_

En nosta sopeutumiseläkettä

Muutama vihainen kansalainen on ottanut minuun yhteyttä Helsingin Sanomien tämänpäiväisen uutisen johdosta, jossa lehti väittää jokaisen vuonna 2007 eduskuntatyön jättäneen kansanedustajan hakeneen kansanedustajan sopeutumiseläkettä, jos olivat siihen oikeutettuja. Tästä voisi päätellä, että nostan kansanedustajaeläkettä, mutta en nosta. Hesarin uutinen oli ainakin minun kohdaltani väärä.

9 thoughts on “En nosta sopeutumiseläkettä

 1. Mä sain jotenkin sen käsityksen, että Hesarissa tarkoitettiin niitä, jotka putosivat eduskunnasta.

  Osmohan ei ollut edes ehdolla. Eli jos ne pudokkaat kaikki on hakenu tätä eläkettä?

  Yhtä kaikki oli se siinä epäselvästi ja inhottavaa saada jotain vihapostia väärinkäsitysten takia…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Vaikka median kanssa kiistely on varmasti turhauttavaa niin varmaan kannattaisi pyytää oikaisua. Hesari on sentään edelleen aika merkittävä media vaikka toimittajien ammattitaito tuntuukin laskeneen.

  Kyse on suuren yleisön näkökulmasta katsoen aika tärkeä ja varmaan nostaa ryhdikkyyspisteitäsi. Jos noilla nyt sinänsä jotain todellista merkitystä olisi toiminnallesi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Tämän päivän (sunnuntain 8.3.) hesarissa sivulla A8 alanurkassa otsikolla “Oikaisuja”

  “Osmo Soininvaara (vihr) ei nosta eduskunnasta eläkettä, vaikka on siihen oikeutettu. Lauantaina 7. maaliskuuta sivulla A5 kirjoitettiin virheellisesti että kaikki vuoden 2007 vaalien jälkeen sopeutumiseläkkeeseen oikeutetut entiset kansanedustajat hakivat eläkettä.”

  Mutta ilmeisesti Osmo lienee sitten ainoa, kun muita oikaisuja ei uutiseen ole näkynyt?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Kun saa kuulla kerta toisensa jälkeen päättäjien puheiden ja tekojen välisestä ristiriidasta, on tervehdyttävää kuulla toisenlaisia uutisia.

  Sitä pitäisi saada lisää, en usko, että ihmiset kaiken kaikkiaan loppupeleissä voittavat, jos leviää ja kun on levinnyt henki, että järjestelmästä pitää saada irti kaikki mahdollinen.

  Taidamme olla kansa, joka hinnoittelee lähimmäisenrakkaudenkin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Elinalle:
  Eduskunta ei ikävä kyllä ole ainoa paikka, jossa palkitaan tumpeloita. Jopa monet pörssiyhtiötkin jakavat ns. Kultaisia kädenpuristuksia, etenkin hyvä veli -koneiston uskollisille sotureille.

  Kyseessä ei ole tietenkään veronmaksajain rahat,
  mutta pelin henki on ihan sama.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Minusta, Osmo, olisit hyvinkin oikeutettu eläkkeeseen ja varmaan jatkaisit aktiivisena yhteiskunnallisena toimijana siitäkin huolimatta. Se jos mikä, on yhteiskunnalle hyödyllistä.

  Tietysti hyvä, jos pärjäät muillakin töillä. Täytyy ostaa kirjasi jatkossakin :).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. OS, miksi et hae/halua Sinulle kuuluvaaa lainmukaista etuutta?? Ittelleen se sika kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa. Tavallasi on hienoa toimia, mutta ehkä olisi kuitenkin ollut aikanaan parempi ajaa asiaa alas eduskunnassa.
  En usko, että muita seuraajia tulee. Ilmoita, jos niin käy!? Ymmärrän tietysti, että ko etuus ei Sinulle ole mitenkään tärkeä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.