Kunnallisvaaleihin

1.6.2008 · Aihe: Uncategorized 

Pitkän jahkaamisen jälkeen olen päättänyt asettua ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleissa Helsingissä. Helsingin kehittäminen on minulle aina ollut intohimo. Nyt siinä näyttää jotain tapahtuvankin, enkä mitenkään malta olla siitä sivussa.

Päätökseen on vaikuttanut myös tämä kilpailevien puolueiden vaalirahoitussotku. Vaalirahoituksesta johtuva kilpailun epätasapuolisuus on harmittanut minua suuresti. Nyt voinee olettaa vähän avoimempaa peliä ja sen myötä pienempiä budjetteja; tai ainakin nyt sitä, että äänestäjät osaavat ihmetellä, mistä isot mainosbudjetit ovat peräisin. Tulen itse pitämään julkista reaaliaikaista kirjanpitoa vaalikampanjan menoista ja tuloista vain osoittaakseni, että se on täysin mahdollista.

Koska olen tähän asti asiaa jahkaillut, en ole tehnyt mitään vaalivalmisteluja. Minulla ei ole esimerkiksi tukiryhmää. Jos joku blogin lukijoista haluaa ilmoittautua avuksi, ottakoon yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen osmo@soininvaara.fi

Kommentit

9 Vastausta artikkeliin “Kunnallisvaaleihin”

 1. Maanpinnalle kirjoitti 1.6.2008 kello 17:55

  Vaikka tukiryhmään ei ilmoittautuisi varakkaita liikemiehiä, voi pienempiä kiitollisuudenvelkoja syntyä yksityisille ihmisille tai yhdistyksille.
  Ihan vain hypoteesina, jos tuttu taiteilija tekee korvauksetta vaalimainoksen ja myöhemmin kaupunki ostaa kyseisen taiteilijan teoksen kalliiseen hintaan, kulttuurilautakuntaan päässeen kaverinsa esityksestä, eikö kyseessä ole moraalisesti samanlainen lahjonta kuin kauppapaikkojen kaavoituksessa, vaikkakin paljon pienempi rahallisesti.
  Sama juttu jos aatteellinen yhdistys jakaa ehdokkaan vaaliesitteitä ja saa myöhemmin kaupungilta tuhdin toiminta-avustuksen.
  Tai päinvastoin, hyvä yhdistys/taiteilija jää tuetta väärän poliitikon kannattamisen vuoksi, tai rehellinen liikemies jää ilman kauppapaikkaa kun ei lahjonut oikeaa päättäjää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Artturi Björk kirjoitti 1.6.2008 kello 22:56

  Hienoa!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Jaakko kirjoitti 1.6.2008 kello 23:58

  Hienoa Osmo! Oikea päätös, ja se innoitti minut ensimmäisen kerran kommentoimaan blogiisi. Seurannut toki olen pitkään. Menestyksekästä ja avointa vaalikampanjaa! 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Ahas kirjoitti 2.6.2008 kello 9:04

  Saat siellä sitten väitellä Halla-Ahon kanssa. Kumpihan saa enemmän ääniä?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Elina kirjoitti 2.6.2008 kello 21:56

  Ahas,

  Kyllä Soininvaara saa enemmän ääniä! Uskon kyllä myös Halla-ahon läpimenoon.

  Miksi ajattelet, että Soininvaara väittelisi juuri Halla-ahon kanssa? Onko heillä mielestäsi joitain erityisiä erimielisyyksiä?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Arho Toikka kirjoitti 3.6.2008 kello 10:10

  Hienoa. Onnea vaaleihin! Tämä päätös varmasti nostaa debatin tasoa muutamalla pykälällä. Mitenkään Halla-ahon argumentteja väheksymättä..

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Marko Jalonen kirjoitti 4.6.2008 kello 9:34

  Hyvä! Yksi ääni Tapaninvainiosta tulossa.

  Jollei sitten jostain löydy ehdokasta, joka lupaa puhdistaa koko poliitikkojen, maanomistajien ja rakennusliikkeiden kieron kartellin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Karl-Heinz kirjoitti 6.6.2008 kello 19:06

  Etkö sinäkin voisi jo antaa tilaa nuoremmille sen sijaan että aina änkeät itseäsi jokapaikkaan.. Kyllä ne nuoret tietävät mitä Hesinki tarvitsee..

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. BRG kirjoitti 14.6.2008 kello 23:19

  Yksi pieni ajatusleikki: Ode Suomen yksinvaltias. Kuinka meillä menisi: paremmin vai huonommin? Minkäläinen olisi valistunut yksinvaltius Odelandiassa?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus