_

Veroremontti(kin) seuraavalle hallitukselle

Minihallitusneuvotteluissa päädyttiin siirtämään vuosia Hetemäen työryhmässä  valmisteltu suuri veroremontti vaalien yli seuraavalle hallitukselle. Ehkä se oli viisasta, kun asiantuntijat niin sanovat, mutta ihmetyttää hallitus, joka siirtää seuraajalleen lähes kaiken. Kun hallitusvallasta niin vahvasti vaaleissa tapellaan, luulisi hallitukseen pääsevien pyrkivän tekemään omana aikanaan mahdollisimman paljon niin, ettei mahdollisen vaalitappion jälkeen jää seuraajalle mitään tehtävää. Mistä isoista asioista tämä hallitus on oikein päättänyt?

7 thoughts on “Veroremontti(kin) seuraavalle hallitukselle

 1. Ode
  “luulisi hallitukseen pääsevien pyrkivän tekemään omana aikanaan mahdollisimman paljon niin, ettei mahdollisen vaalitappion jälkeen jää seuraajalle mitään tehtävää.”

  Noin tietenkin kannattaa toimia, mikäli vaalitappio on varma. Jos se taas ole, ei missään nimessä kannata tuhota omaa kannatuspohjaa juuri ennen vaaleja tekemällä ikäviä päätöksiä.

  Nyt mennään hissutellen vaaleihin ja sen jälkeen aletaan tekemään niitä leikkauksia.

  Ihmiset eivät halua kuulla ikäviä asioita. Mieluiten kaikki kuulevat kuinka hyvinvointivaltio pelastetaan lisäämällä juuri kyseisen äänestäjän saamia ilmaisia palveluita nostamatta hänen verotusta (muiden veroja voidaan tietenkin surutta nostaa).

  Omasta mielestäni nyt olisi kyllä hyvä paikka pitää ennenaikaiset vaalit, ihan vaan sen takia että ne saadaan alta pois ja päästään tekemään leikkauksia. Se on nimittäin aivan varma, että seuraava hallitus, olipa siellä ketä tahansa, ei selviä ilman saksia!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Eiköhän tuohon listaan tule aika paljon muutoksia vielä hallitusneuvotteluissa. 🙂 EU:n sisäinen verokilpailu on pakko täälläkin vähitellen ymmärtää ja hyväksyä, jos aiomme saada kasaan edes jonkin verran yhteistä hyvää. 🙁 Noilla linjauksilla loputkin pääomat häviävät Suomesta kilpailukykyisempiin EU-maihin. 😀

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Totta kai Keskusta siirtää vastuun seuraavalle, jos ei istukkaan seuraavassa hallituksessa, niin pääsee riekkumaan oppositiosta, jos sitten istuu niin uudet uraa luovat keskustalaiset päämisteri ja ministerit pääsevät parrasvaloihin.

  Keskustalle avautuu kuitenkin myös mahdollisuus oppositiossa vetää tiukkaa oppositiopolitiikkaa, kun ikävät realitettit tulevat seuraavan hallituksen eteen. Eiköhän tääkin oo ihan vaan taktinen veto Keskustalle toimia näin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Kansa saa niin “hyvät” johtajat kuin se ansaitsee.

  Ihme paskaa. Kansa saa niin hyvät (ja huonot) johtajat kuin järjestelmä tuottaa. Jos ainoassa mahdollisessa kaupassa on koskaan vain marinoitua lihaa eikä mitään muuta, niin se ei todellakaan ole asiakkaan vika ettei muuta osta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.