Uncategorized

Kunnallisvaaleihin

Pitkän jahkaamisen jälkeen olen päättänyt asettua ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleissa Helsingissä. Helsingin kehittäminen on minulle aina ollut intohimo. Nyt siinä näyttää jotain tapahtuvankin, enkä mitenkään malta olla siitä sivussa.

Päätökseen on vaikuttanut myös tämä kilpailevien puolueiden vaalirahoitussotku. Vaalirahoituksesta johtuva kilpailun epätasapuolisuus on harmittanut minua suuresti. Nyt voinee olettaa vähän avoimempaa peliä ja sen myötä pienempiä budjetteja; tai ainakin nyt sitä, että äänestäjät osaavat ihmetellä, mistä isot mainosbudjetit ovat peräisin. Tulen itse pitämään julkista reaaliaikaista kirjanpitoa vaalikampanjan menoista ja tuloista vain osoittaakseni, että se on täysin mahdollista.

Koska olen tähän asti asiaa jahkaillut, en ole tehnyt mitään vaalivalmisteluja. Minulla ei ole esimerkiksi tukiryhmää. Jos joku blogin lukijoista haluaa ilmoittautua avuksi, ottakoon yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen osmo@soininvaara.fi

9 thoughts on “Kunnallisvaaleihin

 1. Vaikka tukiryhmään ei ilmoittautuisi varakkaita liikemiehiä, voi pienempiä kiitollisuudenvelkoja syntyä yksityisille ihmisille tai yhdistyksille.
  Ihan vain hypoteesina, jos tuttu taiteilija tekee korvauksetta vaalimainoksen ja myöhemmin kaupunki ostaa kyseisen taiteilijan teoksen kalliiseen hintaan, kulttuurilautakuntaan päässeen kaverinsa esityksestä, eikö kyseessä ole moraalisesti samanlainen lahjonta kuin kauppapaikkojen kaavoituksessa, vaikkakin paljon pienempi rahallisesti.
  Sama juttu jos aatteellinen yhdistys jakaa ehdokkaan vaaliesitteitä ja saa myöhemmin kaupungilta tuhdin toiminta-avustuksen.
  Tai päinvastoin, hyvä yhdistys/taiteilija jää tuetta väärän poliitikon kannattamisen vuoksi, tai rehellinen liikemies jää ilman kauppapaikkaa kun ei lahjonut oikeaa päättäjää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Ahas,

  Kyllä Soininvaara saa enemmän ääniä! Uskon kyllä myös Halla-ahon läpimenoon.

  Miksi ajattelet, että Soininvaara väittelisi juuri Halla-ahon kanssa? Onko heillä mielestäsi joitain erityisiä erimielisyyksiä?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.