_

Suomen paras

Vähän omakehua:

Cision Oy on rankannut pohjoismaiset poliittiset blogit käyttäen rajauksena sitä, etteivät lehtien toimittajien omat blogit kelpaa kilpailuun.

Tämä blogi valittiin Suomen parhaaksi. Suomalaisista blogeista toiseksi parhaaksi valittiin valittiin Jyrki Kasvin blogi.

Katso uutinen tästä. (Löytyy sieltä aika alhaalta)

28 thoughts on “Suomen paras

 1. No höh, Heikki?

  Älä nyt vie pikku Osmolta narsistisen mielihyvän tuomaa suunnatonta onnentunnetta ja näin vapun alla vielä…. Vähän kuin tikkarin nappaisi lapsen suusta.

  Tässähän nyt oli vain otettu esiin listalta erikseen Suomen blogit ja ketä nyt edes kiinnostaa jonkin köyhän islantilaisen tuhkainen blogi?

  Eli ihan mielekästäkin erottaa suomalaiset bloggaukset muista pohjoismaisista räpellyksistä kiinnostavan informaation kannalta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. hmm.. onnea, ei tämä huono ole, mutta jos lukee muut niin huomaa että tuossa on jotain pahasti mätää kun siellä toplistassa on vähemmän ansioituneita, ja samalla varmaan vuosikymmenen merkittävin suomalainen blogi… halla-ahon scripta jäi ilman minkäänlaista mainintaa.

  Valitan, mutta sinua on käytetty hyväksi. 🙁
  (hyvä nimi roskan päähän, ja antaa ymmärtää että nämä muutkin, että eikä sitten parempia ole..)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Hyvä Osmo ja onnittelut. Minustakin kirjoitat älykkäästi ja riippumattomasti maailman menosta. Tosin Helsinki-keskeisyys on ajoittain rasittavaa täältä periferiasta katsottuna.
  Kun lukee arvostettua blogia, niin omakin viisaus lisääntyy parilla piirulla – toivon mukaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Voimme varmaan kumpikin kehua? Mutta tuskin kuitenkaan paremmuudesta? Eikö kyse ollut kirjoitettujen artikkeleiden määrästä?

  Käsittääkseni kyse on medianäkyvyydestä ja siinä mielessä laadustakin — ei pelkästään artikkeleiden määrästä, joskin sekin on ollut mittarin osana. Voin tämän tarkistaa, mutta mennee vapun jälkeisille päiville.

  Pidä blogia omalla nimelläsi, niin voit seuraavana vuonna voittaa…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Osmolla on (aina) hyvät avaukset ja ykkössija kuuluu myös tätä blogia seuraavalle ja aktiivisesti itseään ilmaisevalle vakituiselle porukalle. Kommentit ovat aina asiallisia, aihetta vähintäänkin sivuavia ja useimmiten mielenkiintoa herättäviä.
  Moderaattorikin on pääsääntöisesti ollut hereillä.
  Paljon on sarkaa rehelliselle bloggaajalle kynnettäväksi.
  Kuka muuten puolustaisi lobbareita ?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Listalta puuttui yksi blogi, jota seuraan aktiivisesti: Erkki Tuomiojan blogi. En ole läheskään aina hänen kanssaan samaa mieltä, mutta sillä miehellä on kyllä sanottavaa ja kykyä sanoa se.

  Vai voiko tuota pitää blogina, kun mahdollisuus kommentoida puuttuu?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Eihän tässä ole edes kilpailua. Osmolla on tässä suhteessa lähes monopoli. Hyvää kuvaa arvioinnista ei tosin anna se, että toisena on Jyrki J J Kasvin blogi, noin korkealla. Se blogi päivittyy harvoin eikä ole dialoginen. Ja jos Erkki Tuomiojan blogi ei edes yllä listalle vaikka tuottaa toisinaan otsikoita valtakunnan lehtiin.
  Istuvat kansanedustajat eivät kykene tietenkään jatkuvassa aikapulassa pitämään kovin aktiivista blogia. Sitten esimerkiksi Uuden Suomen ns. poliittiset blogit ovat kuta kuinkin mielenkiinnottomia, koska niiden keskustelut ja kommentoinnit lähtevät jo vähintään toisessa kommentissa ‘käsistä’.
  Onneksi on Osmo.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. “Eagles fly singly kirjoitti 29.4.2010 kello 18:36

  Voimme varmaan kumpikin kehua? Mutta tuskin kuitenkaan paremmuudesta? Eikö kyse ollut kirjoitettujen artikkeleiden määrästä?”

  Ilmeisesti. Saatat tosin tehdä nyt kävijäennätyksen. Tulee se viideskin kävijä tällä viikolla. Siis ihan tosi:

  http://www.oindex.fi/listing/site/stats/eagles_fly_singly/kaynnit/1/2010/16/2010/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Onneksi olkoon, Osmo! Ihan aiheesta voitit tuon kisan.

  Riitta: tietenkin Tuomiojan blogi on blogi ilman kommenttejakin, mutta paremmuuden kahden tasavertaisen blogin välillä ratkaisee alustuksia seuraavien keskustelujen kiinnostavuus.

  Parhaat bloggarit kuten Osmo näyttäisivät nauttivan tuimasta väittelystä ja julkaisevat vastaansanomiset. Turhan suuri osa bloggareista päästää läpi vain kehut.

  Keskustelun salliminen edellyttää vaivalloista ja herpaantumatonta valvontaa, mikä voi olla syy siihen, ettei kommentointia ole sallittu.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Kuka nyt kiristää?

  Kiitos havainnosta. Onneksi totuus ei kuitenkaan ihan noin huono ole, KLn nyt jo toimivilla tilastoilla jotain 700 – 1000 kävijää viikossa.

  Taisi mennä yhteys oindexiin suuren blogisiirroksen myötä jotenkin vituraan.

  Mutta kun en ole poliitikko, ei silläkään olisi niin väliä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Keskustelun salliminen edellyttää vaivalloista ja herpaantumatonta valvontaa, mikä voi olla syy siihen, ettei kommentointia ole sallittu.

  Tuomiojan tyyli on niin provosoiva, että se jos mikä poikisi kyllä paljon mielenkiintoista keskustelua… ja oletettavasti myös melkoisen määrän roskaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Hyvää kuvaa arvioinnista ei tosin anna se, että toisena on Jyrki J J Kasvin blogi, noin korkealla. Se blogi päivittyy harvoin eikä ole dialoginen.

  Kasvin ei ole annettu puhua sen jälkeen, kun Vihreät pääsivät hallitukseen. Sen toilailuja katsellessa arvaa, että sanottavaa olisi ollut ja paljonkin. Enkä usko niiden sanomisten olevan sellaisia, että ne mitenkään saataisiin näyttämään salonkikelpoisilta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Onnittelut Osmolle!

  Tämä on paras seuraamistani poliittisista blogeista, ei vain Pohjoismaissa vaan koko maailmassa.

  Jossain vaiheessa luin jopa kommentit, mutta kun suurin osa niistä on yhtä turhia kuin tämä, nykyään skannaan vain Osmon vastaukset.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Tämä on tosiaan hyvä blogi.

  Ylläpitäjä toimii aktiivisesti ja blogiin syntyy hyvää keskustelua. Tämä on internetin vuorovaikutusta elävimmillään ja parhaimmillaan.

  Toivottavasti Osmolla riittää aikaa ja mielenkiintoa ylläpitää tätä samaan tahtiin kuin tähän asti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.