50 000 kommenttia

9.9.2010 · Aihe: _ 

Nimimerkin Evert The NeveRest kommentti tänään klo 19:48 oli viideskymmenestuhannes hyväksytty kommentti tälle blogille. Tästä saisi hyvin paksun kirjan. Tai siis kymmenosaisen teoksen.

Blogin kävijämäärä nousee myös tasaisesti. Elokuussa tuli taas kuukausiennätys kesäkaudesta huolimatta: 93801 käyntiä.Tässä kuussa yli sadan tuhannen?  Siteerauksia löytyy netistä (ja ilman lähdeviitettä sanomalehdistä) aina vain enemmän.

Kommentit

11 Vastausta artikkeliin “50 000 kommenttia”

 1. Evert The NeveRest kirjoitti 9.9.2010 kello 22:29

  Ja palkinnon voi lähettää… 🙂

  Osmon bloki eroaa monesta muusta siinä, että tämä stimuloi ajattelua. Täällä ei riidellä eikä panetella, valitella eikä herjata.

  Täällä tyylinä on, että Osmo heittää aloituksen ja sitten sitä lähdetään jalostamaan hegeliläisen dialektiikan ja älyllisen väännön hengessä ilman kikkailuja ja briljeerauksia.

  Ansio blokin menestykselle ja suosiolle kuuluu yksinomaan palstan moderaattori Osmo Soininvaaralle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. amatööripedagogi kirjoitti 9.9.2010 kello 22:54

  Kuten varmaan olet huomannutkin, pakkoruotsi on sellainen taikasana, että kommenttimäärä nousee heti satoihin… Ihan sama juttu HS:n keskusteluissa, kielipoliittiset keskustelut ovat pitkiä ja kiihkeitä.

  Aihe kiinnostaa kansalaisia, osittain ehkä siksi, että asiasta ei ole julkisesti saanut juurikaan edes keskustella. Perinteinen media on vaiennut. Kaksikielisyysideologian ja sen tulkinnan kritisointi on ollut tabu.

  Kuinkakohan suuri merkitys nettikeskusteluilla on ollut siihen, että nyt perinteinen mediakin on ruvennut asiaa käsittelemään?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Teemu Kemppainen kirjoitti 10.9.2010 kello 7:22

  Vaikka pyrkimystä kommenttien kalasteluun on etenkin näissä kielipolitiikasta tehdyissä avauksissa aistittavissa niin kaupunkisuunnittelun osalta blogi on täyttä rautaa eikä kilpailijaa taida edes olla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. BRG kirjoitti 10.9.2010 kello 8:33

  Firman RSS softa pukkaa tasaiseen tahtiin popup otsikoita joissa matkaaville kerrotaan maanjäristyksistä, tulvista, metsäpaloista jne. Ilmot ovat luonnollisesti erittäin korrekteja. Eilen kuitenkin pompsahti ikkuna jossa luki “Hurrikaania pukkaa”, ensireaktioni oli että mikä heviletin kesätyöntekijä sinne nyt on päästetty kirjoittelemaan 😉

  Jatkahan samaan malliin…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Jaakko Särelä kirjoitti 10.9.2010 kello 8:37

  Amatööripedagogi, ahkera kommentointi ei liity juuri mitenkään pakkoruotsista kirjoittamiseen. Lähes kaikkiin Osmon kirjoituksiin tulee yli 100 kommenttia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Juanito kirjoitti 10.9.2010 kello 9:08

  Paras bloggi!! Onnittelut ja toivon että saa jatkua monta vuotta tähän malliin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Riitta kirjoitti 10.9.2010 kello 10:17

  Kohta satatuhatta käyntiä kuussa, kolmisentuhatta päivässä.

  Vaikka suurin osa lukijoista taitaa lukea vain Osmon avaukset ja korkeintaan selaa kommentteja, niin tämä muistuttaa kyllä taas siitä, että täällä kommentointi on esittävä taidemuoto.

  Kiitokset Osmolle, että olet antanut tämän paikan keskustella. Netissä on pari muutakin kiinnostavaa poliitikkoblogia (mm. Erkki Tuomiojalla), mutta keskstelumahdollisuus tekee tästä erityisen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Otso Kivekäs kirjoitti 10.9.2010 kello 12:54

  Millä muuten seuraat kävijämääriä? Ilmeisesti wordpressin työkaluilla, kun sivuilla ei näy google analyticsin scriptejä?

  Nuo kävijämääräthän eivät ole aivan tarkkoja: pienellä osalla kävijöistä on cookiet estettynä selaimessa, jolloin niin perustuvat kävijätunnistukset (ainakin analytics perustuu täysin cookieihin) luulevat jokaista sivulatausta uudeksi käynniksi. Todelliset kävijämäärät ovat yleensä näppituntumalla ehkä 1-5% alempia kuin mitä statistiikat näyttävät.

  Sivulatausten määrä on tietenkin virhettömämpi, kun se on “suora” mittaus, eikä laskettu suure, mutta myös selvästi vähemmän mielenkiintoinen.

  50 000 komemnttia on paljon, mutta vielä suurempi onnittelun aihe on tosiaan keskustelun hyvänä pysynyt taso. Se on paljon harvinaisempaa kuin pelkkä suosio. Kiitokset siitä Osmon lisäksi myös kaikille sitä edistäneille keskustelijoille.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. J kirjoitti 10.9.2010 kello 16:57

  Komppaan edellisiä. Selkeästi Suomen paras blogi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Leila kirjoitti 12.9.2010 kello 15:20

  Kirjoitustesi aiheet ovat mielenkiintoisia ja ajankohtaisia. Täällä käydyt keskustelut ovat etupäässä asiallisia. Siinä kaksi syytä, miksi minä blogiasi luen ja silloin tällöin keskusteluihinkin osallistun.

  Lehtien yms. keskustelupalstoja en ole aikoihin lukenut. Pienet ryhmät valtaavat ne hyvin nopeasti omiksi kanavikseen. Se on harmillista, sillä keskusteleminen on kiinnostavaa.

  Siispä kiitokset sinulle, että jaksat moderoida blogisi keskustelua. Se pitää tason korkeana.

  Onnittelut!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Evert The NeveRest kirjoitti 28.10.2010 kello 16:27

  Tuoreen selvityksen mukaan Osmon blogi on sarjansa kärjessä eli Top 10 -poliittiset blogit Suomessa lokakuussa 2010 (Lähde: Cision Finland)

  1.Soininvaara http://www.soininvaara.fi/
  2.Jyrki JJ Kasvi blogi http://www.kasvi.org/index.php?blog
  3.Ari Rusila’s BalkanBlog http://arirusila.wordpress.com/
  4.Anna Kontulan blogi http://annakontula.blogspot.com/
  5.Alex Stubb blogi http://www.alexstubb.com/fi/blog/
  6.Mirka Muukkosen poliittinen päiväkirja http://muukkonen.blog-city.com/
  7.Paavon blogi http://www.punajuuri.net/index.php?id=all&tmp=1
  8.Yrjö Hakanen blogi http://www.yrjohakanen.fi/blogi/
  9.Jukka Torikka http://jukkatorikka.blogspot.com/
  10.Oksa merkintöjä http://merkintoja.blogspot.com/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus