Veroremontti(kin) seuraavalle hallitukselle

21.6.2010 · Aihe: _ 

Minihallitusneuvotteluissa päädyttiin siirtämään vuosia Hetemäen työryhmässä  valmisteltu suuri veroremontti vaalien yli seuraavalle hallitukselle. Ehkä se oli viisasta, kun asiantuntijat niin sanovat, mutta ihmetyttää hallitus, joka siirtää seuraajalleen lähes kaiken. Kun hallitusvallasta niin vahvasti vaaleissa tapellaan, luulisi hallitukseen pääsevien pyrkivän tekemään omana aikanaan mahdollisimman paljon niin, ettei mahdollisen vaalitappion jälkeen jää seuraajalle mitään tehtävää. Mistä isoista asioista tämä hallitus on oikein päättänyt?

Kommentit

7 Vastausta artikkeliin “Veroremontti(kin) seuraavalle hallitukselle”

 1. Syltty kirjoitti 22.6.2010 kello 8:38

  Ode
  “luulisi hallitukseen pääsevien pyrkivän tekemään omana aikanaan mahdollisimman paljon niin, ettei mahdollisen vaalitappion jälkeen jää seuraajalle mitään tehtävää.”

  Noin tietenkin kannattaa toimia, mikäli vaalitappio on varma. Jos se taas ole, ei missään nimessä kannata tuhota omaa kannatuspohjaa juuri ennen vaaleja tekemällä ikäviä päätöksiä.

  Nyt mennään hissutellen vaaleihin ja sen jälkeen aletaan tekemään niitä leikkauksia.

  Ihmiset eivät halua kuulla ikäviä asioita. Mieluiten kaikki kuulevat kuinka hyvinvointivaltio pelastetaan lisäämällä juuri kyseisen äänestäjän saamia ilmaisia palveluita nostamatta hänen verotusta (muiden veroja voidaan tietenkin surutta nostaa).

  Omasta mielestäni nyt olisi kyllä hyvä paikka pitää ennenaikaiset vaalit, ihan vaan sen takia että ne saadaan alta pois ja päästään tekemään leikkauksia. Se on nimittäin aivan varma, että seuraava hallitus, olipa siellä ketä tahansa, ei selviä ilman saksia!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Raimo K kirjoitti 22.6.2010 kello 9:43

  Niinpä.
  Kun ei tee mitään, ei tee virheitä.
  Tähän Kataisen suosio perustuu – ja supliikkiin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kalle kirjoitti 22.6.2010 kello 17:31

  Eiköhän tuohon listaan tule aika paljon muutoksia vielä hallitusneuvotteluissa. 🙂 EU:n sisäinen verokilpailu on pakko täälläkin vähitellen ymmärtää ja hyväksyä, jos aiomme saada kasaan edes jonkin verran yhteistä hyvää. 🙁 Noilla linjauksilla loputkin pääomat häviävät Suomesta kilpailukykyisempiin EU-maihin. 😀

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Jorma Nordlin kirjoitti 23.6.2010 kello 11:25

  Totta kai Keskusta siirtää vastuun seuraavalle, jos ei istukkaan seuraavassa hallituksessa, niin pääsee riekkumaan oppositiosta, jos sitten istuu niin uudet uraa luovat keskustalaiset päämisteri ja ministerit pääsevät parrasvaloihin.

  Keskustalle avautuu kuitenkin myös mahdollisuus oppositiossa vetää tiukkaa oppositiopolitiikkaa, kun ikävät realitettit tulevat seuraavan hallituksen eteen. Eiköhän tääkin oo ihan vaan taktinen veto Keskustalle toimia näin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Seppo S kirjoitti 24.6.2010 kello 7:40

  Tässä tulee ilmi yksi yksi meidän demokraattisen järjestelmän inhottavimmista puolista. Vallassa pysyminen on tärkeämpää kuin asioiden järkevä hoito. Äänestäjien nuoleminen nousee pääasiaksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Petja kirjoitti 25.6.2010 kello 16:59

  Seppo, jos kansa tällaisesta palkitsee niin turha siitä on järjestelmää syyttää. Kansa saa niin “hyvät” johtajat kuin se ansaitsee.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. J kirjoitti 12.7.2010 kello 1:50

  Kansa saa niin “hyvät” johtajat kuin se ansaitsee.

  Ihme paskaa. Kansa saa niin hyvät (ja huonot) johtajat kuin järjestelmä tuottaa. Jos ainoassa mahdollisessa kaupassa on koskaan vain marinoitua lihaa eikä mitään muuta, niin se ei todellakaan ole asiakkaan vika ettei muuta osta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus