_

Kaupunkisuunnittelulautakunnan lista 26.3.2009

Kaupunkisuunnittelulautakunnan listalla oli vain kaksi isompaa asiaa

  • – Ramsinkannaksen asemakaava Vuosaaressa
  • – Laajasalon Stansvikin alueen asemakaava Laajasalossa

Lisäksi vastataan muistutuksiin Myllypuron voimalaitoskorttelin lähistön kaavaluonnokseen ja todetaan ne pääosin aiheettomiksi. Edellinen lautakunta on käsitellyt tämän asiallisilta osiltaan, joten en puutu siihen sen enempää.Todettakoon kuitenkin, että kiinteistölöautawkunta esittää Kehä I:n varteen korkeampia taloja, mutta virasto vastustaa, koska koko työ pitäisi aloittaa alusta (rakennusoikeuden arvo aika suuri kaavoit6tajan palkkaan verrattuna) ja koska pysäköinnin järjestäminen tulisi liian kalliiksi. Sama kiinteistölautakunta, joka halusi tehokkaampaa kaavotusta olisi halunnut (ymmärtääksni) pysäköintipaikat maanpäälle kustannussyistä. Esittelijä piti kantaa oikeutetusti vähän ristiriitaisena. Katsotaanko, pystyykö VVO rakentamaan tällä kaavalla arava-kelpoisia asuntoja. Minä antaisin vuokratakloilla vapautuksen pysäköintinormista Jätkäsaaressa, mutta en kyllä täällä, koska autot ovat sitten missä sattuu. Jätkäsaaressa ei ilmaisia kadunvarsipaikkoja ole.

Ramsinkannas

Ramsinkannaksella eli Ramsinniemen tyviosan asemakaavalla levitetään Vuosaaren puolelta työntyvää pientaloaluetta sadalla metrillä ja 2780 kerrosneliöllä etelään. Ei tuottane ongelmia. Muuten kaava on virkistysaluetta, jossa olevat loma-asunnot nyt merkitään kaavaan. Kiistaa aiheuttaa se, että kaavaan on merkitty varaus kannaksen poikki menevälle kanavalle, jota melojat ja pienveneilijät varmaankin kannattavat, mutta osa loma-asukkaista vastustaa jyrkästi.

Stansvik

Stansvikin alue on Kruunuvuoren tulevan asuinalueen eteläpuolella. Sinne tulee viheralueitta, viljelypalstoja ja lomamökkejä. Stansvikin kartanon alue on ollut julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn kesänviettopaikkana. Yhdistyksen kesämajapaikoista 30 jää Kuurunvuorenrannan rakentamisen alle Uudessakylässä ja nämä sullotaan nyt Vanhaan kylään siellä olevien majojen lomaan, mistä sen paremmin uuskyläläiset kuin vanhakyläläiset eivät pidä.

1 thought on “Kaupunkisuunnittelulautakunnan lista 26.3.2009

  1. Mitäs tolle Kaartin Kasarmille on tarkoitus tehdä? Sinne voitaisiin hyvin majoittaa viissataa sänkileukaista lapsipakolaista. Heitillähän on nyt työlupakin, niin että kunnostaminen sujuisi omin voimin. (– Eiku ai perrr, nehän on lapsia, eihän niillä voi teettää työtä.)

    Tosiasia on kuitenkin se, että Töölööseen ei ikinä sijoiteta mitään eksoottista värinää. Kaikki ylen ja hesarin toimituspäälliköt asuu siellä, ja niiden suvaitsevaisuus on sisäsyntyistä. Niiden suvaitsevaisuutta ei tarvitse erikseen testata ja harjoitella, niinkuin Kalliossa ja Rööperissä asuvien nuivien työläispaskojen.

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.