_

Arvonlisäveroparatiisit

Radiouutisten mukaan netin postimyynti on keskittymässä Englannin kanaalisaarten ja Ahvenanmaan kaltaisiin veroparasiitteihin; ei kun siis paratiiseihin. Kun lähetys matkallaan käväisee tällaisella alueella, velvollisuus arvonlisäveron maksamiseen haihtuu ilmaan. Viime vuonna Ahvenanmaalta postitettiin jo 700 000 pakettia.

Tässä ei ole mitään järkeä.

14 thoughts on “Arvonlisäveroparatiisit

 1. Eikai asia ihan noin lainkirjaimen mukaan ole.
  Verovapaus koskee vähäarvoisia (muistaakseni alle 44e) lähetyksiä.

  Siis asia ei käytännössä eroa vaikka tilaisit Hong-Kongista, koska noin pienistä lähetyksistä ei kuitenkaan kerätä veroa ja tullia. Tämä pätee kunhan laskennallisesti verot+tulli jää alle kymmenen euron.

  Tämä siis lain mukaan, mutta käytännössä Suomen tulli on jostain syystä varsin lepsu Ahvenanmaan suhteen ja vaikuttaa, että yli tuhannenkin euron tavarat tulevat Ahvenanmaan kautta verottomasti suomeen, koska tulli ei jostain syystä asiaan puutu.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Verotuksessa on on paljon muitakin sisään leivottuja päättömyyksiä, jotka taas nostavat päätään kun esim alkoholiveroa korotetaan.

  Työttömät tienaavat taskurahaa jobbaamalla hyödykkeitä Virosta ja Viipurista = Yhteiskunnan tuet mahdollistavat puoliammattimaisen polttoaine/alkoholi/tupakka jobbauksen, eli veronmaksajat kustantavat toiminnan kahteen kertaan (tuki + menetetyt verotulot).

  Ahvenanmaa toimii maakuntana aika samalla tavalla. Siellä on paljon liiketoimintaa joka perustuu tukiaisiin ja verotuksen kiertämiseen. Samaan aikaan kuitenkin valtio tulee maakuntaa suhteellisen isoilla summilla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Osmon kannattaa postimyynnistä tilatessaan kuitenkin huomioida, että kun Kanaalisaarten kautta lähetetyistä lähetyksistä ei mene arvonlisäveroa, lisämaksu saataa rapsahtaa muista syistä; Kanaalisaaret eivät kuulu EU:n ja tavara tullataan siis EU:n ulkopuolelta tulevan mukaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Ahvenanmaa on vielä pieni tekijä. Kun tilaa Play.comista Jersey-saarelta, ei postimaksuja mene ollenkaan ja lähetys on alviton. Olen ymmärtänyt, että Royal Mail tukee Jerseyn postilaitosta edullisin välitystariffein. Suurempi tilaus kuin 45 euron veroraja lähetetään eri lähetyksinä, jotta veroraja ei ylittyisi.

  Liikevaihto 340 milj. puntaa. Tämä on selkeästi ihan pebasta ja vääristää kilpailua, puhumattakaan siitä että on älytöntä lähetellä kuluttajille yksittäisiä cd/dvd-levyjä yksittäispakattuna, kun ne voisi tuoda isolla kyydillä kauppaan.

  Ja Jersey-saarella on ymmärtääkseni laskettu vuoden alusta yritysvero nollaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Eräs kanaalisaarilta käsin operoiva firma tekee niin, että jos tilaan sieltä vaikka 10 dvd-elokuvaa, tavara toimitetaan kymmenenä erillisenä kirjeenä, jotka useimmiten tulevat vielä eri päivinä. Näin jokaisen yksittäisen paketin arvo todennäköisesti jää tullaus- ja verotusrajojen alle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Kyse on terveestä verokilpailusta, jolla on jonkin verran epäterveitä sivujuonteita. Väitän, että nyt kun EU:n rakenteet ollaan saamassa kuntoon, niin yksi suurista yhtenäistettävistä asioista on juuri välillinen verotus. Joissakin maissa ja tuotteissa se nostaa verotusta ja joissakin se tulee laskemaan.

  Muutama Ahvenanmaalta lähetetty paketti ei ole se suuri syy. Suuri syy ovat Keski-Euroopassa yleiset alv-huijaukset. Tomaattilasti pyörii rekassa pitkin ja poikin Eurooppaa ja joka rajalla siitä maksetaan alv-palautus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Jos siinä joku muutaman kympin säästää niin ne kuluu muualle -> Verottaja iskee sitten kun ne muutamat kympit laitetaan muualle elinkeinoelämän rattaisiin pyörimään. En näe että se olisi mihinkään “hukattua” rahaa.

  “Kun tilaan Pixmaniasta Ranskasta jotain, siihen tulee aina suomalainen arvonlisävero päälle.”

  Tällöin alvi jää suomeen, mutta se muu osio valuu sinne Ranskaan, eikä jää Suomen elinkeinoelämään tuottamaan lisää verotuloja. Tilanne ei poikkea merkittävästi alvittomasta ostoksesta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Ålandshat hela tiden!! Du måste vara idiot? Kan du seija hur mycket stöd ni får från os och vad ni betalar till staten? Ursäkta mig ja hoppas at du kan läsa följande på finska. Minusta Teille pitäisi heti paikalla antaa täysi itsenäisyys vain maanpuolustuksellisin rajoituksin äärimmäisissä oloissa. Silloinhan Te hoidatte omat asianne omilla rahoillanne ja omin tavoin. Tuo ALV-juttu on tyhjänpäiväinen pikkuasia nyt vielä. Jos Ruotsiin haluatte liittyä, niin vastustan periaatteesta. Muuten toivotan hyvää kesää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Heh älä naurata Andreas. Affenanmaa ei pysy nykyään suomalaisten ajatuksissa edes sitä aikaa mitä tämän blogin lukemiseen kuluu. Ei sitä kukaan vihaa. Oikeasti suhtautuminen lähentelee täydellistä välinpitämättömyyttä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.