_

Tehyn työtaisteluun kohtuullinen rajaus

Koko Tehyn työtaistelujupakka alkoi siitä, kun kokoomus meni vaalikampanjassa lupaamaan, että kun eduskuntavaaleissa äänestetään kokoomusta niin sairaanhoitajien palkka nousee. Sen jälkeen Tehyn Jaana Laitinen-Pesolan (kok) otti puolueensa vaalilupaukset tosissaan. Valitettavasti Kunnallisen sopimusvaltuuskunnan tuore johtaja Markku Jalonen (kok) meni jakamaan hallituksen kunnille annettu Tehy-rahan koko kuntakentälle. Syynä tähän oli kuulemma, että muuten OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi (kok) olisi heittäytynyt hankalaksi. Nyt vaaditaan kunnille rahaa valtiolta, mutta valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) on ryhdikkäästi ilmoittanut, että ei tipu.

Jotenkin tuntuisi kohtuulliselta, että Tehy rajoittaisi työtaistelun kokoomuspotilaisiin ja jättäisi sivulliset rauhaan.

Tagged

15 thoughts on “Tehyn työtaisteluun kohtuullinen rajaus

 1. Voi olla että ei naurata, muta tämä artikkeli ei ollutkaan pelkkää pilaa. Pilaa oli se Vapaavuori-juttu. Tässä oli totta toinen puoli.

  Jos vihreät olisivat keskenään järjestäneet tällaisen sotkun kuin kokoomuslaiset, niin kyllä kokoomuslaiset olisivat muistaneet siitä toitottaa yhtenään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Että vielä nykyäänkin joku jaksaa ottaa poliitikkojen vaalilupaukset tosissaan.

  Silti, tehyläiset ajavat oikeutettua asiaa.

  Tosin seuraukset voivat olla kansantaloudellisesti kohtalokkaita, kun niitä “meille kanssa” – vikisijöitä tulee pilvin pimein.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Älä viitti Osmo, hoitajat ovat nyt saamassa lisää rahaa niin kuin kuuluukin ja luvattiin. Vihreät ei luvanneet mitään … ei tarvii rikkoa mitään lupausta kun ei tee mitään.

  Jos politiikka on tällaista niin se kiinnostaa tavallista kansalaista yhä vähemmän.

  Säälittävintä oli kun se keskutan nainen nimeä en muista vetäs Laitinen-Pesolalta maton alta suorassa tv lähetyksessä.

  Keroppa nyt Osmo mitä tehtäisiin jos hallitus ei olisi säätänyt lakia hoitajien ‘pakkotyöstä’ pitääkö tässä mennä anarkiaan vai mitä haluat.

  Mikä muuten siinä Nesteen biopolttoaineessa on niin kamalaa? Liliuksen optiot vai joku oikea syy

  Pitääkö meidän todeta vierestä kun joku muu maa kehittää tätä teknologiaa?

  Taasko olisi parempi, ettei tehdä mitään?

  Onko teillä nyt ehdottaa jotain vaihtoehtoja tähän polttoaineasiaan vai haluatteko tässäkin vain vastustaa ilman todellisia vaihtoehtoja?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajien mediaaniansiot vuonna 2006 olivat n. 2500 euroa/kk. Sairaanhoitajat saavat suomalaista keskipalkkaa. Joukkoirtisanoituminen ilman, että suojatyöstä sovitaan, on harvinaisen törkeä työtaistelukeino. Hoitotyön maine on kokenut kolauksen ainakin minun silmissäni. Ensin oli insuliinimurha-aalto (natural selectorit aktiivisia etenkin vammaisten hoitolaitoksissa) ja nyt on tämä hoitolakko. Uskaltaako sitä enää suomalaisessa sairaalassa itseään hoidattaakaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. “Jotenkin tuntuisi kohtuulliselta, että Tehy rajoittaisi työtaistelun kokoomuspotilaisiin ja jättäisi sivulliset rauhaan.”

  Kuulemani mukaan myös jotkut Vihreät lupasivat korjausta hoitajien palkkoihin. Pitäisikö Vihreätkin potilaat sisällyttää rajaukseen?

  Ymmärtääkseni suomalaisten keskipalkka on muuten 3000 euron paikkeilla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Vihreät ovat kannattaneet hoitajien palkojen nostoa ja haluaisivat sen myös tehdä. Minäkin. Kokoomus teki siitä kuitenkin vaaliteeman ja juuri erilaiset kokoomuslaiset toimijat ovat tehneet hoitajien palkkojen korotamisen mahdottomaksi.

  Tosin hoitajat vaativat enemmän kuin kukaan on luvannut. Kukaan ei ole luvannut heille enempää kuin 500 euroa kuussa, ja silloin on puhuttu todellisista palökoista, ei teireettisista peruspalkoista. Jos keskipalkka on 2500 euroa kuussa, on siis luvattu 20 % ja he vaativat 24 %.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_palkat.html

  kertoo, että sairaanhoitajien palkka on aika tarkkaa suomalaisen keskipalkan suuruinen – ja pari sataa kuntien keskipalkkaa suurempi. Mutta tämänhän kaikki tehyläisten narutukselta välttyneet jo tässä vaiheessa tiesivät, kuten myös sen, että kunnissa työskentelee myös oikeita palkkakuoppalaisia, siis siinä mielessä, että palkka jää kauas keskipalkasta: esim. lastentarhanopettajilla se on €2020.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.