Hyviä ehdokkaita Hämeessä

7.4.2011 · Aihe: Hyviä ehdokkaita 

Tässä sarjassa käyn läpi vaalipiireittäin vihreiden ehdokkaita, koska niin moni on kääntynyt puoleeni ja kysynyt, ketä voisi vaalipiirissään äänestää. Olen myös aiemmissa vaaleissa suositellut tuntemiani ehdokkaita. Kaikkia en voi tietenkään tuntea. Valintaperusteena ei ole se, että esittäisin omia kloonejani, koska eduskuntaryhmässä on hyvä olla monipuolisesti erilaisia ihmisiä.  En ole myöskään tukemassa mitään omaa fraktiotani puolueen sisällä, sillä vihreiden sisällä ei tällaisia suuntautumiseroja ole — enää. Painotan kykyä toimia päättäjänä ja yritän nostaa ehdokkaita, jotka eivät meidän vaalijärjestelmässämme pärjää niin hyvin kuin pitäisi.

Vihreillä on Hämeessä yksi kansanedustaja, Kirsi Ojansuu, joka hakee jatkokautta ja on siinä toki vahvoilla. Hänen ohellaan haluan tuoda esille kaksi muuta ehdokasta.

Toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen

Tutustuin Eero Yrjö-Koskiseen kauan tukiryhmäni jäsenenä. Jos vaikutelma pitää pukea adjektiiveiksi, mieleen tulevat sanat harkitseva ja viisas.

Eerolla oli komea kansainvälinen ura joka sojotti yläilmoihin. Hän aloitti YK:n kehitysyhteistyötehtävissä Boliviassa ja siirtyi Europarlamentin valiokuntasihteeriksi Brysseliin. Kaikkien yllätykseksi Eero kuitenkin ryhtyi downshiftaamaan ja palasi Suomeen Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajaksi. Kunnallispolitiikkaan hän osallistuu Riihimäen valtuustossa. Hän on hyvä ehdokas erityisesti niille, jotka toivovat vihreiden keskittyvän enemmän luonnonsuojeluun.

Eeron kotisivuille tästä

Valmentaja Alpo Suhonen

Joku voi olla yllättynyt, että suosittelen Alpo Suhosta, jääkiekkovalmentajaa. Kyllä se itsenikin yllätti, sillä en ollut pelkästään ilahtunut kuultuani hänen ehdokkuudestaan. Itse vihreiden puheenjohtajana torjuin parikin listoille pyrkivää turhaa julkkista. Jörn Donnerin kaltaiset kulttuurin monitoimiammattilaiset ovat vähän toinen asia kuin urheilijat. Teatterijohtajan esimerkiksi hyväksyisin melkein siltä istumalta. Tutustuttuani kaveriin ja hänen aikaansaannoksiinsa tulin toisiin ajatuksiin. Alpo Suhonen on toiminut Turun kaupunginteatterin johtajana ja ohjaajana, Porin Jazzin toiminnanjohtajana ja johtamiskonsulttina. En oikein tunne jääkiekkoa ja vielä vähemmän valmentajia, mutta jääkiekkojoukkueen valmentaminen taitaa vaatia monipuolisempia kykyjä kuin vaikkapa maratoonarin valmentaminen. Suhonen on vihreiltä loistokaappaus.

Tuolla osaamisella pärjää kyllä eduskunnassa. Selittämättä asiaa sen enempää käsitykseni on, että jääkiekkovalmentaja voisi tehdä hyvää vihreän eduskuntaryhmän ryhmädynamiikalle.

Alpon kotisivuille tästä

 

 

 

 

Kommentit

3 Vastausta artikkeliin “Hyviä ehdokkaita Hämeessä”

 1. Kalevi Kämäräinen kirjoitti 7.4.2011 kello 22:42

  “Dedazo” lienee hyviäkin lopputuloksia muualla maailmassa aikoinaan tuottanut järjestelmä (Lázaro Cárdenas).

  http://www.pbs.org/newshour/bb/latin_america/july-dec99/dedazo.html

  Onkohan Suomessa enää tarvetta “osoitella sormella” yhtikäs ketään?

  Terveisin Kalevi Kämäräinen

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. aku kirjoitti 8.4.2011 kello 9:42

  Mahtaakohan Luonnonsuojeluliitto vielä olla sillä kannalla, että istuva hallitus on ympäristövihamielisin kautta aikain?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Elina kirjoitti 8.4.2011 kello 14:25

  Kyllä se itsenikin yllätti, sillä en ollut pelkästään ilahtunut kuultuani hänen [Alpon] ehdokkuudestaan.

  Tätä se maailmankuvan polarisaatio teettää: on ennakkoasenteidensa vietävissä. Jääkiekkovalmentaja ei voi olla fiksu.

  Minä puolestani olen aina pitänyt Suhosta uskomattoman laaja-alaisena ja monipuolisesti lahjakkaana ihmisenä.

  Eli loistokaappaus teiltä!

  Kaappaisin itsekin 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus