Hyviä ehdokkaita

Hyvä ehdokas Pohjois-Savossa

Vihreät eivät vaalipiirin pienuuden vuoksi ole koskaan saaneet kansanedustajaa Pohjois-Savosta, entisestä Kuopion vaalipiiristä, vaikka lähellä on ollut. Sen sijaan Kuopion kaupunginvaltuustossa he ovat olleet merkittävä ja osaava voima. Kuten Jyväskylässä, Kuopiossakin vihreät nojaavat paljolti yliopistoon.

Edellisellä kierroksella vihreiden vetovoimaisin ehdokas oli yliopistolta Jussi Kauhanen. Sen jälkeen tiede vei miehen: voitto tieteelle, tappio vihreille. Saappaisiin on kuitenkin astunut uusi pätevä ehdokas, taas akateemisesta maailmasta.

Tekniikan tohtori Harri Auvinen

Harri on opiskellut Lappeenrannassa ja Helsingin yliopistossa ja ollut väitöskirjansa valmistumisen jälkeen puoli vuotta tutkijana Britanniassa, Euroopan sääkeskuksessa. Hän tuli valtuustoon viime kunnallisvaaleissa ja pongahti suoraan valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Valtuustoryhmän puheenjohtajan tärkein tehtävä ei ole jakaa puheenvuoroja valtuustoryhmän kokouksessa vaan neuvotella muiden ryhmien kanssa. Tässä hän on osoittautunut taitavaksi ja yhteistyökykyiseksi.

Nyt astuvat peliin valintakriteerini. En arvosta sitä, että valtuutettu pitää yllä tinkimätöntä kantaansa urhollisesti ja tinkimättä ja kaatuu saappaat jalassa. Kyky vaikuttaa päätöksiin on olennainen, ja se edellyttää kykyä neuvotella muiden ryhmien kanssa. Siksi päädyin Harriin. Toinen syy tähän on se, että Harri Auvista tukee suuresti arvostamani Jussi Kauhanen, joka näkee asiat lähempää.

1 thought on “Hyvä ehdokas Pohjois-Savossa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.