_

Miten Tehyn työtaistelu päätetään?

Jos Tehyn työtaistelu alkaa, on varmaankin tarkoitus, että se joskus myös loppuu. Olisi hyvä osapuolten valistautua selvittämään juridinen ongelma, joka koskee virkasuhteensa purkaneita hoitajia. Tehyn lähtökohtana on, että lakonlopettamissopimuksessa kaikki otetaan töihin vanhoina työntekijöinä. Työsuhteisten osalta tämä on ongelmatonta, mutta viran täyttöä säätelee laki, jota ei ymmärtääkseni voi sopimuksella ohittaa. Virka on aina pantava julkiseen hakuun, ja se vie aikaa. Jos sopu syntyy sunnuntai-iltana, virkasuhteiset eivät voi palata takaisin ainakaan virkasuhteeseen heti maanantaiaamuna.

Aina voidaan muuttaa lakia, mutta sekin vie aikaa vähimmillään viikon. Jos hallitus, presidentti ja eduskunta vääntyvät oikein mutkalle, selvitään kolmessa päivässä.

Kannattaisiko eri osapuolten varautua tähän ongelmaan ennalta?

Tagged

5 thoughts on “Miten Tehyn työtaistelu päätetään?

 1. Ex-miehen lammasmainen vaimo meni laittamaan listaan nimensä “kivan” työtoverin laittaessa sen sopivassa tilanteessa nenän alle. Nyt on varmasti aika pähkäily, mitä tulikaan tekeneeksi….

  Noh, asia ei kuulu minulle ja jokainen täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö toki vastaa tekemisistään IHAN ITSE!!!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Pekka, sinun päätäsi ja minun ja kansan kaikkivaltiaan päitä tässä nyt vadille vaaditaan!
  Me, valtio ja kunta olemme työnantajain leiri.

  Jos valitsemamme johtajat nyt tekevät tyhmyyksiä (antavat niukasti palkkaa) niin ei tuosta sentään koko venettä sovi kaataa. Vaikeaa tää on.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.