_

Mielenkiintoinen nettidemokratiakokeilu pääministeritentin aikana

Pilvi Torstin kampanjaryhmä on ideoinut oheisen tapahtuman, jossa neljä kansanedustajaehdokasta kommentoi netissä videoitavassa ohjelmassa livenä maikkarin pääministeritenttiä ja osallistuu Maikkarin nettichattiin. Kannattaa vilkaista keskiviikkona 13.4.2011 klo 20-22 osoitteessa  http://ju.fi. En tiedä, mitä tästä tulee, mutta kaikkea kivaa kannattaa kokeilla. Jos olette netin ääressä tuolloin, vilkaiskaapa. Osallistua voi itsekin chattaamalla.

Lehdistötiedote:

Nettivaalitilaisuus: kansalaiset kommentoivat pääministeritenttiä kansanedustajaehdokkaiden kanssa videokanavalla

Nettidemokratiatempauksessa kansalaiset pääsevät reaaliaikaisesti kommentoimaan MTV3:n keskiviikkoista pääministeritenttiä yhdessä kansanedustajaehdokkaiden kanssa. Pilvi Torsti (sd.), Osmo Soininvaara (vihr.), Sanna Perkiö (kok.) ja Laura Kolbe (kesk.) katsovat ja kommentoivat tenttiä yhdessä omalla nettivideokanavallaan koko lähetyksen ajan. Pääministeritentin katsojat pääsevät chattaaman yhdessä kansanedustajaehdokkaiden kanssa ja kertomaan mielipiteensä ja kysymyksensä.

Tempauksen tavoitteena on vahvistaa kansalaisten roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja hyödyntää digitaalisia työkaluja demokratian toteuttamisessa. Suomi on viimeisimmissä tutkimuksissa jäänyt verkon avoimuudessa johtomaiden jälkeen. “Haluamme tempauksella osoittaa, että Suomella on tarvittava osaaminen ja teknologia muuttaa nykytilanne. Kansalaiset voivat olla demokratian tekemisen ytimessä, mikäli vain haluamme rakentaa sellaisen yhteiskunnan. Nämä ehdokkaat ovat yhdessä kanssamme kokeilemassa uusia tapoja käydä yhteiskunnallista keskustelua”, sanoo Jussi Kivipuro, Pilvi Torstin kampanjan digistrategisti.

MTV3:n pääministeritentissä tentattavina ovat SDP:n Jutta Urpilainen, keskustan Mari Kiviniemi, kokoomuksen Jyrki Katainen ja perussuomalaisten Timo Soini. Heidän sanomisiaan kommentoivat reaaliaikaisesti niin kansalaiset kuin kansanedustajaehdokkaat. Samalla nettikansalaiset voivat tuoda omia näkemyksiään ja haastaa pääministeriehdokkaiden väitteet.

Reaaliaikainen nettivideokanava löytyy osoitteesta http://ju.fi koko pääministeritentin ajan ke 13.4. klo 20:00-22:00.

 

 

Lisätiedot:

Jussi Kivipuro, p. 040 77 234 07, jussi@kivipuro.com

Pilvi Torsti, p. 040 719 1206, pilvi@pilvitorsti.fi

Mukana väittelyssä ovat Osmo Soininvaara (vihr.), Sanna Perkiö (kok.) ja Laura Kolbe (kesk.)

Nettivideokanavaan voi tutustua osoitteessa http://ju.fi

3 thoughts on “Mielenkiintoinen nettidemokratiakokeilu pääministeritentin aikana

 1. Hieno idea, siis “nettivaalitentti”, mutta ehkä se olisi kannattanut pitää erillään pääministeritentistä. Nyt pitäisi siis seurata kolmea tietovirtaa rinnan: pääministeritenttiä, kommentoijanelikkoa ja vielä vapaita kommentointeja. Tietty kun kohteeksi on valittu MTV3, mainoskatkot antavat hieman tilaa sivujuonillekin.

  Sinällään tämä on hienoa jatkoa Soininvaaran kampanjalle. Ei voi sanoa, etteikö verkkokansaa olisi kuultu 🙂

  Ei sillä, en ole yhtään vaalitenttiä katsonut enkä taida nytkään. Ääni on annettu ja vaalitentien katsominen on sellaista kidutusta myötähäpeän johdosta että ei pysty. Jotenkin tuntuu, että näissä pääministeritenteissä aivot on takahuoneen narikassa. Sen verta alkukantaista meno yleensä on.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Laitanpa kysymykseni nyt, koska illalla ei varmaan pääse enää läpi..
  Kriisimaiden tukeminen alkoi Kreikasta, sen piti olla ainoa. Sitten tulivat Irlanti ja Portugali, kumpikin oli viimeinen..
  Olisi mukava kuulla pääministerin selkeä vastaus siihen, mikä on ehdoton takaraja. Sekö, että Suomi yksin takaa kaikkia muita?
  Viime kesänä maassamme kaatui metsää myrskyssä hehtaaritolkulla. Tuho alkoi siitä, kun ENSIMMÄINEN puu oli kaatunut. Ilmiselvä dominoefekti siis!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Ei sillä, en ole yhtään vaalitenttiä katsonut enkä taida nytkään. Ääni on annettu ja vaalitentien katsominen on sellaista kidutusta myötähäpeän johdosta että ei pysty.

  Niinpä. Itse katsoin velvollisuudentuntoisesti yhden, taisi olla Maikkarin tentti, riittävästi varustautuneena se vielä jotenkin meni. Onkos kellään muuten vaalitentti drinking gamea?

  Olen käynyt parissa keskustelutilaisuudessa vaalien alla, ehkä mulla on vaan hyvä maku tai sitten johtuu siitä että yleensä niissä on ollut Ode osallistumassa, mutta kontrasti on hurja. Esimerkiksi eilisessä (Tuomioja, Pajamäki, Puoskari, Soininvaara) tilaisuudessa eläkkeistä, nuorempien sukupolvien maksurasitteesta, jne. puhuttiin aika tiukkaa asiaa ja kuitenkin vähemällä liturgialla. Mulle jäi mieleen Oden pohdinta siitä että pitäisikö työllisyyssyistä palvelut siirtää alempaan ALV-kantaan, kallista tuo olisi mutta ehkä sen arvoista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.