Outlookin korjaaminen?

24.7.2009 · Aihe: _ 

Mikrosoft outlookini on mennyt epäkuntoon, ja sen takana almanakkani. Välttyäkseni liialta vapaa-ajalta, se pitäisi jotenkin saada toimimaan. Ohjelmaa käynnistettäessä tulee virheilmoitus “Outlookia ei voi avata. Outlook-ikkunan avaaminen ei onnistu”

Tietääkö joku, miten tämä korjataan?

============================

Sain omalta osaltani asian korjatuksi veljeni avulla. Ongelma on sähköpostiprofiilissa. Google näyttää lähettävän epätoivisia outlookin käyttäjiä blogilleni tasaisena virtana. Muillakin on siis sama ongelma; terveisiä vain Microsoftin väelle!  Panen tähän nimimerkki Tomin korjausohjeen, koska se kuulemma toimii:

Ongelma korjaantui kuitenkin sillä, että tein varmuuskopion .PST-tiedostosta. Poistin Ohjauspaneelin MAIL-valinnoista sähköpostiprofiilin ja loin uuden eri nimellä.
Tämän jälkeen toin viestit takaisin tyhjään Outlookiin varmuuskopiosta.

Kommentit

19 Vastausta artikkeliin “Outlookin korjaaminen?”

 1. Trump kirjoitti 24.7.2009 kello 13:18

  Auttaako tämä :

  http://grok.lsu.edu/Article.aspx?articleId=118

  “outlook in safe mode”

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. B.Wisser kirjoitti 24.7.2009 kello 13:31

  Jos koneen uudelleenkäynnistys ei auta, niin edessä lienee Outlookin uudelleenasennus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Jorma Nordlin kirjoitti 24.7.2009 kello 13:48

  Uudelleenasennus softa saattaa olla korruptoitunut ja sen takia ei enää toimi. Tosin se sun kalenterin tiedot ja sähköpostit pitää ensin saada talteen. Nyt en muista enää tarkalleen miten tehdään, kannattaa googlata. Varmaan joku tiedosto jossain kansiossa sisältää kalenterin ja sähköpostin tiedot, sen kopsaa talteen ja asentaa uudstaan outlookin ja pudottaa tiedoston oikeaan kansioon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Elmo Allén kirjoitti 24.7.2009 kello 13:54

  Olisikohan tästä kyse:

  http://support.microsoft.com/kb/822503/fi

  Tiivistettynä siis: Outlook ei ilmeisesti löydä pst-tiedostoa (johon käyttäjän meilit ja kalenteri tallennetaan). Jos tiedostoon osoittaminen on jostain syystä kadonnut, sen voi siis korjata ohjauspaneelin mail-toiminnolla.

  Oikea kansio lienee jotain tämän mallista: Windows XP:ssä C:\Documents and Settings\Osmo\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook tai Windows Vistassa C:\Users\Osmo\Local\Microsoft\Outlook.

  Tuolta kansiosta voit myös suoraan tarkistaa, onko pst-tiedostosi tallella. En itse nyt käytä Outlookia, mutta muistaakseni tuolla kansiossa ei paljon muuta ole kuin yksi kohtalaisen iso pst-tiedosto (useita satoja megatavujakin, jos vanhoja meilejä on paljon).

  Kansion näkemiseksi pitää ainakin Vistassa olla kytketty päälle piilotettujen tiedostojen näkeminen.

  Jos pst-tiedostosi on jostain syystä hävinnyt, sitten ongelma on vähän vakavampi, koska sen mukana on sitten mennyt se kalenterikin.

  Myös täältä Google löysi hyvinkin vastaavan ongelman:

  http://mikropc.net/nettilehti/pdf/1910200650.pdf

  Tuon ehdotus tosiaan on, että etsi se pst-tiedosto, ota se talteen, asenna Outlook uudelleen ja tuo tiedoston sisältö takaisin. Pst-tiedoston varmuuskopiointi säännöllisesti ei ole huono idea sekään. Siihen saa ihan Microsoftilta ladattua pienen ohjelman:

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8b081f3a-b7d0-4b16-b8af-5a6322f4fd01&displaylang=en

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Opa kirjoitti 24.7.2009 kello 14:13

  Ensinnäkin kannattaa Googlettaa. Toiseksi kysyttäessä apua tarvitaan yleensä lujasti tietoa versioista, käyttöjärjestelmästä ja ympäristöstä.

  Minä etsisin vikaa mahdollisesti PST-tiedostosta, toiseksi voisin yrittää uutta Outlook -profiilia ja sitten kannattaisi tutkailla erilaisia vipusia, joilla Outlookin käynnistyksessä voi tehdä erilaisia temppuja. Niistä löytyy tietoa:

  http://www.techgalaxy.net/Docs/Exchange/OL2003_switches.htm

  Sopivalle keskustelupalstalle heitettynä tuo kysymys voisi saada hyvin nopeasti oikean vastauksen. Taas vaan pitää Googlettaa. Kannattaa kokeilla englanninkieltä, vaikka ongelmat ovatkin suomenkielisestä versiosta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Jaakko kirjoitti 24.7.2009 kello 16:51

  Tämä ei sinua auta, mutta kun/jos saat kuntoon, siirry Thunderbirdiin ja importtaa meilisi sinne. Outlookin kanssa kerjää verta nenästä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Nettoveroaste kirjoitti 24.7.2009 kello 19:10

  Vink: tuo Mikro-Pc:n ohje on pätevä. Pääset kaikkein vähimmällä sitä noudattaen.

  Kaikki eivät voi vaihtaa Outlookista Thunderbirdiin ja sen Sunbird-kalenteriin vaikkapa puuttuvan komukka-synkan takia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Kalle Pyöräniemi kirjoitti 25.7.2009 kello 21:21

  Minkä takia joku vielä ajaa tärketä tietojaan Outlookilla. iCal’kin on keksitty 😉

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Mikko H kirjoitti 27.7.2009 kello 2:15

  > puuttuvan komukka-synkan takia.

  Pistäköön sitten viestin Nokian aloitelaatikkoon noin periaatteen vuoksi, jos vaikka jonain päivänä ryhtyisivät tukemaan muitakin ohjelmistoja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. LNu kirjoitti 28.7.2009 kello 21:02

  Ainoa syy käyttää Outlookia on juurikin puhelinvalmistajien päätös tehdä synkronointisoftansa vain yksittäisi softia tukevaksi. Tuo toiminta malli on kotoisin jostain 90-luvulta; nykyään avataan rajapinnat, jotta kuka tahansa voi synkronoida minkä tahansa kalenteriohjemansa puhelimen kanssa. Tokkopa Nokian tai Sony-Ericssonin intresseissä on pönkittää Outlookin myyntiä, vaan kyse on puhtaasti vanhanaikaisesta toiminta mallista :-/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. ilkka kirjoitti 30.7.2009 kello 14:35

  Ei sitä Outlookkia tarvitse pois vaihtaa. Ihan oikeasti Outlook on ohjelmana paljon monipuolisempi ja integroituneempi kuin Thunderbird. Thunderbirdiin saa jollain lisäosilla suurimman osan toiminnallisuudesta, mutta muuta kuin filosofisilla argumenteilla Thunderbirdiä ei voi mielestäni paremmaksi väittää. Avoimet rajapinnat ja lähdekoodi ovat toki romanttinen idea ja usein järkeviä, mutta Outlookin käyttäjä ei niiden puutteesta kärsi.

  Firefox on oikeasti loistava ohjelma, varmaan markkinoiden paras. Mutta avoimen lähdekoodin onnistuminen selainmarkkinoilla ei tarkoita että automaattisesti avoimen lähdekoodin sähköposti tai Office-ohjelmat olisivat vastaavan kilpailukykyisiä.

  Ei niin että Thunderbirdissäkään mitään vikaa olisi, mutta Microsoftin Office-perhettä se ei haasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. TomiS kirjoitti 7.1.2010 kello 21:55

  Täällä ilmestyi sama ongelma ihan yhtäkkiä.
  “Outlookia ei voi avata. Outlook-ikkunan avaaminen ei onnistu.”
  Ei auttanut Officen Korjaus-asennus levyltä, eikä kokonaan poistaminen ja uudelleenasennus. Ei myöskään PST-tiedoston korjaus Officen omalla työkalulla.

  Ongelma korjaantui kuitenkin sillä, että tein varmuuskopion .PST-tiedostosta. Poistin Ohjauspaneelin MAIL-valinnoista sähköpostiprofiilin ja loin uuden eri nimellä.
  Tämän jälkeen toin viestit takaisin tyhjään Outlookiin varmuuskopiosta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Simo kirjoitti 24.1.2010 kello 1:26

  Törmäsin samaan Outlook-ongelmaan, kun päivitin koneeseeni Windows 7:n (aiemmin Vista). Olen yrittänyt kaikkia täälläkin neuvottuja konsteja, mutta edelleen Outlook valitaa, että Outlook-ikkunan avaaminen ei onnistu.

  Voisitko TomiS kertoa yksityiskohtaisemmin, mitä teit Ohjauspaneelissa? Yritin poistaa Outlook-tilin ja perustaa sen uudelleen, mutta lopputulos on sama.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Osmo Soininvaara kirjoitti 24.1.2010 kello 9:19

  Määritä sähköpostin synkronointi uudestaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Evert The NeveRest kirjoitti 24.1.2010 kello 13:18

  Jos käyttöjärjestelmänä on Windows, niin ennen kuin tekee mitään muuta ja lisää vahinkoa niin kannattaa palauttaa järjestelmä edelliseen toimivaan pisteeseen:
  ohjelmat/apuohjemat/järjestelmätyökalut/järjestelmän palauttaminen.

  Windowsilla on paha tapa suta itsensä kanssa ja tuottaa turhia tiedostoja ja rekisterivirheitä. Tätä varten kannatta ladata ja ajaa luotettava ccleaner ohjelma ja sieltä ajaa puhdistaja ja rekisterin korjaus. Huomaatte miten valtava määrä turhia ja virheellisiä tiedostoja on konetta rassaamassa.

  Ccleanerin asetuksissa sen voi laittaa siivoamaan kone aina, kun se käynnistetään. Vakauttaa järjestelmää kummasti. Ohjelman voi ladata tästä: http://www.ccleaner.com/

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Simo kirjoitti 24.1.2010 kello 18:06

  Tomin neuvo auttoi lopulta eli poistin ohjauspaneelissa Outlook-profiilin ja loin sähköpostitilini uudelleen, minkä jälkeen siirsin “tuo/vie” -toiminnolla sähköpostit vanhasta datatiedostosta uuteen. Osmo antoi sivustatukea. Kiitos avusta!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Simo kirjoitti 1.2.2010 kello 20:04

  Ongelma toistui nyt koneessa olevan toisen sähköpostitilin kohdalla. Profiilin uudelleen luonti tepsi taas. Oleellinen asia on, että uusi profiili täytyy nimetä aiemmasta poikkeavasti. Samalla nimellä luotu profiili antaa edelleen virheilmoituksen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Evert The NeveRest kirjoitti 6.2.2010 kello 10:47

  Outlook Expressin roskapostin torjunta on surkea. Jos teet viestin sääntöjä, tuntuu että spammi vain lisääntyy.

  Minä latasin Spamihilaattor-nimisen ohjelma ja vielä poistin Oulookin suodatussäännöt, koska ne torjuvat asiallistakin postia. Ja kas! roskapostin tulo loppui kuin seinään.

  Spamihilaattorin voi ladata täältä:
  http://wiki.spamihilator.com/doku.php?id=en:recycle

  Suosittelen!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. yksinkertainen kirjoitti 3.5.2012 kello 13:59

  Outlook.exe /resetnavpane

  tai

  http://go.microsoft.com/?linkid=9742688 jos edellinen tuottaa ongemia.

  ref: http://support.microsoft.com/kb/2022778/fi

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus