_

Vähän arveluttavia vaalimainoksia

Wille Rydman, kokoomuksen tulppa halla-aholaisuutta vastaan, kertoo vaalimainoksissaan, että hän on ”ovensuukyselyjen mukaan menossa läpi”. Näin yritetään luoda Band Wagon -efektiä.  Mitkä ihmeen ovensuukyselyt?  Suomessa ei tehdä vaalihuoneistojen ovilla ovensuukyselyjä. Mainoksessaan Ville väittää niitä olevan jopa useampia.

LISÄYS 16.4.2011: Kysyin asiasta Wille Rydmanilta itseltään Kolmen sepän sumpussa. Hän sanoi ovensuukyselyjen tarkoittavan nuorisovaaleja. Nuorisovaalit eivät ole ovensuukyselyjä.

(Nuorisovaaleissa mitataan 13-17-vuotiaiden nuorten äänestyskäyttäytymistä.)

***

Halla-aho itse kertoo televisiomainoksessaan, että

Jotkut säästäisivät ensin lapsista, sairaanhoidosta, vanhuspalveluista ja maanpuolustuksesta. Minä leikkaisin ensin maahanmuutosta.

Monet tahot, esimerkiksi puolustusvoimat itse, ovat sanoneet, että puolustusmenoista voi leikata. Olisi kohtuullista, että Halla-aho yksilöisi, ketkä ovat ilmoittaneet aikovansa leikata lapsista, sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista.

49 thoughts on “Vähän arveluttavia vaalimainoksia

 1. Tuskin Wille Rydman valehtelee kuitenkaan.
  .
  Mikset meilannut/soittanut Rydmanille ja kysynyt asiaa, jos askarruttaa? Niin ne asiat usein selviävät kysymällä asianomaiselta (tai tämän edustajalta) itseltään.

  Sanon tämän vankalla elämänkokemuksen tuomalla varmuudella.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Nykyisen ja edellisten hallitusten lapsiin kohdistuneet leikkaukset ovat olleet ennen kaikkea epäsuoria, epäilemättä hyväätarkoittavaa typeryyttä: säädetään kunnille niitäsunnäitä uusia velvoitteita, koska valtiolla itsellään ei ole rahaa mutta jotain uutta hyvää pitää luvata äänestäjille.

  Tulos: kunnilla on rahapula, jota sitten joudutaan tasapainottamaan niillä alueilla joissa kunnan menot ovat: sosiaali- ja terveystoimi ja koulutoimi (jotka ovat yhteensä yli kaksi kolmannesta kuntien budjetista, eli kaikki muu kadunrakennuksesta kaavoitukseen ja kirjastosta urheilukenttiin on pähkinöitä). Suurennetaan päivähoidon ryhmiä, leikataan kotihoidontukea, nipistetään tuntikehyksistä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista. sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista. Halla-aholla on väärä etumerkki. Ymmärtääkö hän tämän? Jos ymmärtää, hän hämää tietoisesti. Toinen mahdollisuus on, että hänen rasistinen vihansa vääristää hänen kognitiivisiä kykyjään. Jälkimmmäinenkään ei kai ole mahdotonta. Adolf Hitler kuuli oikeasti “pelastavansa” Saksan kansaa juutalaisilta vielä silloinkin kun hänen murhateollisuutensa vain heikensi Saksan sotaresursseja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Tietääkö kukaan edes mitä maahanmuutto maksaa? Epäilen vahvasti että mamukrit eivät sitä selvitä koska se on käytännössä suhteellisen pieni summa johon nykyinen maahanmuuttovastainen älämölö on reippaasti ylimitoitettu. Se sattuu vaan olevan sopiva sumuttamisstrategia jonka kautta on helppo vetää tavallisilta, tietämättömiltä kansalaisilta pisteet kotiin. Samalla se palvelee ehdokkaiden nationalistista agendaa, joka piilee taustalla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Muppi kyselee:

  Tietääkö kukaan edes mitä maahanmuutto maksaa?

  Eikö maahanmuuton pitänyt olla voimavara ja rikkaus? Kuulunet tähän koulukuntaan?

  Joten oikea kysymys kuuluu, paljonko me tienaamme maahanmuutolla?

  Osaatko sinä sen kertoa?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Muppi:

  Tietääkö kukaan edes mitä maahanmuutto maksaa? Epäilen vahvasti että mamukrit eivät sitä selvitä koska se on käytännössä suhteellisen pieni summa johon nykyinen maahanmuuttovastainen älämölö on reippaasti ylimitoitettu.

  Puhumattakaan siitä että kyseessä on täysin älytön kysymys. Mitä asevelvollisuus maksaa? Mitä terveydenhuoltopalvelut maksaa? Mitä maahanmuutto maksaa? Mitä liikenne maksaa?

  Noissa on niin monta eri komponenttia joista osa maksaa, osa tuottaa, osa siltä väliltä ja suurimmalle osalle ei pysty edes arvioimaan mitään järkevää hintaa. Ja kun vielä puhutaan niinkin yläkäsitteestä kuin ‘maahanmuutto’ on varmaa että sen hinta riippuu aivan täysin puhujasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Olisi kiva joskus kuulla syyt miksi OS ja Juhana Vartiainen ja monet muut demonisoivat Halla-Ahoa.

  Minusta hän on nostanut aivan hyviä asioita julkiseen keskusteluun. Tyylinsä on aika provosoiva ja joskus naiivi, mutta ei se asioita muuta.

  Kyllä nyt keskustelu joistakin asioista on muutakin kuin että mitähän ne meistä ajattelee.

  Esim Osmo Soininvaarallekin tuli täytenä yllätyksenä se, että turvapaikanhakijat saavat täyden ylöspidon lisäksi myös toimeentulotukea.

  Olisiko se tullut Osmo Soininvaaran tietoisuuteen ilman että joku olisi aloittanut siitä keskustelun?

  Kyllä maahanmuuttoon liittyy ongelmia ja ne on nyt ihan oikeasti tapetilla.

  Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että keskustelun aloittaja olisi Hitler, kuten Juhana Vartiainen näyttää ajattelevan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Osmo Soininvaara
  “Olisi kohtuullista, että Halla-aho yksilöisi, ketkä ovat ilmoittaneet aikovansa leikata lapsista”

  Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma s 23
  “Olemme valmiita porrastamaan lapsilisät tulojen mukaan”

  En tiedä sitten miten perussuomalaisen Halla-Ahon äänestäminen auttaisi asiaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Miten Soininvaran blogissa voi olla tälläisiä Hitler rinnastuksia. Sama kuin kertoisin ympäri nettiä omin fantasiaperusteluin Juhana Vartiaisen olevan mahdollisesti massamurhaaja.

  Minusta tälläisestä nettitörttöilystä ja ihmisten leimaamisesta on säädetty lakeja joita Brax vain tovi sitten edelleen vei tiukemmiksi.

  juhana vartiainen rinnastaa halla-ahon hitleriin

  osmo soininvaaran blogissa
  “Juhana Vartiainen kirjoitti 16.4.2011 kello 17:52

  Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista. sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista. Halla-aholla on väärä etumerkki. Ymmärtääkö hän tämän? Jos ymmärtää, hän hämää tietoisesti. Toinen mahdollisuus on, että hänen rasistinen vihansa vääristää hänen kognitiivisiä kykyjään. Jälkimmmäinenkään ei kai ole mahdotonta. Adolf Hitler kuuli oikeasti “pelastavansa” Saksan kansaa juutalaisilta vielä silloinkin kun hänen murhateollisuutensa vain heikensi Saksan sotaresursseja.

  Suosittele: 3”

  uskomatonta. jos olisin halla-aho haastaisin juhanan käräjille

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Tuomas S. kirjoitti 16.4.2011 kello 18:53 “Puhumattakaan siitä että kyseessä on täysin älytön kysymys. ”

  Miten kysymys maahanmuuton hinnasta voi olla älytön hyvä Tuomas S.

  Mailla on omat kantokykynsä.Ei Suomen talveen voi tuoda väkeä ilman että tästä asiasta tehdään kysmys.
  Väkeä ei voi ottaa sisään ja sitten todeta että ai sorry, meillä ei olekaan tilaa, ei meillä kyllä ole varaakaan. Olkaa hyvät ja yöpykää pihalla.
  Sinun asenteellinen vähättelysi on juuri sitä vastuutonta mamu politiikkaa kaikkien kannalta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. “Olisi kiva joskus kuulla syyt miksi OS ja Juhana Vartiainen ja monet muut demonisoivat Halla-Ahoa.”

  Halla-aho demonisoi maahanmuuttajia, erityisesti somaleja.

  Otetaanpa pari lainausta Halla-ahon blogista:

  “Kaupungeissa, joihin somalit ovat keskittyneet, lähinnä Helsinki ja Turku, katuväkivalta ja ryöstelyt ovat pitkälti somaliNuorten™ (ikään katsomatta) monopoli, työllisyysaste on alle 10 prosenttia ja vaatimuksia riittää.”

  “Koska somalit ovat tuontitavaraa, jokainen somalin tekemä ryöstö, raiskaus, pahoinpitely ja tappo on niinikään tuontitavaraa, eräänlainen poliittinen valinta, jonka on tehnyt punavihreä poliittinen eliittimme. […] kaikki nämä rikokset olisivat olleet vältettävissä, jos kaikki somalivaeltajat olisi joko pidetty ulkona vuonna 1990 tai poistettu maasta myöhemmin, kun se, mitä oli tehty, havaittiin virheeksi.”

  “somalit ovat hyviä junailemaan asioita ja ajamaan omaa ryhmäetuaan.”

  “Somaleja erottaa paljon suuremmasta venäläisvähemmistöstä se, että somalit eivät halua integroitua arvoiltaan vastenmieliseksi kokemaansa suomalaiseen yhteiskuntaan, mistä seuraa, että heillä on yhteinen etu (rahavirran katkeamattomuus, immuniteetti kritiikkiä vastaan) ja motiivi puhaltaa yhteen hiileen. Heitä erottaa muuten samankaltaisesta romanivähemmistöstä se, että he ovat erittäin organisatorista ja pragmaattista väkeä, ja osaavat siten ajaa tätä yhteistä etuaan tehokkaalla tavalla.”

  “Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiltä, vartijoilta, poliiseilta ja opettajilta kuulee aivan käsittämättömiä tarinoita, joiden sankareina tuppaavat olemaan yhden ja saman etnisen ryhmän jäsenet. Ryhmä jääköön lukijan arvattavaksi.”

  Aika paljon saisivat media ja poliitikot demonisoida Halla-ahoa, että päästäisiin lähellekään sitä demonisoinnin tasoa mihin Halla-aho on yltänyt somaleja ja muita maahanmuuttajia koskevassa kirjoittelussaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Vartiainen, ottamatta sen kummemmin kanta siihen etumerkkiin, joka riippuu tuhannen monesta tekijästä joista keskeisin on minusta Suomen työmarkkinoiden toimivuus ylipäänsä, niin hyvin kohteliaasti sanottuna herra Halla-ahon vahvuuksia ei ole numerot. Jos sulla on kesä aikaa ja lehmän hermot niin sen kun kahlaat läpi hänen blogiaan, ja vinkkinä että lähtökohtaisesti kaikki esitetyt luvut on todennäköisesti väärin tulkittu tai ihan vaan väärin, eli tiedossa ratkiriemukasta suvisurffailua toinen toistaan hassumpien lähteiden parissa. Se että miksi tämä ei millään tavalla vaivaa ketään siitä porukasta on mielenkiintoinen kysymys, mutta se ilmeinen vastaus ei ole tällä puolella lahtea poliittisesti korrekti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Vartiainen:”Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista. sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista.”

  Kuule Vartiainen! Tämähän kuulostaa oikealta kultakaivokselta tämä maahanmuutto sinun suustasi. Mutta kun lukee vaikka vihreiden internetsivuja kohdasta “maahanmuuton haasteet ratkaistaan arjessa”, niin huomaa, että vaikeuksia riittää. Tuskin tämä ihan sellainen kultakaivos on. Voi olla myös ongelmien pesä ja rahasyöppö.

  Siis:
  1- jos maahanmuutto on kultakaivos, niin kannatan sitä lämpimästi. Eli Vartiaisen malli kehiin.

  2- jos taas maahanmuutto on ongelmien pesä ja rahasyöppö, niin vastustan sitä kiivaasti. Eli Halla-ahon malli kehiin.

  Kumpi on oikeassa??

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Juhana Vartiainen:
  “Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista. sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista. Halla-aholla on väärä etumerkki. ”

  Hitler-kortin heiluttajia ei varmaan pitäisi edes kommentoida, mutta tilastokeskuksen työssäkäyntisivuilla voi katsoa, että 86% työikäisistä (poislukien opiskelijat) Suomen kansalaisista oli töissä. Ainutkaan muista knsallisuuksista ei pääse samaan, tyypilliset pakolaiskansallisuudet eivät lähellekään.

  Työllisten määrä koko väestöpohjaan verrattuna on osilla kansalaisuuksista parempi (vaikka keskimäärin yhä huonompi integroituneen pakolaisuuden loistaessa yhä poissaolollaan) kiitos pienen eläkeläismäärän. Eikö yksinkertaisempaa olisi kuitenkin heittää roskiin taloudelliset haitalliset ympäristömääräykset, jos kerran halutaan julistaa jatkuvan väestönkasvun ilosanomaa ja täten joka tapauksessa haistattaa pitkät ympäristöllä?

  Etumerkki ei ole väärin Halla-aholla, vaan monilla heidän arvostelijoistaan. Maahanmuutto ei ole parantanut Suomen huoltosuhdetta eikä nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa edes etäisesti muistuttaessaan tule koskaan sitä parantamaan.

  http://pxweb2.stat.fi/Dialog/varval.asp?ma=025_tyokay_tau_120_fi&ti=V%E4est%F6+p%E4%E4asiallisen+toiminnan%2C+kansalaisuuden%2C+ammattiaseman+ja+sukupuolen+mukaan++2008&path=../Database/StatFin/vrm/tyokay/&lang=3&multilang=fi

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Juhana Vartiainen:

  Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista. sairaanhoidosta ja vanhuspalveluista. Halla-aholla on väärä etumerkki.

  Ei kai Halla-Aho vastusta työperäistä maahanmuuttoa ja integroitumista, vaan just muuta ku työperäistä maahanmuuttoa ja integroitumattomuutta?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Vaikea paikka. Tekisi mieli äänestää älykästä ihmistä, joka kykenisi tuottamaan muutosta myös puoluekonsensuksen läpi. Osmo olisi täydellinen ehdokas ilman täysin epärationaalista vihasuhdettaan ihmisiin, jotka joutuvat käyttämään työssään tai vapaa-ajallaan henkilöautoa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. tpyyluoma,

  Halla-aho puhuu vain ja ainoastaan humanitaarisesta maahanmuutosta. Oli hänellä numerot hakusessa tai eivät, niin tämän saldo on miinusmerkkinen. Tarvittaisiin jopa kaksi miinusmerkkiä 🙂

  Esim. maaliskuussa valmistuneen työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuksesta poimittua:

  Maahanmuuttajanuorten riski syrjäytyä on lähes kuusinkertainen muihin suomalaisnuoriin verrattuna. Vieraskielisten osuus työn ja koulutuksen ulkopuolelle jäävistä oli 23 %, kun heidän osuutensa väestöryhmästä oli 5,2 %.

  Kun ottaa huomioon, että tässä on myös työperäisen maahanmuuton tuomien perheiden vesat, niin tätyyhän humanitaaristen mamu-nuorten syrjäytymisriski olla vähintään kymmenkertainen kantaväestöön nähden.

  Koska sinulla on noin kova tarve vesittää ketjusta toiseen kaikki Halla-ahon sanoma, niin voisit itse löysien heittojen sijaan iskeä faktaa pöytään, joka osoittaa kaiken hänellä olevan tekstin ja numerotiedon vääryyden.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Kaikkea sitä oppii Tukholmassa:

  Mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa ja onnistunutta pakolaisten integroitumista, sitä parempi huoltosuhde ja sitä vähemmän tarvitsee säästää lapsista.

  Mutta tämähän on nerokasta! Nyt vain enää pitäisi keksiä, miten se onnistunut integraatio toteutetaan ja miten työperäisyyden muassa huimasti kasvaneesta harmaasta taloudesta päästään eroon.

  Ehkäpä Vartiainen kertoo sen meille?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Vielä arveluttavampia ovat mainokset joissa ehdokas mainostaa itseään talousosaajana, vaikka lähes aina mainoksessa olevaa ehdokasta ei pitäisi päästää ostamaan edes hopeakorua.

  Oden kampanja tuntui loppua kohden parantuvan kun kirjoitukset keskittyivät isoihin asioihin joka sopii kaliiberille.

  Nyt sitten jännitetään ennätysarvontaa, jossa eri vaalipiireistä voi päästä aika kummia ehdokkaita läpi, ja todella päteviä jäädä valitsematta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. Elina, hän nyt kuitenkin mainostaa “leikkaavansa maahanmuutosta” ilman mitään kvalifiointia.

  Ja vaikkapa puoluetoveri Packalenilla on samanlaisia vaikeuksia tilastojen kanssa: “Valtaosassa tapauksista oli kyse perheenyhdistämisistä, joiden kautta tapahtui noin 30 prosenttia maahanmuutosta. Luku on tietääkseni Euroopan ellei maailman suurin.” http://www.tompackalen.fi/blog/2011/2/vain-20-prosenttia-maahanmuutosta-ty%C3%B6per%C3%A4ist%C3%A4

  Niin siis 30% oleskeluluvista myönnetään perheperustein, mikä on eri asia kuin “perheenyhdistäminen”. Mutta piruako tuommoisista pikkujutuista, koska on tärkeää että asiasta keskustellaan, päinvastoin kuin se onko keskustelussa järjen hiventä.

  Juttelin eilen yhden ihmisen kanssa joka ihan aikuisten oikeasti uskoi että valtiontalouden voi tasapainottaa ihan vaan leikkaamalla maahanmuuttajien sosiaalitukia ja poistamalla pakkoruotsin. Ketäs hän sitten äänestää neljän vuoden päästä protestiksi? Totesin muuten siihen että jos poistetaan kehitysapu, ja varsinkin maan sisäinen sellainen, niin ollaan ehkä puolivälissä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. Pingback: Konstit on monet |
 22. Elina, Halla-aho puhuu juuri sen sortin maahanmuutosta kuin kulloisenkin kirjoituksen retoriikkaan sattuu sopimaan. Satunnainen esimerkki melko tuoreesta kirjoituksesta: http://www.halla-aho.com/scripta/segregaatio_on_maahanmuuttopoliittinen_ongelma.html

  Tuossa Halla-aho erikseen ilmoittaa käsittelevänsä vain humanitääristä maahanmuuttoa, mutta hänen tilastopohjaiset väitteensä (vieraskielisten lasten osuus kaikista, väestönkasvun ja maahanmuuton suhde…) perustuvat _kaikkia_ maahanmuuttajia käsitteleviin tilastoihin. Humanitääriset maahanmuuttajat muodostavat selkeän vähemmistön kaikista pk-seudun maahanmuuttajista. Tällainen sotkeminen on nähdäkseni tahallista sumutusta ja pelottelua. Samaa kamaa löytyy kirjoittajan tuotannosta vaikka kuinka.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 23. Maahanmuutosta taloudellinen hyötyminen vaatii anglosaksisen talousjärjestelmän.

  Pohjoismaisella systeemillä ei pitkälle pötkitä mamujen työllistämisessä, sillä meidän työmarkkinoille on ominaista erityisen korkea rakenteellinen työttömyys.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 24. Schwa
  ”Tuossa Halla-aho erikseen ilmoittaa käsittelevänsä vain humanitääristä maahanmuuttoa, mutta hänen tilastopohjaiset väitteensä (vieraskielisten lasten osuus kaikista, väestönkasvun ja maahanmuuton suhde…) perustuvat _kaikkia_ maahanmuuttajia käsitteleviin tilastoihin.”

  Tuota noin, hän puhuu tuossa linkissä kylläkin maahanmuuttajalasten osuudesta kouluissa. Se, että hän jossain toisessa kirjoituksessa sanoo käsittelevänsä vain humanitääristä maahanmuuttoa, ei liity tähän kirjoitukseen millään tavoin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 25. Schwa:
  “Jaska, siellä se rajaus lukee linkatun kirjoituksen kolmannessa kappaleessa.”

  Olet toki oikeassa. Mutta siinä sanotaan myös, että koko segregaatiokeskustelussa on kyse suurelta osin juuri tällaisista maahanmuuttajista. Ei segregaatio liity niihin jotka muuttavat johonkin päin Suomea työn perässä.

  Eli kun kirjoitit:
  “Tuossa Halla-aho erikseen ilmoittaa käsittelevänsä vain humanitääristä maahanmuuttoa, mutta hänen tilastopohjaiset väitteensä (vieraskielisten lasten osuus kaikista, väestönkasvun ja maahanmuuton suhde…) perustuvat _kaikkia_ maahanmuuttajia käsitteleviin tilastoihin.”

  …niin segregaation kannalta osajoukot lähes kohtaavat: humanitaariset maahanmuuttajat vastaavat tässä suurelta osin kaikkia maahanmuuttajia. Kyseessä olisi vääristely ja sumutus vain jos jotain hyvin pientä osajoukkoa käsiteltäisiin suuren kokonaisjoukon tilastojen pohjalta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 26. Schwa

  Olet väärässä. Rajaus ei tarkoittanut koko tekstiä, vaan koski sitä kappaletta, jossa se esitettiin. Siinä vain todettiin, että segregaatio-ongelma liittyy erityisesti humanitaarisiin maahanmuuttajiin. Toki ilmaisu oli kömpelö.

  Vaikka tuo kappale olisi kokonaan poistettu, niin se ei vaikuttaisi päättelyn oikeellisuuteen mitenkään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 27. Kokoomuksen Rydmanilla lienee yksi näiden vaalien suurimmista mainosbudjeteista. Kokoomuksen mainostus-budjetti vaikuttaisi ylipäätään ainakin näkyvyyden perusteella ylivoimaisesti suurimmalta.

  Bussimatkalla kohti keskustaa ei voi välttyä näkemästä Willen mainosta ainakin 5-10 kertaa. Valitettavasti.

  Sloganitkin osaa jo, koska hänen mainokset tunkevat silmiin joka puolelta: 1) vihreys käy kukkarollesi ja 2) niskalenkki maahanmuutosta. Sitten oli vielä joku kolmas, mutta sitä en muista. Ehkäpä brändäysbudjetti olisi voinut olla vielä hivenen suurempi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 28. OS: “Olisi kohtuullista esiut5tää tilastotiedot vain siitä, eikä pelotella koko ulkomaalaisväestön määrällä. Tätä esiintyy jatkuvasti.”

  Olisi myös kohtuullista, että nuo tilastot – jotka kyllä oletettavasti tehdään, tai olisivat ainakin verraten helposti väestötietojärjestelmää ja muita kantoja yhdistelemällä tehtävissä – olisivat kenen tahansa kansalaisen saatavissa. Voitaisiin keskustella asioista hieman paremmin edellytyksin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 29. Miten ihmeessä koko ulkomaalaisväestön määrällä sinänsä voisi pelotella ketään?

  Sehän on pienin koko EU:ssa.

  Uhkakuvia (ja syystä) luodaan tulevaisuudesta, joka oli menossa humanitaarisen maahanmuton osalta — toivottavasti tulee muutos — muiden Pohjoismaiden suuntaan.

  Et ole yhtäkään tekstiä lukenut Halla-aholta, mutta kovin varmasti tiedät, mitä niissä lukee? Osoitapa nyt tuo, että “jatkuvasti pelotellaan ulkomaalaisten kokonaismäärällä”.

  Vielä ehtii kolme tuntia!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 30. “Olisi myös kohtuullista, että nuo tilastot – jotka kyllä oletettavasti tehdään, tai olisivat ainakin verraten helposti väestötietojärjestelmää ja muita kantoja yhdistelemällä tehtävissä – olisivat kenen tahansa kansalaisen saatavissa. Voitaisiin keskustella asioista hieman paremmin edellytyksin.”

  Julkisia tilastoja löytyy mm. maahan muuttaneiden henkilöiden määrästä kokonaisuutena, turvapaikkahakemuksista, eri maiden kansalaisten lukumäärästä Suomessa ja Suomen kansalaisuuden saaneiden määrästä ja entisestä kansalaisuudesta. Suomen kansalaisia ei ole koskaan tilastoitu etnisin perustein.

  Blogikirjoitus aiheesta: http://etmu.protsv.fi/blogi/?p=5

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 31. Elina
  Miten ihmeessä koko ulkomaalaisväestön määrällä sinänsä voisi pelotella ketään?

  Sehän on pienin koko EU:ssa.

  Onhan meillä suunilleen maailman tasaisin tulonjako ja heti ensi vuonna keskosia kuolee lumihankeen jos porvarihallitus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 32. AM, kiitos, tuo oli oikein hyvä kirjoitus, mutta mistä sitten löytyisi saataville tilasto, joka kertoisi vaikkapa Suvelan postinumeroalueelta sen, kuinka monet siellä asuvista ulkomailla syntyneistä tai muuten ulkomaalaistaustaisista ovat työhön tänne muuttaneita ja kuinka suuri osa on tullut turvapaikanhakijoina? Ja sitten näiden kummankin ryhmän perheenjäsenet?

  Olisi ihan vain kiva lyödä numeroita tiskiin, kun tässä väitin kaverille, että Keski-Espoon koulu pärjäsi maahanmuuttajamäärästään huolimatta ihan hyvin, mutta kaveri kertoi etsiskelevänsä asuntoa muualta nyt kun toinenkin lapsi on tulossa. White flight on käynnistymässä juuri nyt, ja sitten kun ilmiö myönnetään, alkaakin olla liian myöhäistä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.