_

Puoli miljoonaa meni rikki!

Tämän blogin vierailujen määrä ylitti eilen puoli miljoonaa laskettuna sen perustamisesta keväällä 2007. Käynneistä 390 000 ajoittuu tälle vuodelle. Kävijämäärä on jatkuvassa kasvussa niin, että päivittäisten käyntien määrä on nyt noin pari tuhatta. Suuri osuus sivuston kasvavaan suosioon on kommenttien kirjoittajilla, jotka tekevät tästä mielenkiintoisen.

Kasvava kävijämäärä johtuu myös siitä, että blogi on linkitetty yhä useammasta paikasta. Sydäntä lämmitti erityisesti täälläkin silloin tällöin kirjoittaneen Tommi Uschanovin mainiossa kirjassaan Mikä vasemmistoa vaivaa kirjoittama luonnehdinta:

“Osmo Soininvaaran blogi on melkeinpä ainoa paikka koko verkossa, missä voi säännöllisesti käydä suomen kielellä suhteellisen korkeatasoista poliittista keskustelua aidosti merkityksellisistä asioista.”

Tagged

7 thoughts on “Puoli miljoonaa meni rikki!

 1. Onnitteluni blogisi saamasta ansaitusta suosiosta.

  Tunnustan syyllisyyteni blogisi linkittämiseen toisille keskustelusivustoille. Arvostan älyllistä rohkeutta ja rehellisyyttäsi, kun esitit ajatuksiasi maahanmuuttopolitiikasta. Seuranneelle keskustelulle leimaavaa oli analyyttinen ote ja muiden keskustelijoiden leimaamisen välttäminen.
  Tunnustan avoimesti olevani maahanmuutto- ja monikulttuurikysymyksessä erään toisen tohtorisjätkän linjoilla, mutta tämänhän takia vastapuolen näkökantojen rauhallisen kommentoinnin mahdollistava blogisi on tärkeä. No, enhän minä tiedä, kuinka raskaalla kädellä joudut käyttämään deletointinappia.

  Lopuksi todettakoon, että en ole ainoastaan kiinnostunut maahanmuutto- ja monikulttuuriasioista, myös mielipiteesi talousasioissa on jatkuvan kiinnostukseni kohteena, koska pääaineeni oli kansantalous.

  Toivon menestystä sinulle ja blogillesi jatkossakin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Onnea!

  Olen yksi blogisi uskollisista lukijoista vaikka kommentoinkin harvoin. Täällä tosiaan käydään kevyesti verkon parasta suomenkielistä poliittista keskustelua, ja itse kyllä uskallan antaa tästä kunnian Osmolle, sillä bloginpitäjän avaukset ovat järjestään mielenkiintoisia ja älyllisesti kutkuttavia, mikä vaikuttaa myös kommenttien varsin hyvään tasoon. Huomaan usein heittäväni täältä poimittuja ajatuksia eräänlaisina koepalloina illallispöydässä tai kaverien seurassa, ja yleensä niistä syntyykin mielenkiintoista keskustelua. “Soininvaaran blogissa” taitaa olla jo turhankin yleinen lausahdus suustani 😀

  Jatka samaan malliin, tälle blogille on todellinen tilaus ja paikkansa olemassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Minusta täällä on myös tosi masentavaa keskustelua, jopa vielä ahdistavampaa keppiä-rikollisille ja järkeä-vihreille kuin Hesarin keskustelupalstalla. Lukisin mielelläni Osmo Soininvaaran blogia, jota ei voi kommentoida.

  Erityisesti Elinaa on luettu paljon. 🙁

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Raivio: Jos kommentit ahdistaa, niin lue pelkät Osmon kirjoitukset ja jätä meille muille mahdollisuus käydä keskustelua. Jos itsekuri ei riitä, niin tee joku sopimus itsesi kanssa, että saat kepistä, jos sorrut lukemaan myös kommentteja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Raivio, on siellä kommenteissa roskan seassa kumminkin ihan fiksujakin mielipiteitä ja ne pitävät blogin elävänä.

  Joskus sitä ei voi olla miettimättä, että kun pitää tarttua johonkin sivulauseeseen ja sitten alkaa paasata jotain aihetta hiukan sivuavaa itselle tärkeätä asiaa, että eikö sitä voisi perustaa ihan omaa blogia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Ilmeisen kiinnostava henkilö Elina joka tapauksessa on, kun tasaisin väliajoin tänne syntyy keskustelu Elinan kirjoittamisesta. 🙂

  Minä pidän Elinasta. Omaperäisiä ajatuksia tyylillisesti vetävässä muodossa. Latteat itsestäänselvyydet mahdollisimman neutraalisiti sanottuna eivät minun mielenkiintoani pidä yllä.

  Raivion asenne on vähintäänkin outo. Oden postauksen jälkeen ilmoitetaan isoin kirjaimin, että kommenttiosio alkaa. Mikä pakottaa niitä lukemaan?

  Muutenkin minusta on typerää tulla toisen blogille haukkumaan toisia kirjoittajia. Sopii Raivion ihan itse ruveta kirjoittamaan parempaa aineistoa. Aloituksesta antaisin nelosen. Keksipä jotain parempaa kuin muiden mollaamisen seuraavalla kerralla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.