_

Riika 6.7.2009

Salacgrivasta jäi mukava muisto. Hotelli oli hyvä ja halpa, kylä hauska. Kun viimein kymmenen maissa pääsin pyörän selkään, jalat kysyivät huutaen: ei kai taas? Huono pila!
Muutaman kilometrin jälkeen jalat ymmärsivät, kuka täällä päättää ja matka alkoi sujua.


Matkalla etelään ei Via Balticalle ollut oikein vaihtoehtoa.
Tie kulki pitkään rannan tuntumassa. Ihmeellinen asia: kilometreittäin upeata hiekkarantaa eikä missään ristin sielua turistiloukuista puhumattakaan. Paikkahan suorastaan huutaa hotelli-investointeja; jos siis luoyyaa Itämeren tulevaisuuteen merenä.
Ajattelin syödä lounaan Saulkratsissa ja siirryin kylän läpi kulkevalle vanhalle tielle. Yhtään ravintolaa ei osumut silmään. Ohitusyien varrella tiesin niitä olevan useita. Näin siinä helposti käy: kun taajamaa suojellaan liikenteeltä rakentamalla ohikulkutie, palvelut siirtyvät liikenteen mukana.
Vauhti alkoi hiipua kun fillarin moottori valitti polttoainepulasta. Olin henkisesti varautunut syömään vaikka Nesteen huoltoasemalla, jollaisia täällä riittää.
Vastaan tuli kuitenkin suurehko komean näköinen hotellikompleksi aivan tienvierellä, mutta kylläkin järven rannalla. Paikka oli selvästi suunniteltu perhelomia ajatellen rikkaille lapsiperheille. Oli liukumäkeä, polkuveneitä- kalastusmahdollisuus, sauna ja hyvä ravintola. Vain asiakkaat puuttuivat. Sadan auton parkkipaikalla oli neljä autoa, joista jotkun varmaankin kuuluivat henkilökunnalle.

Ruotsalaista rahaa palaa?
Ruotsalaista rahaa palaa?

Konsepti olisi ehkä toiminut paremmin vähän kauempana jyräävästä rekkaliikenteestä. Varmaan tässäkin projektissa on kiinni ruotsalaispankkien rahaa.
Minun piti juoda vain kahvikuppi Riian vanhassakaupungissa ja jatkaa Jurmalaan. Päätin kuitenkin jäädä tänne.
Söin runsaan illallisen italialaisessa ravintolassa.
Ihmetytti vähän, miten köyhät latvialaiset ovat saaneet aikaan niin runsaan ravintolatarjonnan kaupunkinsa keskustaan, kun rikkaat helsinkiläiset eivät pysty läheskään samaan. Ehkä kyse on vain toiminnan keskittymisestä pienelle alueelle.

Riian vanhaa kaupunkia
Riian vanhaa kaupunkia

3 thoughts on “Riika 6.7.2009

  1. Onko sinulla tällä kertaa mukana enemmän matkatavaroita kuin pelkkä reppu? Millainen kameravarustus on mukana? Arvaan, että olet Bianchilla liikenteessä, mutta olisiko jonkinlainen leveäkumisempi hybridi tms. ollut parempi fillari noille teille?

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  2. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin Riikan vanhassa kaupungissa on kävelyalue järjestetty aika hyvin. Sinne saa ajaa, mutta se maksaa. Eli jos on pakko päästää ovelle autolla niin pääsee, mutta vähän noita autoja siellä kuitenkin on.

    Kaupunki on ihan hyvä paikka syödä, mutta taso heittelee paljon. Paikalliset tutut muuten eivät ainakaan enneen pääsääntöisesti syöneet ravintolassa kalaa, tuli seurattua vierestä että siihen on syynsä kun kaveri erehtyi tilaamaan ja vielä hyvinkin tasokkaassa ravintolassa.

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.