyssä 1 tai 2 Väyrystä enemmän (vastaajamäärä 1464, kannatusten ero 0,1%) ja silti tehtiin isot otsikot.

  Taloustutkimuksen PDF-materiaalissa molempien kannatus oli 8%, mutta YLE oli jostain kaivanut desimaaleja haluttua skuuppia pohjustamaan.

  Kritiikkini ei siis mitenkään kohdistu Haavistoon, vaan mediaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. tpyyluoma: Sauli Niinistö 37%Pekka Haavisto 16%Paavo Lipponen 10%Paavo Väyrynen 14%Timo Soini 12%Paavo Arhinmäki 6%Sari Essayah 3%Eva Biaudet 2%

  Ja kai tää pitää sitten perustellakin. Niinistön arvelisin saavan jotain 40%, luultavasti vähän alle. Haavisto on minulle isoin kysymysmerkki, 10-20% haarukassa, mutta noste on hyvä. En jaksa uskoa että ponneton Soini tai Väyrynen, siis Paavo Väyrynen, saavat kumpikaan yli 15% kun kisaavat vähän samoista äänistä. 10-15% kummallekin. Lipposen uskoisin kuitenkin keräävän edes 10%.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Sauli Niinistö 20%
  Pekka Haavisto 20%
  Paavo Lipponen 7%
  Paavo Väyrynen 20%
  Timo Soini 16%
  Paavo Arhinmäki 14%
  Sari Essayah 1%
  Eva Biaudet 2%

  Niinistön kannatus on laskussa, Haaviston ja Väyrysen nousussa. Kun media tätä toistaa, suunta voimistuu ja äänimäärät lähentyvät toisiaan. Arhinmäki saa bonuksena ääniä Niinistöltä, kun osa äänestäjistä kirjoittaa Niinistön numeron väärin päin 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Sauli Niinistö 46 %
  Pekka Haavisto 11 %
  Paavo Lipponen 8 %
  Paavo Väyrynen 15 %
  Timo Soini 10 %
  Paavo Arhinmäki 6 %
  Sari Essayah 2 %
  Eva Biaudet 2 %

  Kansanäänestyksiin on Suomessa syystäkin suhtauduttu varauksella, mutta presidentinvaalit olisivat silti mielestäni oiva tilaisuus äänestää koko instituution tarpeellisuudesta. Tarvitsemmeko ylipäätään maan isää/-äitiä, kekkosta, unilukkaria saati arvojohtajaa vai ajattelisimmeko 2010-luvulla jo ihan itse?

  Varsinkin tällä kertaa, kun ehdolla on poikkeuksellinen määrä todellisuudentajultaan häilyviä vanhoja uroksia, uskoisin pääministerivetoista aikuisuutta kannattavan noin kolmannes äänestäjistä. Valitettavasti juuri Haaviston kannatus kärsisi eniten.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Näistäkin vaaliveikkauksista pistää silmään se, että perinteisten vasemmistopuolueiden kannatus on aallonpohjassa. SDP+Vas -kannatus eduskuntavaaleissa oli jo historiallisen alhainen ja alamäki näyttää jatkuvan. Jos Lipposen ja Arhinmäen yhteenlaskettu kannatus jää 15 prosentin kieppeille, niin kyseessä on uskomaton pohjanoteeraus 30-vuotisen demaripresidenttien kauden jälkeen.

  Sitä voi sitten vain arvailla, että kuinka tämäkin seikka vaikuttaa hallituksen työskentelyyn keväällä, kun vyötä aletaan kiristämään ja veroja korottamaan..

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Eräs iso epävarmuustekijä on kepulaiset äänestäjät. Minusta tuntuu, että kepulaiset, jotka äänestivät viime vaaleissa persuja, äänestävät nyt Väyrystä.
  Kepun peruskannattajia on kuitenkin vajaa 20 prosenttia. Siksi annoin tässä vaalissa kakkossijan Paavolle. En ole ikinä jättänyt missään vaalissa äänestämättä, mutta jos tokakierroksella on Niinistö ja Väyrynen, on harkinnan paikka.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Olen koko ajan ihmetellyt, miksi nyt on ensimmäistä kertaa päädytty pitämään eos-sarake mukana gallup-tulosten ilmoittamisessa. Ettei vain olisi kyse siitä, että mediat haluavat toisen kierroksen väkisin?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. Vielä voi tapahtua paljon, myös taktista toivotun kakkosen äänestämistä. Soinia vastaan äänestetään, mutta kenelle ne äänet menevät – Haavisto ja Väyrynen ovat tässä paalupaikalla.

  Suurin kysymysmerkki on ay-liike ja Lipposen kampanja. Halosen vaalivoitto 2006 perustui juuri loppumetrien vahvaan ay-tukeen. Lipposen kampanjan käynnistymistä myös odotetaan.

  Niinistöllä on vielä menetettävää. Kyllästytäänkö Saleen, kuten kävi aikoinaan Riitta Uosukaiselle?

  TV voi myös yllättää, jos jokin uusi aihe nousee esiin. Kukaan ei ole vielä pohtinut miltä Suomi näyttää vuonna 2018.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. Oikeistodemari:
  Olen koko ajan ihmetellyt, miksi nyt on ensimmäistä kertaa päädytty pitämään eos-sarake mukana gallup-tulosten ilmoittamisessa. Ettei vain olisi kyse siitä, että mediat haluavat toisen kierroksen väkisin?

  Oli siihen jotain perustelujakin, mutta joka tapauksessa Niinistön kannatus on nyt noin 50 niiden joukossa, joilla on ehdokas. Eos-puolueeseen on liittynyt viime aikoina paljon Niinistön kannattajia. Siellä on siis ihan merkittävä potentiaali nostaa Niinistö jonnekin 53 prosenttiin. Moni äänestäjä saattaa nyt harkita muita vaihtoehtoja kun ne ovat esillä ja Niinistö varmuuden vuoksi hiljaa. Jos kukaan ei onnistu synnyttämään mitään hurraa-ilmiötä taakseen, jengi palaa Niinistön tueksi.

  Nyt Haavistolla on edes hieman nostetta ilmiöksi. Vankkureissa ei kuitenkaan ole vielä vauhtia niin kuin voittajan vankkureissa pitäisi olla. Ne ovat vasta nytkähtäneet liikkeelle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 22. Ilmassa on nyt jotakin samanlaista virettä kuin Elisabeth Rehnin nopean nousun aikana. Nyt se vire tuntuu Haaviston kohdalla. Odotankin Haaviston menevän toiselle kierrokselle.

  Sauli Niinistö 37%
  Pekka Haavisto 17%
  Paavo Lipponen 9%
  Paavo Väyrynen 14%
  Timo Soini 12%
  Paavo Arhinmäki 5%
  Sari Essayah 3%
  Eva Biaudet 3%

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 23. Jos taktisella, gallup-tietoisella äänestämisellä on vaikutusta, niin nyt kun Arhinmäki, Lipponen, Biaudet ja Essayah alkavat olla lopullisesti kuopassa, Haavisto hyötynee näistä enemmän kuin Väyrynen tai Soini. Essayahin ääniä voi mennä Soinille ja Väyryselle, mutta ALB-äänet mennevät Haavistolle, osa oikeistodemariääniä Niinistölle.

  Viime mainittu voi auttaa Niinistöä menemään sukkana läpi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 24. TimoT: On vain appro tilastosta, mutta täsmällisempää olisi uutisoida: “Väyrynen, Haavisto ja Soini kakkossijassa kiinni”. Eli kaikki virhemarginaalin sisällä olevat olisi syytä mainita.

  Valtamedian epätoivoinen yritys on nostaa Haavisto toiselle kierrokselle ja varmistaa Niinistön valinta. Kuten EK-vaaleissa saimme nähdä, valtamedian valta on murtunut. Sosiaalisen median merkitys on vahvistunut ja äänestäjät eivät ole niin yksinkertaisia kuin valtamedia luulee. Näissä vaaleissa saamme nähdä toisen jytkyn. Väyrynen nousee toiselle kierrokselle ja asiantuntemuksellaan, kokemuksellaan, puhe- ja esiintymistaidollaan pyyhkii Niinistöllä pöytää ja nousee niukasti vaalien voittajaksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 25. Eläkevaari: Valtamedian epätoivoinen yritys on nostaa Haavisto toiselle kierrokselle ja varmistaa Niinistön valinta. Kuten EK-vaaleissa saimme nähdä, valtamedian valta on murtunut. Sosiaalisen median merkitys on vahvistunut ja äänestäjät eivät ole niin yksinkertaisia kuin valtamedia luulee. Näissä vaaleissa saamme nähdä toisen jytkyn. Väyrynen nousee toiselle kierrokselle ja asiantuntemuksellaan, kokemuksellaan, puhe- ja esiintymistaidollaan pyyhkii Niinistöllä pöytää ja nousee niukasti vaalien voittajaksi.

  Nääh. Väyrysen jytky jää housuihin tai muuttuu ruikuksi. Eihän Paavo saa edes kaikkia Kepuleita vakuuttuneeksi! Presidentti valitaan kuitenkin ylivoimaisesti ei-Kepulaisten äänillä ja niistä äänistä Paavo saa ehkä sormet ja varpaat yhtenlaskettuina mutta ei juurikaan enempää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 26. Odotan, että joku presidenttiehdokkaista lupaa tehdä töitä sen eteen, että saan ruokapöytääni ruokaa, jonka raaka-aineen tuotanto ei tippaakaan saastuta Itämertamme, eikä muutakaan ympäristöä.

  Tässä olisi Pekka Haaviston mahdollisuus, ja jos hän näin lupaisi toimia, niin äänestäisin ensimmäisen kierroksen äänestuloksesta seuraavasti:

  1. Niinistä 29
  2. Haavisto 23
  3. Soini 16
  4. Väyrynen 15
  5. Arhinmäki 8
  6. Piukkap.3
  7. Lipponen 3
  8. Sari E. 3

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 27. Jaahas, lienee syytä laittaa jo alustava vastaus. Lopullinen sitten 13.1.

  1. Niinistö 44,9%
  2. Haavisto 13,4% (Helsinki 29%)
  3. Väyrynen 13,2%
  4. Soini 8,8%
  5. Arhinmäki 7,3%
  6. Lipponen 6,3%
  7. Biaudet 3,8%
  8. Essayah 2,3%

  2. Kierros:
  1. Niinistö 61%
  2. Haavisto 39%
  (Helsinki 55% – 45%, Kumpula [Suomen parhaat prossat Haavistolle, joka ei voita yhdessäkään kunnassa] 35% – 65%)

  Näyttää siltä, että Haaviston ja Väyrysen välillä käydään kova kisa kakkospaikasta. Vaali-iltana Väyrynen menossa toiselle kierrokselle kunnes äänistä laskettu 98%. Tämän kisan saama huomio pudottaa Niinistön lukemat 45% tuntumaan. Arhinmäki nostaa kannatustaan kun kannattajat heräävät mahdollisuuteen peitota Lipponen. Tämä vie hieman puhtia Haavistolta, muttei tarpeeksi Väyrysen kannalta. Soini jää statistiksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 28. Tässä oma veikkaukseni.

  Sauli Niinistö 32%
  Pekka Haavisto 6%
  Paavo Lipponen 9%
  Paavo Väyrynen 14%
  Timo Soini 25%
  Paavo Arhinmäki 8%
  Sari Essayah 3%
  Eva Biaudet 3%

  Veikkaan että tämän vaalin “jytky” on se, että kaksi eurokriittisintä ehdokasta saa yhteensä enemmän ääniä kuin ensimmäisen kierroksen voittaja. Tämä näkyy vaalipäivää edeltävissä gallupeissa, minkä johdosta Haaviston äänet valuvat Niinistölle. Muutenkin Haavisto tuntuu olevan yliarvostettu gallupeissa ja ennustan, että Vihreille tulee olemaan kova paikka se, että Arhinmäki ja Lipponen menevät Haaviston ohi ääntenlaskennassa. Soini taas päihittää Väyrysen olemalla uskottavampi protesti, mikä jälleen kerran aiheuttaa mediassa tunteiden vihamyrskyn.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 29. Tässä “oma” veikkaukseni:

  Niinistö 37,3
  Haavisto 14,7
  Lipponen 10,5
  Väyrynen 14,2
  Soini 12,0
  Arhinmäki 5,8
  Essayah 2,7
  Biaudet 2,8

  Kirjoitin “oma” siksi, että nuo luvut ovat itse asiassa keskiarvot muiden tähänastisista veikkauksista (N=32). Saa nähdä tiivistyykö joukossa tyhmyys vai viisaus. Itse olisin veikannut Niinistölle isompaa pottia ja Haavistolle pienempää, mutta näillä mennään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 30. Sauli Niinistö 42

  Pekka Haavisto 14

  Paavo Lipponen 8

  Paavo Väyrynen 12

  Timo Soini 12

  Paavo Arhinmäki 6

  Sari Essayah 2

  Eva Biaudet 4

  Jos SDP ei ryhdistäydy, yksi kierros riittää.
  Vasemmistoliitto onnistuu, koska heillä ei ole vaihtoehtoa. Eurokriittiset äänet jakautuvat Väyryselle ja Soinille.

  Eurokriisiä tärkämpi asia on, että mitä Suomessa tehdään 2018 – paperiteollisuus supistuu tuotannon siirtyessä halvemman raaka-aineen ja markkinoiden lähelle, laivateollisuus ei vedä risteilylaivojen kysynnän vähennyttyä, Nokian jälkeen ict-alalla ei ole vientiveturia, perinteinen metalli myös supistuu.

  Kilpailukykyämme ei säilytä ydinvoima eikä CO2-maksujen vähentäminen, koska muutenkaan sellainen teollisusu ei jää Suomeen. Puu, ict ja metalli ovat kaikki yhtä aikaa kriisytymässä aloina.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 31. Sauli Niinistö 52%

  Pekka Haavisto 11%

  Paavo Lipponen 11%

  Paavo Väyrynen 11%

  Timo Soini 9%

  Paavo Arhinmäki 3%

  Sari Essayah 1%

  Eva Biaudet 2%

  Olenko ainoa, joka veikkaa ratkaisua ensimmäisellä kierroksella? Ehkä galluppien tapa ilmoittaa prosentit hämää väkeä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 32. Kepun ja Väyrysen vaaliosaaminen on parhautta! Pelin kulku muuttui mestarillisella suoirtuksella vedätystä ja mediahallintaa.

  Esinäytös: Eilisessä vaalitentissä Väyrynen kirjasalkullaan kaapapa ohjelman _alun_ itselleen! Toimittajat katsovat haavi auki. Sen jälkeen tapahtumilla ei ollut väliä, kun loppuun ohjelmaa katsoivat vain todella uskolliset. Harjoitletu, hallittu, aivan mestarisuoritus.

  Vaalijytky: Keskustapuoleen temppuosasto ajoitti kuntakarttavuodon Suomen Kuvalehdelle täydellisesti! Hieno suoritus, aiemmalla vuodolla tehot olisivat jääneet saamatta.

  Seuraukset: Perjantain ykkösuutinen, viikonvaihteen laadukkaat iltapäivälehdet. Avuton Virkkunen yllätettiin, ikäänkuin vuotoon ei olisi varauduttu vaikka sen todennäköisyys oli 100%. Jokainen suomalainen omaa mielpiteen asuinpaikastaan ja sen tulevaisuudesta.

  Tulos: Väyryselle ja Kepulle kunnon jyrky – Kespun kenttäväki saadaan aktivoitua äänestämään Niinistöä vastaan. Syylliseksi leimataan juuri Sauli Niinistö ja hänen edustamansa arvot.

  En kehtaa muutata veikkaustani, mutta tämä oli se muutos pelikentässä. Väyrynen korjaa itseleen perinteisen kepun kannatusprosentin, ainakin Vanhasen 18,6% on koossa. Samalla Soini kutistui taisteluparin kevyemmäksi osapuoleksi.

  Osaaminen ja sitkeys palkitaan, Vihreät vain ovat perinteisesti kovin, kovin huonoja vaalikampanjan hoitamisessa.

  Toinen kierros tulee – vastakkain Niinistö ja Väyrynen. Ratkaisijan paikalla ovat naisäänestäjät, jotka 6 vuotta sitten _eivät_ äänestäneet Niinistöä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 33. Lopullinen veikkaukseni. Haaviston vauhti on kiihtynyt viimeisen viikon aikana, mutta kuntakartta-episodi nostanee myös Väyrystä ja Soinia, ennen kaikkea Niinistön kustannuksella. Uskon myös, että “Arhinmäen ääniä” menee aiempaa veikkaustani enemmän taktisista syistä Haavistolle.

  1. Niinistö 43,2%
  2. Haavisto 14,5%
  3. Väyrynen 14,5%
  4. Soini 10,7%
  5. Lipponen 6,9%
  6. Arhinmäki 5,0%
  7. Biaudet 2,8%
  8. Essayah 2,4%

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 34. Hei, tää pitäis ratkoa. Vertailua varten prosenttiin pyöristetyt äänimäärät:
  Niinistö 37%
  Haavisto 19%
  Väyrynen 18%
  Soini 9%
  Lipponen 7%
  Essayah 2%
  Biaudet 3%
  Arhinmäki 5%

  Janne Virkkunen ainakin pisti silmään että aika lähellä:
  Sauli Niinistö 38%, 1%
  Pekka Haavisto 16%, 2%
  Paavo Väyrynen 15%, 3%
  Timo Soini 9%, 0%
  Paavo Lipponen 9%, 2%
  Paavo Arhinmäki 6%, 1%
  Sari Essayah 4%, 2%
  Eva Biaudet 3%, 0%

  11% pieleen. Pistikö joku paremmaksi?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 35. Ehkä on syytä odottaa tarkistuslaskentaa ennen voittajan julistamista.

  Fillarituristi:
  Sauli Niinistö 37% – 0,03325%
  Pekka Haavisto 17% – 1,75491%
  Paavo Lipponen 9% – 2,29967%
  Paavo Väyrynen 14% – 3,54109%
  Timo Soini 12% – 2,607219%
  Paavo Arhinmäki 5% – 0,46952%
  Sari Essayah 3% – 0,524225%
  Eva Biaudet 3% – 0,301142%

  yht. 11,53102%

  Janne Virkkunen:
  Sauli Niinistö 38% – 1,033253%
  Pekka Haavisto 16% – 2,75491%
  Paavo Väyrynen 15% – 2,54109%
  Timo Soini 9% – 0,39278%
  Paavo Lipponen 9% – 2,299672%
  Paavo Arhinmäki 6% – 0,530484%
  Sari Essayah 4% – 1,524225%
  Eva Biaudet 3% – 0,301142%

  yht. 11,37755%

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.