_

Korvola taisi pelastaa Vanhasen

Matti Vanhanen oli viikko sitten aika heikoilla vaalirahoitukseen liittyvien seikkojen vuoksi, mutta nyt näyttää siltä, että YLE:n Ari Korvola on pelastanut hänet. Kuka enää muistaa kaikkea sitä, mitä Vanhasen vaalirahoituksen yllä kupli, kun koko huomio on mennyt Korvolan paljastukseen, joka näyttää olevan päätymässä suutariksi ja tekemässä Vanhasesta syyttömänä vainotun. Jos olisin kuin Korvola, kehittäisin salaliittoteorian siitä, miten keskustaa lähellä oleva YLE2 pelastaa nurkkaan ahdetun pääministerin, mutta koska en kuin Korvola, uskon teon tahattomuuteen.

Tosin tässä jatkokertomuksessa ei ole vielä viimeistä lukua kirjoitettu.

63 thoughts on “Korvola taisi pelastaa Vanhasen

 1. Ode,

  Jos olisin kuin Korvola, kehittäisin salaliittoteorian siitä, miten keskustaa lähellä oleva YLE2 pelastaa nurkkaan ahdetun pääministerin, mutta koska en kuin Korvola, uskon teon tahattomuuteen.

  Lundqvist,

  Siis mitä. Saliittoteorioita kehittelevä Korvola on tehnyt teon tahattomasti, vai..

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Täytyy myöntää että minulle kävi juuri noin. Vaikka Matin seikkailut ovat saaneet minut moneen kertaan häpeämään pääministeriämme, niin nyt sympatiat kääntyivätkin hänen puolelleen. Viimeksi ajankohtainen kakkonen kyseli kansalaisilta Matin valokuvaa näyttäen ‘luotatteko tähän mieheen’ ja ‘tulisiko erota’, tosi objektiivista journalismia. Parempi kysymys olisi ollut ‘kumman arvovalta koki mielestäsi suuremman kolauksen, pääministerin vai YLEn?’

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. “Jos olisin kuin Korvola, kehittäisin salaliittoteorian siitä, miten keskustaa lähellä oleva YLE2 pelastaa nurkkaan ahdetun pääministerin”

  Eilen A-Talkissa tämä keskustan Antti oli kuullut jostain ‘salaperäisistä lähteestä’ että ko. juttua oli tyrkytetty monelle medialle ennen YLEä, mutta muiden medioiden (tod.näk. seiska) moraali oli liian korkea jutun julkaisemiseen todisteiden puuttuessa.

  Todennäköisesti tämä tyrkyttäjä oli keskustan puoletoimiston palkkaama bulvaani joka ‘vuosi’ Korvolalle juuri sitä mitä Korvola halusi kuulla 😉

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Tuossa silminnäkijässä tuli hyvin raiskauttavia tietoja esille siitä, kuinka Keskustan nuorisosäätiö on kasvanut 40 vuodessa 10,000 euron suuruisesta yrityksestä 200 miljoonan arvoiseksi. Sisäpiirin sopimuksia tonttikaupoissa. 40 miljoonaa euroa RAY:lta. Avustuksista päättämässä RAY:ssa on ollut keskustalaisia. Kanavoimassa tukea nuorisosäätiöltä Keskustan ehdokkaille ovat olleet hyvin suurella todennäköisyydellä säätiön puheenjohtajat Vanhanen ja Kaikkonen.
  Poliisi tutkii kuuluuko tällainen toiminta säätiön toiminnan kuvaukseen?

  Tämä ja edelleen käsittelemättömät KMS:n perustamiset Keskustan puoluetoimistolla, Vanhasen valikoiva muisti Novasta ja KMS:sta, Vanhasen vaalien jälkeen antama näkyvä tuki julkisuudessa ideaparkkien rakentamiselle ja muut vastaavat ovat nyt todellakin hautautumassa lautakasan alle. Taustatukea on antanut Suomen kaikkien aikojen typerin suuren puolueen puheenjohtaja Jutta “mitä ihmettä hän tekee politiikassa” Urpilainen vaatimalla Suomeen listavaaleja ja kaiken vaalirahoituksen keskittämistä puolueille.

  Toisaalta jos lautakasa-lahjukset pystyttäisiin todistamaan, joutuisi Vanhanen eroamaan seuraavana päivänä. Eli sitä tulee nyt toivoa. Todistajan vapaaehtoista julkisuuteen tuloa. Päästäisiin poliittisesta roistosta eroon, jonka epärehellisyys on yhtä läpinäkyvää kuin puolueiden “taulukaupat”.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Toinen mielestäni tietoinen harhautus on huomion suuntaaminen Nurmijärven talon rakenteisiin.

  Missäänhän ei ole väitetty että kyseinen puutavaraerä olisi käytetty Nurmijärven taloon, kannattaa kuunnella käytetty sanamuoto erittäin tarkasti (ks. YLE areenan lähetys, 25:26). Maailma on täynnä kohteita joihin puutavaraa voi käyttää. Itse mm. ajattelin tilata saunamökkipaketin yhteydessä nipun kestopuuta kuistin rakentamiseen. Saunastahan tuota kestopuuta ei tule löytymään. Tekniikan Maailman lupaama tutkimus on siis yhtä tyhjän kanssa.

  Tuntuu perin oudolta että pääministeri ei missään nimessä halua lähteä asiassa oikeuteen. Vaikka oikeusprosessi veisikin aikaa olisi sen aloittaminen mielestäni selvä viesti syyttömyydestä ja siitä ettei asiassa ole mitään salattavaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Ennemminkin keskustan spin doctorit päättivät hyökätä silminnäkijä ohjelman heikointa syytöstä vastaan. “Lautagate” on niin vanha juttu ettei sitä voi varmaankaan pitävästi todistaa oli se totta tai ei.

  Sen sijaan kysymyksiin Nuorisosäätiön rahojen kuppaamisesta vaaleihin tai golfiin ei Vanhanen suostu vastaamaan tai parhaimmillaan edes kuulemaan niitä.

  Kunnioitettavaa strategista silmää heillä on, ei ihme että keskustan kannatus on nousussa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Jos nyt oikein kovasti toivotaan VKSV:n tekevän kerrankin loogisen johtopäätöksen ja lähtevän pääministerin puolesta syyttämään ohjelman tekijöitä kunnianloukkauksesta – puhuihan Vanhanen itsekin “yleisestä edusta” ja “pääministerin maineen puhdistamisesta”…
  Itse rikoshan (ainakin jos puhutaan pelkistä laudoista) lienee vanhentunut.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Eikai sillä ole mitään väliä, kun vihreät tukee varauksetta Vanhasen henkilöä ja toimintaa. Mitä tässä enää keskustellaan? Luottamuslause on annettu, Sinnemäen mukaan vihreät tukevat vanhasta sataprosenttisesti. Mot.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Homma haisee! Siis kuitti, KUITTI! Katsoin ohjelman ja heti hitsasi tässä kohtaa kiinni.

  Vanha kansa tietää miten se menee. Osa kuormasta viedään minne pitääkin, osa viedään muualle tai joka toinen kuorma tai sillee. Itse tiedän kerrostalon, josta kaikki puhuu, että sen on rakentanut kunnan rakennusmestari 50-luvulla.

  Nuorisosäätiön talot on tehty betonista. Vanhanen sanoi, että hänen talonsa on tehty kivestä. Ei pidä paikkansa. Samaa betonia se on kuin Nuorisotäätiön talot. Joku voisi vaikka tutkia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Blogisivustojen kirjoitusruudut tarvitsisivat kipeästi oikolukumahdollisuuden tekstinkäsittelyohjelmien tapaan.

  Sitä odotellessa, olisiko mahdollista tarkastuttaa oikeinkirjoitus ensin tekstinkäsittelyohjelmassa?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Vaikka monet asiantuntijat ovat jo nyt todenneet, että lakia on todennäköisesti rikottu säätiörahoituksen suhteen, mitään eroamisia, syytteeseen asettamisia tms. konkreettisia seuraamuksia ei ilmeisesti tule. Tämä on koko jupakan onnettomin ja samalla naurettavin puoli. Osittain seurauksettomuus ehkä johtuu siitä, että salin puolella on yhtä vähän puhtaita jauhoja pussissa, ei uskalleta olla ärhäkkäitä. Ja kuka virkamies nyt muka uskaltaisi nousta esimiestään Vanhasta vastaan? Oikeuskansleri on jonkinlainen toivo, mutta kovin on ollut hiljaista sillä suunnalta. Tässä käynee niin, että rikkeet kirjataan muistiin, mutta ainoa seuraus on jonkinlainen vaalirahoituslain muutos.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Jos Yleltä ei löydy todisteita lahjuksen vastaanottamisesta, niin varmasti ohjelma kääntyy Vanhasen hyväksi ja se onkin hyvä, koska Vanhanen on todella asiansa osaava ja asiallisesti toimiva pääministeri. Kannattaa kuunnella esim. pääministerin haastattelutunteja.
  Huolustuttavaa sen sijaan on median ammattitaito.Media esim. Hesa on harjoittanut jo pitkään ajojahtia Vanhasta kohtaan. Tällainen asenne johtaa helposti vääristeleviin uutisiin ja väärään kuvaan politiikasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Jaakolle: Vai on Vanhanen asiallisesti toimiva pääministeri!? Minusta ei ole ollenkaan asiallista, että pääministeri etsii seuraa netin deittipalstoilta ja sen salatakseen turvautuu valehteluun(tavattiin Ikeassa).

  Toinen vastaava oli, kun Vanhanen pommitti parturiaan tekstiviesteillä ja eduskunnan naiset kertoivat saaneensa samanlaisia vonkausviestejä.

  Pääministeri, joka joutuu selittelemään tekemisiään jatkuvasti, ei voi toimia täysipainoisesti(tosiasiallisesti Kokoomus vie ja Keskusta vikisee). Kun siihen lisätään Vanhasen olemattomat sosiaaliset taidot ja huono kielipää, niin ei ole ihme, että Suomi on Vanhasen kaudella pudonnut EU:n takariviin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Oikoluvun saa asennettua selaimeen (esim. http://www.mozilla.fi/wiki/Suomen_kielen_oikoluku). Vaihtoehtoisesti blogi-merkinnät voi kirjoittaa esimerkiksi Windows Live Writer ohjelmalla (http://download.live.com/writer). Se tukee oikolukua ja montaa muutakin näppärää ominaisuutta, ja blogi merkinnät saa julkaistua siitä suoraan. Ei tarvitse selainta ollenkaan, blogi merkinnät saa näppärästi kirjoitettua off-line tilassakin vaikkapa lentokoneessa. Ainakin minun käytössäni paljon näppärämpi kuin mikään selainpohjainen ratkaisu. Suosittelen lämpimästi.

  Substanssin puolella, en myöskään usko että tämä vielä tähän jää. Tämä lautakasa hämää jonkun ajan, mutta esimerkiksi ne Nuorisosäätiö kysymykset ei ole mihinkään kadonneet. Toki se että Vanhanen ei nosta oikeusjuttua on monen silmissä hiljainen todiste siitä että hän on syyllinen, mutta näin sitä ei ainakaan kaikki näe. Sillä ei kuitenkaan ole väliä kokonaisuuden kannalta, tosin YLEn kannatla se on tietysti tärkeäkin asia. Kokonaisuuden kannalta on tärkeää että media on ruvennut nyt kiinnostumaan myös vasemmiston säätiöstä. Hyvä niin, mutta se tietysti tarkoittaa sitä, ettei oppositiosta ole odotettavissa apua tämän säätiö-aspektin suhteen. Media ja kansa lienee kuitenkin asiasta edelleen kiinnostuneet. Ainakaan minä en voi sietää ajatusta että vaikkapa Meripelastusseura tukee RAYn puheenjohtajan tukiyhdistystä. Pulju joka kerjää minulta lahjoituksia ei missään nimessä saa antaa voitelurahoja kepulaisille tai olla niin rikas että sillä on varaa jaella vastikkeettomia rahoja (taulu ei ole vastine, sen tietää jokainen).

  Voi tosiaan olla että Korvola pelastaa Vanhasen, mutta järjestelmää se ei pelasta. Tämä “maan tapa” muuttuu tämän mylläkän seurauksena, täysin riippumatta siitä mitä Vanhaselle henkilökohtaisesti käy.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Jännää, että Odekin antaa hassuttaa itsensä tanssimaan vasemmistolaisen valtamedian pillipiipareiden tahtiin. Siis osallistumaan tähän opposition juoksupoikien käynnistämään ja ylläpitämään “vainotkaa Vanhasta” -kampanjaan. Kysyn tätä siksi, että todellinen ongelma ja skandaali puoluerahoituksessa on tuo SAK:n liittojen harrastama vasemmistopuolueiden jokavuotinen lahjonta. Ei siis vain avustaminen vaaleissa, vaan vuosittaiset toiminta-avustukset, satoja tuhansia euroja.

  Erityisen vastenmieliseksi ja moraalittomaksi tämän rahanliikuttelun tekee se, että liittojen jäseniltä ei ole missään vaiheessa koskaan kysytty, haluavatko he jäsenmaksuillaan tukea vasemmistopuolueita. Kun tiedämme että ammattiliiton jäsenyys on varsin monella työpaikalla käytännössä (vaikkakaan ei teoriassa) pakollista, joudutaan tilanteeseen, jossa ihmiset joutuvat rahoittamaan puolueita joita eivät kannata eiväkä äänestä. Kun valtio verovähennysoikeuden kautta osallistuu huomattavalla panoksella tähän prosessiin antaen näin ikääkuin ylimääräisen puoluetuen demareille ja vas.liitolle, nousee moraalittomuus jo toiseen potenssiin.

  Tämä todellinen skandaali peittyy nyt sen keinotekoisen savuverhon taakse, jonka opposition hallitsema media on nostanut ilmaan jankuttamalla kuukaudesta toiseen pääministerin muka tekemistä epäilyttävistä teoista, jotka vaikka olisivatkin tosia (mikä ei ole luultavaa) ovat edellä mainittuun vasemmiston suurpuhallukseen verrattuna kuin hyttysen jätös Itämeressä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Vaihtoehtoja on tasan kaksi:
  1) Yleisradio on esittänyt VALHEELLISESTI, että pääministerimme (ennen pääministeriyttään, mutta vallankahvassa kuitenkin) on ottanut lahjuksen vastaan.
  2) Vanhanen on ollut LAHJOTTAVISSA.

  Jos Yle levittää muunneltua totuutta näin vakavasta asiasta, niin asiaa ei saa painaa villaisella. Pitää selvittää Ylen motiivi ja etenkin kenen laulua on laulettu. Miten voimme muuten koskaan luottaa Yleen?

  Ja jos pääministerimme on lahjottavissa lautakasalla, niin tarvitsemme yksinkertaisesti uuden pääministerin. Tässä taloudellisessa kriisissä meillä ei ole varaa johtajaan, joka asettaa oman edun yhteisen edun edelle.

  Samalla kun oikeusvaltiossamme (valtakunnansyyttäjänviraston johdolla) riittää energiaa ratkomaan erään nimeltämainitsemattoman kunnallispoliitikon blogikirjoituksia, niin tämän luokan kieroilut eivät saa jäädä arvailujen varaan. Vai onko tässä tapauksessa panokset liian kovat valtakunnansyyttäjänvirastolle?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Tämä on omalla tavallaan erittäin hauska episodi. Tutkiva journalisti on “kuuman” jutun jäljillä monta kuukautta ja kun ohjelma tulee ulos juuri silloin kun eduskunnassa äänestetään hallituksen luottamuksesta, niin ohjelma pelastaa kaatumassa olevan pääministerin ja lautakasasta tulee hetkessä maan ykkösuutinen. Nyt lautakasaa on mittailemassa Tekniikan Maailma ja lööppejä riittää tästä asiasta vielä moneksi viikoksi myös iltapäivälehdille. Korvolasta tuli keskustan ja erityisesti Matti Vanhasen pelastaja, Jungnerin ura karahti kiville ja keskustan kannatus on mielipidemittausten mukaan selvässä nousussa. Vanhanen käytti tilaisuutensa yllättävän hyvin hyödykseen. Asettamalla pääministerin aseman ja Yleisradion uskottavuuden vastakkain voitti pelin 10-0, eikä se ollut tässä tilanteessa edes vaikeaa. Toivottavasti Vanhanen ostaa Korvolalle aasinmyssyn joulululahjaksi, mies on sen ansainnut 😀

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Minulla on kerrostaloasunnossa useammanlaatuista “erikoishöylättyä puutavaraa”, tarkoittaa käytännössä ihan tavallista suomalaista peruslautaa/paneelia jota ei nyt satu olemaan lähimmän Puukeskuksen hyllyssä. Vähän kuten “erikoisruoka” joka täytyy käydä Kauppahallista hakemassa kun ei lähialepasta löydy.

  Se että joku edes yrittäisi lautakasalla lahjoa on kyllä aika erikoinen väite.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Keskustan Nuorisosäätiö osti vuonna 2006 RAYn Hallituksen puheenjohtajalta, kansanedustaja Jukka Vihriältä(Kesk) arvottomia tauluja 24,000 euron arvosta.

  Riisuttuna voi sanoa Jukka Vihriälän lahjoittaneen yhteiskunnan yleishyödyllisiä varoja Jukka Vihriälle 24,000 euroa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. Jugend ikkunoista tuli mieleen ylen pääjohtaja, jolle lähtölaskenta on menossa. Hänen valintansa oli aikanaan härski poliittinen nimitys. Paavo Lipposen ministeriavustaja valittiin demareiden siunauksella pääjohtajaksi. Eipä muuta voinut odottaakaan, sillä Lipposen poliittinen kulttuuri on lähtöisin ummehtuneelta 1970 luvulta.Toivottavasti Vanhasen höylätty lauta antaa vauhtia Jugendin lähdölle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. Ylen nettiuutisiin tuli Siminnäkijä -ohjelman jälkeen otsikko Vanhasen saamasta lautakasasta. Mitään muuta ohjelman asiaa ei käsitelty, kun ajattelivat Vanhasen kaatuvan tähän syytteeseen. Mutta meidän Matti ei kaatunutkaan lautakasaan faktojen puutteen takia.

  Miksi Matti ei haasta Yleä oikeuteen? Koska on kantapään kautta oppinut Ruususen haastamisen olleen virhe. Valtakunnansyyttäjä on ainoa kuka voisi viedä asian oikeuteen.

  Jokainen omilla aivoilla ajatteleva huomasi ajojahdin lillukanvarsista Mattia kohtaan. Käsittämättömintä tässä on Ylen tavoite kaataa Matti millä keinolla tahansa. Muut mediat ovat toimineet kohtuullisen säädyllisesti, ilmeisesti Ylessä on liikaa demareita ja vihreitä toimittajia. Tiistain Ajankohtaisen kakkosen raportti ASO talojen ylisuurista vuokrista kokonaan Matin syyksi oli myös liikaa. ASO rakennuttajat VVO, Sato ja Avara ovat käsittääkseni demari taustaisia?

  Matin syyksi ei voi pistää kaikkea maan tapaa, jota on harrastettu yhtä paljon myös demareissa ja kokomuksessa. Jos Matin pitäisi erota maan tavan takia myös Tarjan, Jutan ja Jyrkin pitäisi erota!

  Olisi kaikkien kannalta järkevintä, että vanhoja ei kaiveltaisi enempää. Nyt pitää tehdä politiikan rahoittamiseen uudet säännöt ja rahan liikkeistä avoimia. Toivottavasti kepulaiset suostuisivat tähän eivätkä lähtisi väkisin avaamaan demareiden ja kokoomuksen tukisäätiöiden tilejä, jos niitä lähdetään avaamaan tämä vaalirahakohu jatkuu vielä vuosia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 22. No jaa, ei Kepu ole ensimmäistä kertaa lirissä korruption takia.Silloin asialla oli poliisi
  Jo 80-luvulla Kepu joutui syyniin Noppa-jutussa ja tutkinta eteni Virolaiseen saakka. Silloin poliisijohto vihelsi tutkinnan poikki ja Suti joutui hyllylle ja melkein pihalle .Hän pelastui silloin marttyyrina SMP:n listoilla Eduskuntaan ja ylennettiin sitten hyvä veli kerhoon Kepuun
  Hyvänä apuna poliisijohdolla oli Koivisto, joka arvosteli syyttäjiä ja poliisia liiasta innokkuudesta.
  Silloin ja osittain vieläkin on maan tapana , että rakennusliikket lahjovat puolueita rakennusoikeuksien jakamisesta tiettyjä suuria rakennusliikkeitä suosivasti. Nykyään mukana ovat myös kauppaketjut.

  Keva -kuvio on tuttu Latviasta, Indonesiasta tai mistä tahansa korruption saastuttamasta maasta:
  Suuri yhteinen pääoma kerää jakajia ja niinpä kuvio kulkee näin. Etsitään sopiva kohde, se myydään ylihintaan yleishyödylliselle rahastolle ja rahat jaetaan junailijoiden kesken.
  Nykyään on helppo perustaa “konsulttiyhtiö” omiin tai bulvaanin nimiin Luxemburgiin, Englantiin tai muuhun korkean pankki-ja yrityssalaisuussuojan maahan ja poliitikkokin voi nykyään nostaa “konsulttipalkkioita” ilman suurta kinnijäämisvaaraa.
  Tämä on se nykyinen maan tapa, josta Vanhanen ei suostu ottamaan vastuuta

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 23. Korvola on pohjoisen poikia ja kotoisin Kepulandiasta. Korvolan ongelma on, että hän on myös nähnyt Kepun nurjan puolen ja Kepun isä-aurinkoiset ja varmaan himo iskeä Vanhasta ja Kepua oli suurempi kuin järki olisi antanut myötä normaalisti .

  Varmaan tässä on mahdollisuus siihenkin,että Kepu tiesi jutusta ja järjesti ansan, joka laukaistiin sopivassa tilanteessa. Väärä ilmianto peittää tehokkaasti muut asiat ja kerää sympatiat.

  Kyllä meillä, jotka olemme nähneet näiden kepun isä-aurinkoisten korruptoituneisuuden, on syntynyt aito inho kepun toimintatapoja kohtaan, ei sillä ole tekemistä sen kanssa, että haluaisimme ajaa jonkun muun puolueen etua.

  Ymmärrän Korvolaa hyvin, mutta olisin suonut vähän enemmän malttia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 24. Olisi kaikkien kannalta järkevintä, että vanhoja ei kaiveltaisi enempää. Nyt pitää tehdä politiikan rahoittamiseen uudet säännöt ja rahan liikkeistä avoimia. Toivottavasti kepulaiset suostuisivat tähän eivätkä lähtisi väkisin avaamaan demareiden ja kokoomuksen tukisäätiöiden tilejä, jos niitä lähdetään avaamaan tämä vaalirahakohu jatkuu vielä vuosia.

  Minusta tämä pitää tutkia pohjia myöten eikä lähteä unohdetaan menneet linjalle. Kyse ei ole vain vaalirahoituksesta. vaan esimerkiksi valtion yleishyödyllisille yhdistyksille jaettujen rahojen järjestelmällisestä väärinkäytöstä. Luulin ennen, että vaalirahoituksen pimeisiin puoliin kuuluisi vain yritysten vastapalvelujen toivossa maksamat avustukset, mutta nyt on käynyt ilmi, että poliittista valtaa käyttäen omiin taskuihin on ohjattu huomattavat määrät veronmaksajien rahaa. Kaiken huippuna se, että keskustan puoluesihteeri on pannut sairtaanhoitopiirin tukemaan puoluettaan 3000 eurolla. Paljon olennaisempi kysymys kuin se, onko Vanhanen saanut jonkin lautakasan ilmaiseksi on se, miten Nuorisosäätiö on loihtinut tyhjästä 200 miljoonan euron omaisuuden. Tämä ei todellakaan näytä loppuvan ihan pian, mutta se pitäisi katsoa loppuun.

  Minä haluan kyllä nähdä myös nuo demarien ja kokoomuksen tukisäätiöiden ruumiinavauspöytäkirjat, eikä RKP:lläkään ole oikeutta mihinkään diplomaattiseen koskemattomuuteen.
  Onhan tässä kyse myös veronkierrosta, jos yritykset ovat merkinneet vähennyskelpoisiin menoihin räikeään ylihintaan ostetut arvottomat taulut.
  Kiistän ehdottomasti, että tämä olisi ollut yleinen maan tapa. Ei se ainakaan ole ollut tapana vihreillä. Me olemme selvästi kärsineet vaaleissa siitä, että olemme kilpailleet ilman dopingina dopattujen vastustajien kanssa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 25. Yleensä oikeudessa on tapana, että syyttäjän pitäisi todistaa syytetty syylliseksi, eikä syytetyn itsensä syyttömäksi. Julkisuudessa “Silminnäkijä”-ohjelma on yrittänyt luoda tilanteen, jossa Vanhasen pitäisi todistaa itsensä syyttömäksi tapahtumiin, joiden väitetään (ilman esitettyjä todisteita) tapahtuneen 13 vuotta sitten.

  Jos Vanhanen nostaisi kunnianloukkaussyytteen, joutuisiko hän todistamaan YLE:n syyllisyyden, vai miten päin todistustaakka oikein olisi?

  Tässä on alkanut ainakin minua arveluttamaan käytäntö, jossa julkisuudessa esitetään epämääräisiä, todistamattomia, väitteitä, joita vastaan on usein käytännössä mahdotonta puolustatua.

  1) Eräs takavuosien menestyshiihtäjä, jonka pöydällä väitettiin olleen 80-luvulla hotellissa EPO-pullo. Mitenkäs todistat, ettei ollut?

  2) Eräs ministeritason poliitikko, josta väitettiin hänen viettäneen yötä hotellissa määrittelemättömänä aikana määrittelemättömän naisen (ei vaimonsa) kanssa. Milläs todistat, ettei viettänyt – siihen kai tarvittaisiin todisteet ympärivuorokautisesta valvonnasta koko aikuiselämänsä ajalta.

  3) Nyt tämä Vanhasen lautakasa. Vaikka olen tunnetusti Kepua inhoava äänestäjä, niin jotain rajaa… jos ei YLE esitä todisteita arvioitavaksi, pitää lähtökohtaisesti olettaa Vanhasen olevan syytön.

  “Maan tapa” on ikävä käsite, mutta näköjään tosiasia. Laitonta säätiörahaa on jaettu, pahemmin miettimättä laillisuuskäsitettä, ties kuinka kauan. Rakennusliikkeiden ja puolueiden välinen suhde on ollut aiemmin sen verran likainen, että Nova kiinteistökehitys on pientä siihen verrattuna. SDP:n ryhmässä lienee merkittävä osuus kansanedustajia, jotka ovat olleet kuvioissa mukana jo Haka oy:n aikaan…

  Eikä ole ollut salaisuus, kuka maksoi presidentti Kekkosen näyttävät kalastusmatkat ulkomaille. Uutisissa itse asiassa nimittäin mainittiin rahoittajat avoimesti, sitä ei uskallettu/osattu pitää korruptiona.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 26. Osmo Soininvaara: ” Kiistän ehdottomasti, että tämä olisi ollut yleinen maan tapa. Ei se ainakaan ole ollut tapana vihreillä. Me olemme selvästi kärsineet vaaleissa siitä, että olemme kilpailleet ilman dopingina dopattujen vastustajien kanssa.”

  http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2009/10/02/tekijanoikeuspuolelta-vaalirahaa-eniten-vihreille/200921077/66

  “Suomalaiset kulttuurialan tekijänoikeus- ja etujärjestöt osallistuivat puolueiden vaalirahoitukseen muutamilla tuhansilla euroilla vuoden 2007 eduskuntavaalien yhteydessä. Eniten kulttuuripuolen järjestöiltä rahaa saivat vihreät.”

  Ja kuten Tarastikin sanoi, ei ole ratkaisu, että vaalikampanjointi ulkoistetaan ei-puoluepoliittisille tahoille (kuten esimerkiksi demareilla SAK tai vihreillä Greenpeace). Minulla ei ole mitään syytä uskoa, että Greenpeacen pusseissa olisi puhtaita jauhoja, sen verran outoa on järjestön ympäristöpolitiikka ollut koko ajan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 27. “Minä haluan kyllä nähdä myös nuo demarien ja kokoomuksen tukisäätiöiden ruumiinavauspöytäkirjat, eikä RKP:lläkään ole oikeutta mihinkään diplomaattiseen koskemattomuuteen.”

  Näin on, korruptio on paljon syvemmällä yhteiskunnassamme kuin kuvittelemmekaan.
  Toinen ongelma ovat piilossa olevat poliitikkojen ja talouselämän suhteet.Ne eivät ole läpinäkyviä ja ne ovat johtaneet esim kilpailun rajoittamiseen.
  Avoimmuus taloudellisessa toiminnassa lisäsi kilpailua ja pudottaisi hintoja.

  Yksi mätäpaise on terveyden-ja vahustenhoito.
  Hoidon saanti riippuu siitä millaiset suhteet sinulla on kuntapäättäjiin.Tämä vaivaa erityisesti kepulandiaa..
  Eivätkä vaalitkaan ole Suomessa niin puhtaita kuin väitetään.
  Seurasin kotikuntieni yhdistämistä pohjoisessa.
  Kepun varmisti äänensä siten, että syrjäseutujen äänet kerättiin äänestysautolla.
  Tuttavani ajoi vaaliautoa, tunnettu kepulainen, ja hän pysähtyi aina varman kepun äänestäjän talon kohdalla ja ääni haettiin sisältä.
  Jos ääni ei ollut varma niin autoa ei voinut pysäköidä lähelle ja jos vanhus ei kohtuuajassa ehtinyt, auto häipyi.
  Näin kepu keräsi 100 % omista äänistä

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 28. Spottu kirjoitti: “Se että joku edes yrittäisi lautakasalla lahjoa on kyllä aika erikoinen väite.”

  Niinhän se on. Samoin se että pääministeriä olisi lahjottu näin. Kuitenkin on kyseessä 13 vuotta sitten tapahtuneeksi väitetty asia, jossa väitetyn lahjan saaja ei ollut pääministeri, vaan kansanedustaja. Miten on, onko jokainen poliitikolle annettu lahja myös lahjus? Tämä periaatteellinen kysymys tulee väkisinkin mieleen näitä kommentteja lukiessa.

  Osmo oli huolestunut Nuorisosäätiön omaisuuden kasvamisesta nollasta 200 miljoonaan euroon. Tuntematta asiaa mitenkään, tuon esille yhden mahdollisuuden. Kun säätiö on ymmärtääkseni perustettu 60-luvulla, sillä oli varmaa jo 1991 koossa 3 miljoonaa markkaa, luultavasti paljon enemmänkin. Jos säätiö syksyllä 1991 sijoitti 3 miljoonaa markkaa Nokian osakkeisiin, niin noin 10 vuotta myöhemmin näiden osakkeiden arvo oli 400 kertainen eli 1200 miljoonaa markkaa eli noin 200 miljoonaa euroa. Näin omaisuus olisi kasvanut liki tyhjästä tuohon Osmon mainitsemaan summaan edellyttäen, että osakkeet ymmärrettiin myydä huippuhinnalla, siis ennen niiden arvon huomattavaa alenemista.

  Tässä siis yksi tie omaisuuden huomattavaan kartuttamiseen. Varmaan niitä on muitakin täysin laillisia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 29. En usko mihinkään kepun monimutkaiseen salaliittoteoriaan ja kuten mainittua, olemassa on tasan kaksi vaihtoehtoa.

  1. Vanhanen on ottanut lahjuksen vastaan ja eroaa jos tämä pystytään todistamaan.
  2. Yle yritti vaikuttaa tulevaan pääministerin luottamusäänestykseen, siinä onnistumatta.

  Vaihtoehto yksi olisi jotenkin luonnollinen jatkumo näille kepun muille tapahtumille.

  Vaihtoehto kaksi taas on huomattavasti todennäköisempi ja monimutkaisempi. Päällikkö Jyrki Richt on tunnetusti telaketjuvasemmistolainen ja Orvola on jo aiemmin saanut kunnianloukkaustuomion perättömän kirjoittelunsa takia. Pelkästään näiden kahden faktan perusteella uskon, että punapuolueet ovat pistäneet oman uutistoimistonsa luottomiehet hoitelemaan Vanhasen pois päiväjärjestyksestä.

  Oli miten oli, nyt olisi korkea aika aloittaa voin keskustelu politiikan ja median suhteesta. Poliittinen uutisointi tarvitsisi jonkinlaiset eettiset raamit, koska ei tuossa nykyisessä toiminnassa ole mitään järkeä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 30. Oikeuslaitos (poliisi, valtakunnansyyttäjä) näyttää omaksuvan passiivisen roolin Nuorisosäätiön tapauksessa. Mitenhän todennäköistä on, että RAY alkaa vaatia syytetoimia? Mönkäre (sd) tosin taitaa pitää mahdollisena jonkinlaista takaisinperintää, mutta sehän olisi vain vääryydellä saadun edun mitätöimistä, ei mikään rangaistus. Vaikuttaa siltä, että vähän joka suunnalla on jotain salattavaa. Siksi pidetään suu supussa ja pidättäydytään selkeistä vastatoimista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 31. Ei poliittinen tosi-TV tähän lopu. Suurimmat puolueet pitävät jatkosarjaa tietoisesti yllä. Niin kauan kun jatketaan tietojen salailua sarja jatkuu. Media on se, joka on asiat esiin kaivanut. Miksi sitten esi, Vanhanen epätoivoisesti kokoajan salailee, kiertelee ja kaartelee. Toimintahan näyttää kujan juoksulta. Syynä taitaa olla yritys estää puolueen vaalirahoituskoneiston romahdus ja myös ehkä se, että piilossa voi olla jotain vielä pahempaa. Medialla on käsissään mediabisneksen kultajyvät. Kun pöly laskeutuu lautagaten ympäriltä media kaivaa esiin näitä isompia ja todellisia sotkuja. Tällainen sotku esim. oli Nuorisosäätiön ja RAY:n rahoituskuvio.

  Miten kuvittelette hallituksen selviävän esim. seuraavan puolivuotta jos median vaalirahoitussotkun penkominen jatkuu samalla tavalla kuin tähän asti?

  Tässä tämä lautakasajuttu on laitettu sille kuuluvaan arvoonsa ; )
  Hikinews:Nyt puhuu lautakasa
  http://hiki.pedia.ws/wiki/Hikinews:Nyt_puhuu_lautakasa_%E2%80%93_katso_kuva!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 32. “Päällikkö Jyrki Richt on tunnetusti telaketjuvasemmistolainen ja Orvola on jo aiemmin saanut kunnianloukkaustuomion perättömän kirjoittelunsa takia”

  Nämä samat henkilöt savustivat Ahteen ulos,Liikasen ja Louekosken matkalaskut olivat julkisessa syynissä, Liikasta epäiltiin Moskovan vakoojaksi, Loueksoken autoharrastus oli seuranassa , Kivistö erosi Julkisen Sanan Neuvoston pj:n paikalta Korvolan jahtauksen takia.
  Kokoomuslaista PRH:n pääjohtaja Enäjärveä Korvola jahtasi 10 vuotta ja vihreiden Osmokin oli tulilinjalla, joten ainakin he kohtelevat kaikkia samalla tavalla puoluekannasta riippumatta

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 33. IiroJ: “Suomalaiset kulttuurialan tekijänoikeus- ja etujärjestöt osallistuivat puolueiden vaalirahoitukseen muutamilla tuhansilla euroilla vuoden 2007 eduskuntavaalien yhteydessä. Eniten kulttuuripuolen järjestöiltä rahaa saivat vihreät.”

  Digitodayn juttu jatkuu:

  Vihreät saivat tekijänoikeuksien omistajia ja kulttuurialaa edustavilta järjestöiltä yhteensä 1 550 euroa tukea vuoden 2007 eduskuntavaalien yhteydessä.

  Ei kai kukaan ole väittänyt etteivät vihreät olisi saaneet mitään tukia keneltäkään? Mutta 1 550 euroa on karkkirahaa niiden summien rinnalla joista tässä on puhuttu. Rahaa antaneet järjestöt eivät myöskään saa valtion tukea, tosin Lyhdyn jäsenjärjestöistä osa on ammattiliittoja joiden jäsenmaksuthan ovat tunnetusti verovähennyskelpoisia. Ja toki vihreät puolueena ja yksittäiset ehdokkaat ovat saaneet rahaa myös suoraan esim. RAY:n rahoitusta saavilta järjestöiltä. Mutta nyt puhutaan aivan eri mittaluokasta kuin keskustan, kokoomuksen ja SDP:n saamat tuet.

  Eduskuntavaalivuonna 2007 vihreät puolueena sekä valituiksi tulleet kansanedustajat keräsivät keräsivät puolueen sivulta löytyvän erittelyn sekä Oikeusministeriön sivulta löytyvien kansaedustajien rahoitusilmoitusten mukaan yrityksiltä ja järjestöiltä, erittelemättömistä lähteistä sekä seminaarilippuja myymällä lisäksi yhteensä hieman vajaat 29 000 euroa.

  Jos nyt otetaan vertailukohdaksi keskusta, niin itse puolueen tilinpäätöstä tms. erittelyä rahoituksesta ei netistä löydy, mutta valittujen kansanedustajien yrityksiltä ja yhdistyksiltä, taulukaupoista, seminaarilipuista jne. keräämä kokonaissumma on n. 1,37 miljoonaa euroa. (Luku voi olla hieman epätarkka, koska vaalirahailmoitukset olivat varsinkin myöhemmin tehtyjen täydennysten osalta – kun kepulaiset kilpaa riensivät ilmoittamaan Kehittyvien maakuntien Suomi ry.:n antamat tuet jotka alkuperäisestä ilmoituksesta olivat pääseet unohtumaan – varsin sekavia. Suuruusluokka lienee kuitenkin oikea.) Eli hieman eri sarjassa painitaan.

  Itse otsikon mukaisesta aiheesta käytyä keskustelua voisi kommentoida sen verran, että aika syvällä päässä on taas foliohatut ihmisillä. Jos nyt Occamin partaveistä heiluttelee niin todennäköisimmältä sen perusteella mitä julkisuuteen on kerrottu vaikuttaa mielestäni joku tämänkaltainen skenaario:

  Joku kuuluisan puutavaraerän kanssa aikanaan tekemisissä ollut on syystä tai toisesta leipiintynyt Vanhaseen, työnantajaansa tms. ja halunnut vuotaa jutun (toden tai keksityn) julkisuuteen Ylelle. Ylellä on vuoden verran yritetty varmentaa tietoa muusta lähteestä siinä onnistumatta. Yhtäkkiä ohjelman aiheena oleva Nuorisoasuntosäätiö onkin taas pinnalla ja luottamuslauseäänestys tulossa. Jokainen journalisti ymmärtää, että tieto pitäisi julkistaa nyt eikä joskus myöhemmin kun tieto ehkä saadaan varmennettua. Syväkurkku suostuu laittamaan sanojensa vakuudeksi nimen paperiin että sitoutuu todistamaan oikeudessa jos tapaus sinne asti menee, jolloin Ylellä uskalletaan epävarma tietokin julkistaa. Vanhanen/keskusta pienen alkushokin jälkeen keksiikin miten juttu käännetään omaksi voitoksi: Ei kommentoida mitään muita ohjelman väitteitä tai muutoinkin asian ympärillä vellovaa keskustelua, vaan keskitetään kaikki energia heikoimpaan lenkkiin eli lautakasaan.

  Mitä seuraavaksi? TM:n asiantuntija käy paikalla toteamassa, ettei täältä talosta ainakaan erikoishöylättyä puuta löydy ja Vanhanen julistaa itsensä voittajaksi. Yle ja Jungner yrittävät piipittää vastaan, että ei me tarkalleen ottaen väitetty että ne laudat olisivat juuri tuossa talossa, mutta Vanhanen on jo onnistunut kääntämään pelin haluamansalaiseksi ja Jungner joutuu eroamaan. Sivutuotteena kepun äänestäjät kokevat, että koko vaalirahoituskohu on osoittautunut kuplaksi ja palkitsevat puolueen siedettävällä äänisaaliilla ensi vaaleissa. Itse asia jäänee pimentoon ja ehkä joskus vuosien päästä kun Vanhanen on jo väistynyt puolueen johdosta asian todellinen laita jollain tavalla paljastuu. Pessimistinen, mutta mielestäni todennäköinen skenaario.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 34. Itse jäin ihmettelemään, mikä on tämän sotkun ja mediamaksun välinen yhteys. Ettei vaan käynyt niin, että YLE runnoi mediamaksun läpi käyttäen hieman epämääräisiä keinoja. Ainakin vaaliraha sotku varmisti sen, että hallitus ei voinut kaataa sitä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 35. Soinivaara on oikeassa: “Tosin tässä jatkokertomuksessa ei ole vielä viimeistä lukua kirjoitettu.”

  Onhan Vanhasen talossa vielä paljon osia tutkimatta. Kun syyllinen on saatu selville niin kyllä sille vielä rikoskin keksitään. Esimerkiksi kannattaisi tarkastaa kaikki naulatilaukset. Onko Vanhanen saanut ilmaiseksi laatikollisen kuumasinkittyjä vai tavallisia nauloja. Kuumasinkityt naulat vaarantavat demokratian huomattavasti pahemmin kuin tavalliset naulat. Entäs laudat? Ovatko ne vähäoksaisia vai oksattomia? Oksattomat ovat erittäin paljon demokratiaa vaarantavia.

  Soinivaaralla on oma lehmä ojassa. Onhan selvä, että vaaleissa pärjäävät ne, joilla on eniten rahaa. Aivan samoin kuin urheilujoukkueet , joilla on suurin budjetti, vievät mitalisijat. Moralisoimalla vaalitukien saajia tavoitteena on ainoastaan omien äänimäärän kasvattaminen vaaleissa. Kun muut saavat aikaisempaa vähemmän rahaa, niin oman puolueen mahdollisuudet nousevat samalle viivalle.

  Tässä piilee demokratian kaventumisen vaara. Maaseudulla on vähemmän rahaa kuin kaupungeissa. Jos edustajat tulevat ainoastaan kaupungeista, niin kuka pitää maaseudun puolia ? Ei kukaan.

  Nytkin vihreät kosiskelevat äänestäjiä mainostamalla kaupunkimuotoisen elämisen paremmuutta kaikilla ulottuvuuksilla. Maaseutu nähdään luonnonsuojelureservaattina, joka kärsii maalaisten asumisesta.

  Tämä on sinällään jännä paradoksi. Vihreä puolue suosii kaupunkielämistä ja syyllistää maaseutuasujia. Täälläkin esiintyy halventavia kommentteja kepusta.

  Ei niin pahaa etteikö jotakin hyvää. Vihreät eivät tällä strategialla pysty haastamaan Keskustaa maaseudulla. On tietenkin laskettu , että maaseudun harva asutus poikii ääniä liian vähän.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 36. Minusta on yksi ja sama, kuinka paljon kukin taho mättää rahaansa vaalityöhön. Oleellista on sen JULKISUUS ja nimenomaan ENNEN vaaleja. Jokainen annettu tukisentti vain näkyviin. Sillä estetään laiton vaaliraha ja nähdään kuka on sponsoroinut mitäkin puoluetta tai ehdokasta eli tiedetään kenen lauluja ehdokas laulaa, kun nappia painaa eduskunnassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 37. Se mikä nyt on ongelma on siinä, minkä tahon pitäisi ottaa vetovastuu koko vaalirahoitussotkun selvittämisessä? Pelkkä vaalirahoituslain uudistaminen ei riitä, vaan pitäisi selvittää nämä kaikki epämääräiset rahoituskuviot ja säätiöt ja niiden kyseenalainen vaurastuminen ym. Periaatteessa luontevaa olisi jos hallitus ja pääminiseri ottaisivat vetovastuun asiassa, mutta juuri ne ovat myös pahasti ryvettyneet koko jutussa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 38. Nämä “arvottomat” taulut herättävät kysymyksen, että pitääkö myös taulun tekijä laskea vaalirahoittajaksi? Kai sen taulun markkina-arvo kai kuitenkin yleensä on nollan ja myyntihinnan välissä?

  Tietysti nämä seminaaritkin ovat alkujaan keino kiertää vaalitukisäännöksiä, mutta eivät kai ne täysin arvottomiakaan ole.

  Nyt kun vaalituesta ollaan tekemässä lähes rikollista, niin miten jatkossa aiotaan sitten suhtautua mihinkään liiketoimintaan, jota harjoittaa puolueen omistama firma? Jos puolueella on kahvila, jossa Kalle Kansalainen käy croissantilla, onko Kalle tukenut puoluetta?

  Miten tämän voi kirjata lakiin niin että on selvää mikä on lahjoitus puolueelle ja mikä on normaalia puoluetta rahoittavan yhtiön liiketoimintaa ja mikä on siltä väliltä?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 39. Vanhasen talo on tehty Leca-harkoista. Samoista harkoista kuin on tehty samaan aikaan rakennettu Nuorisosäätiön Kiinteistö Oy Antinaravat, Kurrenpesä Nurmijärvellä.
  Vanhanen on toiminut sekä Nurmijärven kunnan että Nuorisotäätiön johdossa samaan aikaan. Ei siinä mitään Korvolaa ja Yleisradiota tarvita tämän selvittämiseksi.

  Vanhasen “johtamalla” Nurmijärvellä ja Nuorisosäätiöllä on ainakin yksi yhteinen rakennushanke, joka on “journalistisesti” erittäin mielenkiintoinen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 40. Ilpo Pernaa sanoi:

  Ei niin pahaa etteikö jotakin hyvää. Vihreät eivät tällä strategialla pysty haastamaan Keskustaa maaseudulla. On tietenkin laskettu , että maaseudun harva asutus poikii ääniä liian vähän.

  Joo, mielestäni täällä pääkaupunkiseudulla kunnallispolitiikassa on kysymys siitä, että Keskusta ei pääsisi vaikuttamaa kaupunkilaisten elämään maalaiselämän mittarilla mitattuna.

  Tämän takia on tärkeä asia torpata maaseutu Keskustan pääsy kaupunkien vaikuttaviin elimiin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 41. Miten suhtaudutaan ulkomaalaisten antamaan tukeen ?
  Meillähän yritykset ovat pääosin ulkomaalaisomistuksessa ja yhtiölaki vaatii, että vähänkin suuremmat lahjoitukset on oltava omistajien hyväksymiä eli myös ulkomaalaisten omistajien tai jopa heidän aloitteestaan tehtyjä.

  Kun EK:ssakin valtaa pitävät ulkomaalaisomistuksessa olevat yhtiöt niin EK:n antama avustus on yhtä kuin ulkomaalaisen antama.

  Kaiken lisäksi suurin osa noista ulkomaalaisista omistajista on tuntemattomia

  Miten suhtaudutaan siihen jos suomalaisen tytäryhtiön venäläinen omistaja haluaa antaa rahaa puolueelle ??

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 42. Vihreillehän tämä vaalairahakohu tarjoaa tuhannen taalan paikan. Jos vihreät päättävät lähteä hallituksesta niin Kokoomuksenkin on vaikea tukea Vanhasta.

  Nyt kannattasi hakea nimiä soppareihin, mitä vihreät haluavat toteuttaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 43. Vaikka menee vähän aiheen vierestä, niin silti, nyt kun on käynyt ilmi että RAY:nkin rahoja menee puolueille, niin on aika murtaa kotimainen rahapelimonopoli, ei voi enää sitäkään puolustella, että menee monopolipelaamisen rahat hyvään tarkoitukseen. Itse ainakin pelaan internetin kautta vain ulkomaisille vedonvälittäjille urheiluvedonlyöntiä, ja pysyn kaukana Veikkaus OY:n ja muiden kotimaisten monopoliyhtiöiden palveluista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 44. Vihriälän tempaus menisi törkeydessään ykköseksi, ellei se olisi määrältään niin paljon Nuorisosäätiön korruptiota pienempi. Ray:n hallituksen puheenjohtaja tarjoaa puoluetukitauluja rahoittamilleen yhteisöille ja yleishyödyllisille säätiöille. Melkein ymmärrän, että joku tähän retkahtaa. ‘Mitä tuo mies ajattelee? Onko se tosissaan? Pitäisiköhän varmuuden vuoksi ostaa?’ Niin kuin poliisi sanoisi, että nyt tämän suoran saat ajaa täysillä – ja tien päässä on tutka. Ray:n rahoilla päihde- ja mielenterveysyhdistykset, eri vammaisjärjestöt ym. yrittävät pitää yhteiskuntaa koossa ja laskevat eurojaan todella tarkkaan, ja jokainen niukkeneva euro on tarpeen. Monet yhdistykset ovat lopetusuhan alla. Ja sitten tulee tämä hallituksen puheenjohtaja kaupaamaan taulujaan. Missä viipyvät viranomaistoimenpiteet? Saavatko nämä herrat ilman vakavia seurauksia tuhota järjestöjen päihde-, mielenterveys- ja vammaistyötä omien intressiensä vuoksi? Sillä näin on nyt osin tapahtumassa. Miksei kukaan kysy mediassa Vihriälältä, mikä on ollut hänen logiikkansa ja kokeeko hän tehneensä oikein?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 45. Case Korvolasta vielä. Tämä epäselvä tapaus varasti hetkeksi kaiken huomion – ja suomalaiset rakastavat lahjoitettuja lautakasoja. (Mitähän Berlusconi sanoisi, jos löytäisi aamulla oven edestä kasan lautaa, sitä tuppeen sahattua, ja kirjeessä lukisi, että rakennapa näistä hylly. Olisi entinen rakennusyhtiö.) Mutta miksi media valitsi Vanhasen agendan (kun hän sanoi, että tämä pitää selvittää ensin, yksi asia kerrallaan). Nyt on nopeasti palattava niihin isompiin kuviohin ja Nuorisosäätiöön ym. Miksi media on näin lammasmainen ja odottaa mitä Vanhanen seuraavaksi tekee? Siitä mistä ei voi puhua (Vanhanen), siitä on puhuttava. Isot asiat roikkuvat vielä ilmassa. Tähänkö johtaa iltapäivälehtijulkisuus. Kun lööppi on kerran mennyt ja vaihtunut toiseen, kukaan ei enää jaksa välittää siitä toissapäivän lööpistä. Ja mitä sanoo Kaikkonen? Ja minkälainen hallituksen puheenjohtaja ei tunne yhdistyksensä sääntöjä. Yhdistys on vain ja ainoastaan sama kuin sen säännöt. Yhdistys on sen säännöt!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 46. Riccardo kirjoitti: “Yhdistys on vain ja ainoastaan sama kuin sen säännöt. Yhdistys on sen säännöt!”

  Mainitset, Riccardo-hyvä, Vanhasen ja Nuorisosäätiön, mutta unohdat kokonaan Halosen ja Urheilusäätiön. Uhkaako sinua dementia? Vai pätkiikö muistisi muuten vain?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 47. Orbukselle. Tässäkään asiassa en katso puoluekantaa. En tunne Urheilusäätiön sääntöjä mutta jos on tukea jaettu vastoin sääntöjä niin väärin on tehty. Se on selvä. Kaikkosen ja Vanhasen kohdalla erityinen ongelma on se, että he ovat jakaneet rahaa itselleen ja toisilleen, siis he ovat jakaneet. Oliko Halonen jakamassa Urheilusäätiön rahaa? Vastuu rahojen jakamisesta on kai ensisijaisesti jakajalla eikä vastaanottajalla? Jos vastaanottaja tietää, että mainittu säätiö ei saisi ko. rahoja jakaa, osoittaa rahojen vastaanottaminen huonoa arvostelukykyä. Mutta vastaanottajan edellytyksenä ei voi olla lukea kaikkien lahjoittajien sääntöjä, se on säätiön edustajien ammattialaa ja perustehtävä, tietää mitä saa rahoittaa. Summa summarum. Kuka toimi Urheilusäätiössä vastoin sääntöjä, se on hyvä kysymys, oliko se Halonen? Edelleen, yhdistys ja säätiö on sen säännöt, kuten tänään totesi myös PRH:n linjajohtaja. Sekin tässä kohussa on hyvä, että monet säätiöt ja yhdistykset laitetaan ulkolukemaan oman toimintansa tarkoitus ja miettimään miksi on olemassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 48. KRP on aloittanut Vihriälää koskevan tutkinnan RAYn tutkintapyynnön pohjalta. KRP epäilee Vihriälää virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta.

  Miksi Vanhasesta ja Kaikkosesta ei vielä ole aloitettu vastaavaa tutkintaa? Kenen, minkä tahon tulisi tutkintapyyntö esittää?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 49. az, kaikkien iloksi voidaan nyt kirjata muistiin, että YLEn mukaan poliisi on kuin onkin aloittanut myös Vanhasen säätiötoimien tarkkailun. En olisi uskonut. Olin vielä viikko tai pari sitten varma, että hallituksessa istuvien henkilöiden asiat hyssytellään pimentoon. Mutta oikeuskanslerihan tässä kai lopulta päättää, onko aihetta syytetoimiin. Kaikkosen lähtö Nuorisosäätiöstä toki kertoo, että puheenjohtajan asema saattaa houkutella väärinkäytöksiin…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 50. Osmo:

  “Tosin tässä jatkokertomuksessa ei ole vielä viimeistä lukua kirjoitettu.”

  Tässä taitaa olla viimeinen ja valtio-omisteisen Yleisradion riippumattomuuden kannalta kiusallisin luku:

  Ari Korvola, olitko etsiskellyt uutta työtä?

  Minua pyydettiin tähän tehtävään. En ollut niinkään ajatellut työpaikan vaihtamista, mutta sanottakoon, että seura paranee molemmissa taloissa. Olen täällä Ylessä yh-tiön johdon epäsuosiossa.

  Mistä se johtuu?

  Meikäläisen edustamista asioista se johtuu. Poliitikkoja ja talouselämää ei pidä ärsyttää, jottei yhtiön rahoitus vaarannu. Siksi Ylessä halutaan nyt tehdä lätt och lagom -journalismia.
  Lautakasajuttuuni liittynyt jatkojuttu meni vaalien alla hyllylle. Hankkimastani uutisesta ei tullut päänsilitystä vaan täysin yllättäen varoitus. Sen mukaan olin väittänyt skuuppia skuupiksi totuudenvastaisesti – siis valehdellut.
  Juttu toki myöhemmin julkaistiin muualla, muttei siis koskaan Ylessä. Täällä ilmeisesti palattiin tekemään politiikkaa 1970-luvun malliin.

  Oletko koskaan aiemmin työskennellyt lehdessä?

  En. Mutta uskon, että ehdin vielä tutustua printtipuoleen. Toimittajakoulun kävin Tampereella, ja siellä opetettiin nimenomaan lehtimieheksi. Tulkitsen mediakenttää niin, että ilmeisesti Ylen ja lehdistön journalistinen rohkeus kehittyvät tasan päinvastaisiin suuntiin.

  Mitä ajattelet siitä, että Seuran kaltainen perhelehden konsepti alkaa olla hieman vanhanaikainen?

  Ainakin sillä riittää lukijoita. Lähden siitä, että otamme alvin tulon levikin nousulla kiinni!

  http://m.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2011/15/memo/nimityksia/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.