_

Ode torstaina Politiikkaradiossa

Yle Puhe, torstaina 13.10.2011 klo 13.03-14.00

Politiikkaradio,

aiheena “Kasvavatko ne tuloerot?” 

Keskustelemassa myös kansanedustaja Anna Kontula (Vas.) ja ylijohtaja Aki Kangasharju (VATT).

 

Kuuntele tallenne Ylen Areenasta.

 

 

3 thoughts on “Ode torstaina Politiikkaradiossa

 1. Takuueläke on paras sosiaalipoliittinen uudistus vuosikymmeniin. Se korjaa yhteiskuntamme julmimman epäoikeudenmukaisuuden, pysyvän köyhyyden.

  Tunnen henkilökohtaisesti joukon mieleltään nuorena sairastuneita; masennusta, ahdistuneisuushäiriöitä, kaksisuuntaista ja skitsofreniaa sairastavia. Tämä yhteiskuntamme alin pohjasakka koostuu ihmisistä, elämän runtelemista ihmisistä.

  Moni sairastuu nuorena esimerkiksi kesken yliopisto-opintojen sairauteen, josta kuntoutumisennuste tilastollisesti on lähellä nollaa. Sairastuminen tarkoittaa myös pysyvää köyhyyttä.

  Tässä sairastuneiden joukossa sekä perussuomalaisilla että vihreillä on vahva kannatus. Valveutuneimmat kuntoutujat kokevat syvää katkeruutta SDP:tä kohtaan, tätä vihasosiaalipolitiikan harjoittajaa kohtaan.

  Sairaseläkeläisten aseman kohentaminen ei ole koskaan ollut rahakysymys. 120 miljoonaa euroa vuositasolla on hyttysen kakka verrattuna esimerkiksi Suomen maksamaan 1201 miljoonan euron kehitysapuun, mitä SDP kannattaa raivokkaasti.

  On harmillista, että jopa punavihreät naiset liian usein osoittavat syvää välinpitämättömyyttä/ halveksuntaa meitä kohtaan. En ihmettele perussuomalaisten kannatuksen räjähdysmäistä kasvua keskuudessamme, suomalaisista heikoista välittäminen on ulkoistettu junttipuolueelle?

  Takuueläke on 685 euroa kuussa miinus asumisen omavastuu, näin ollen ruoka-/käyttörahaa jää nettona noin 550 euroa aiemman 450 euron sijaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Hyvä kuntoutuja,
  paljonko uskot yhteiskunnan satsanneen teikäläisiin/yksilö pyrkiessään saamaan teitä työkelpoiseksi?
  On ihan ymmärrettävää, että joku 100 keuroa on koko jutussa pientä, mutta kun niitä porukoita on kymmeniä erilaisia, niin ei se sitten ole ihan helppoa. Jokaiselle tietysti oma ryhmä tärkein.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Hyvä MIVa,
  olet oikeassa siinä, että työperäinen kuntoutuksemme on kustannustehotonta. SDP:llä on vahva käsitys, että ihminen elää pelkillä palveluilla. Tosiasiassa 100 euroa lisää käyttörahaa kuussa tuottaa enemmän inhimillistä hyötyä kuin 500 euroa lisää palveluita kuussa. Tästä asiasta on konsensus ystäväpiirissäni.

  Olen seurannut pitkään suurella rahalla toteutettuja kuntoutusprojekteja ja niistä kirjoitettuja kritiikittömän mahtipontisia selontekoja. Projektin kustannus per henkilö saattaa olla 32000 euroa, kolmasosa lähtee yrittämään koulutukseen tai jonkinlaiseen jatkoprojektiviritelmään (esim. keinotyöelämään). Viiden vuoden seurantajakson jälkeen 5% ryhmästä on oikeasti työelämässä (olisi ollut ilman projektiakin). Tällöin tosiasiallinen kustannus on 640 000 euroa per kuntoutunut.

  Kauniit on vaatteet keisarilla ja niitä on varmasti esitelty Vihreidenkin eduskuntaryhmälle. Keisari on alaston, tämän kalliin vammaisbisneksen ainoat voittajat ovat säätiöt työntekijöineen. Todella kelvottoman heikossa kunnossa olleita kavereitani on raahattu projekteissa varmistamassa rahoituksen jatkuvuuden, olemme vain komeita lukuja busineksen rattaissa. Palkkakulut ovat liian suuret, edullisempaa olisi korjata yhdistystoiminnan rakenteita ja panostaa mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn.

  Ps. Virkistävää yhdistystoimintaa osaavien ja mukavien työntekijöiden johtamana kannatan kera pienien työtoimintakorvauksien…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.