_

Yle melkein huomasi sen

Yle on huomannut, että Kehittyvien maakuntien Suomi on rahoittaessaan kansanedustajaehdokkaita tullut rahoittaneeksi myös merkittäviä kunta- ja maakuntatason päättäjiä. Pettymyksekseni havaitsin, että he ovat osanneet listata vain läpi päässeiden kuntakytkökset. Paljon mielenkiintoisempaa on, että rahoitettu on myös ehdokkaita, joilla ei ole ollut mitään mahdollisuutta eduskuntaan, mutta kunnallista ja maakunnallista valtaa on. Huolellisempaa työskentelyä, YLE.

Tagged

15 thoughts on “Yle melkein huomasi sen

 1. Hemmetin hauska on tuo ylen lahjussyyttely.
  Jokainen kunta maksaisi että saisi jonkun kauppakeskuksen sukarilta, osuuskaupalta tai keskolta. Ihmeellistä, että joku kuvittelee jotta kuntaa pitää lahjoa jotta se suostuisi ikäänkuin väkisin ottamaan jonkun elinkeinopoliittisen toimijan alueelleen. Todella vieraantunutta journalismia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. YLE nyt varmaan korjaa virheensä nopeasti 🙂 Minulle ainakin on ollut selvää jo kauan että kepulaisilla on aivan omat määrittelynsä niin laillisuudelle kuin totuudellekin. Ja miksei olisikin; suuressa osassa Suomea valta on erittäin keskittynyt kepulle, tässä siis tilaisuus vain tekee ns. konnan. En myöskään usko että Kekkosen aika ja silloinen määräävä asema suhteiden hoidossa Suuren Ystävän kanssa olisi jotenkin kohottanut kepulaisten poliittista kulttuuria. Jos hiemankin katsoo taaksepäin ei voi olla näkemättä kepulaisten, jopa valtioneuvostossa toimineiden ja edelleen toimivien, rötösherrojen katkeamatonta virtaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kuuleppas nyt täällä maalla huudetaan kaikki hurraata jos Tokmanni tai joku muu haluaa rakentaa hallinsa pitäjään. Kun sitten yrittäjä sanoo, missä on hyvä paikka, vastaan ei ole kuin se yksi vastarannankiiski,joka asuu jokaisella paikkakunnalla. Siellä Helsingissä voi olla tilanne eri, kun kiinteistöjen hinnat lasketaan sadoissa miljoonissa. Täällä lasketaan kymmenissä tuhansissa. Kaavaprosessin lopputulosta odotellessa käy sitten usein ,että yrittäjä kyllääntyy vuosikausien odotteluun ja nostaa kytkintä paikkakunnalta. Ja sitten kaikki kiroaa ympäristökeskuksen kun menetettiin taas kymmeneniä työpaikkoja. Vai mihin se homma sitten jumittuikaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Asiallisesti kai on tapahtunut niin, että rekisteröity yhdistys on hyvässä järjestyksessä antanut tukea ehdokkaille, joista osa on päässyt läpi ja osa ei.

  Tulipa nyt tässä kansallisen rehellisyyden puuskassa mieleen toinenkin asia, jossa on samoja elementtejä kuin tässä vaalirahoitusjutussa: Yliopisto-opiskelijoiden lopputöiden rahoittaminen. Opiskelija tekee lopputyön yritykselle x. Yritys x maksaa yliopiston alaiselle orgaanille summan y. Kuin saatumalta em. orgaani lahjoittaa summan y verottomasti opiskelijalle stipendinä. Näin akateeminen riippumattomuus ja opiskelijan leivänsaanti lyövät kättä 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Mielenkiintoista kuulla Juupa Juulta, että kaikki haluavat mahdollisimman isoja kauppoja mahdollisimman kauas ja muutenkin hankaliin paikkoihin mutta omaan kuntaan.
  Kannattaisi ehkä seurustella hiukan enemmän muittenkin kuin suurkauppojen edustajien kanssa.
  Tavalliset asiakkaat ja yrittäjät eivät nimittäin kaukana olevia suurkauppoja ole koskaan kaivanneet. Pulaa on nimenomaan lähellä olevista palveluista.
  Työllistämisargumentti on poikkeuksellisen pöhkö tilanteessa, jossa työvoimasta sanotaan olevan pulaa. Se on sitä tosin muutenkin, koska pienet palveluun panostavat kaupat luonnollisesti ovat parempia työllistäjiä. Eikä uuden liikkeen tuleminen enää tarkoita vain uusia työpaikkoja, vaan myös sitä, että vanhoja katoaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. “Paljon mielenkiintoisempaa on, että rahoitettu on myös ehdokkaita, joilla ei ole ollut mitään mahdollisuutta eduskuntaan, mutta kunnallista ja maakunnallista valtaa on. Huolellisempaa työskentelyä, YLE.” Osmo kirjoitti

  Voisitko nimetä tuosta YLE:n listasta jonkun, joka täyttää molemmat ehtosi, siis
  a) ei mitään mahdollisuutta eduskuntaan
  b) kunnallista ja maakunnallista valtaa on
  Mielestäni kukaan tuossa listassa ei täytä näitä molempia ehtoja.
  Esimerkki:
  Riina Nevamäki (kesk.) 3 000 euroa
  – Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu
  – Helsingin opetuslautakunnan jäsen
  – pääministerin EU-asioiden neuvonantaja
  täyttää ehkä ehdon a, mutta tuskin tuota b-kohtaa.
  Vastaesimerkki:
  Satakunta:
  Kauko Juhantalo (kesk.) 10 000 euroa
  – Kankaanpään kaupunginhallituksen pj.
  täyttää ehdot a ja b, tosin tippuminen taisi olla yllätys jokaiselle ennustaeukolle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Tästä koko jupakasta on jäänyt todella paljon muitakin asioita huomaamatta. Vaikka nyt nähdäänkin enemmän kuin pelkkä jäävuorenhuippu.

  Pitäisi myös puhua siitä, mihin rahaa käytetään. Jos esimerkiksi vihreän lehti-ilmoitus maksaa 3 kertaa enemmän kuin demariehdokkaan samankokoinen lehti-ilmoitus, niin kyseessä on vääristymä.

  Neljä suurinta puoluetta olivat doupattuja eduskuntavaaleissa, ja se vaikutti myös lopputulokseen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Pääministerin tuiki tuntematon avustaja on mielenkiintoinen valinta. Pääministerin ympärille näytetään ladotun panoksia kuin ruletissa.

  Silmiini osui Varpu-Leena Malmgren (kesk.), joka on Vihdin kunnanhallituksen ja Uudenmaan maakuntahallituksen jäsen. Vihtiin aiottu Ideapark vaatii maakuntakaavan muuttamista. Vihdin ja ideaparkin ympärille näyttää rahoittajilta kertyneen toinen ryväs. Sinänsä tässä tapauksessa ei voida puhua henkilön mielipiteeseen vaikuttamisesta, koska se on valmiiksi “oikea”. Muita tukea saaneita en ole käynyt läpi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Nyt demarit yrittää Jäätteenmäet. Saapa nähdä onnistuuko taas. Jos onnistuu saattaa seurauksena olla, että kaikki hyvin taas politiikan Suomessa.

  Mielenkiintonsa keskustelu jo on menettänyt, kun puolueiden viestintävastaavat ja heidän bulvaaninsa ovat kerenneet mukaan sotkemaan itse asian. Ilman lisätietoja esimerkiksi juttusi näkökulmista tai ns. perinteisen vaalirahoituksen kiehtovasta maailmasta, häviäjänä on suomalainen äänestäjä, veronmaksaja ja kansalainen. Ja äänestysaktiivisuus.

  Nichts neues unter der Sonne

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Vaalirahoitus pitäisi järjestää niin että kaikki saadut tuet menisivät samaan kassaan josta se jaettaisiin kaikille edustajaksi pyrkiville tasan. Näin ei tulisi eriarvoisuutta edustajaksi pyrkivien välillä.

  Jos joku mainostaa hulppeasti telkkarissa, niin häntä voitaisiin epäillä vilpistä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Vanhanen näyttää suositelleen Kehittyvien Maakuntien Suomelle vaalirahoituksen antamista Merikukka Forsiukselle. Hassua, että hän osasi kääntyä tämän tahon puoleen, vaikka ei itse lainkaan tiennyt saaneensa rahaa kyseiseltä yhdistykseltä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.