_

Vielä sokerijuurikkaasta

EU:n maatalouspolitiikka on niin monimutkaista, etten voi olla aivan varma seuraavasta, mutta näin olen tämän sokeripetoksen ymmärtänyt.

EU ei ymmärtääkseni ole kohdistanut mitään hallinnollisia toimia Suomen sokerintuottajia vastaan. Suomalaiset saavat viljellä juurikasta vanhaan malliin pelkäämättä, että EU:n kommandojoukot tulevat ja hävittävät pellot. Ymmärtääkseni EU on vain alentanut sokerista maksettavaa hintaa niin Suomessa kuin Saksassakin. Koska sokeri ei sovi Suomeen viljeltäväksi, tämä hinnanalennus on suomalaisille sokerinviljelijöille hankalampi asia kuin saksalaisille, jotka pystyvät tuottamaan halvemmalla. Suomi kai vaati, että suomalaisesta sokerista on maksettava enemmän, kuin Saksassa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Samalla EU suostuu jalomielisesti korvaamaan menetetyn pääoman luopumiskorvauksilla, mikä tietysti jouduttaa maatalouden suunnanmuutosta Suomessa.

Vihreillä on tässä vanhoja syntejä. Puolueen maatalouspoliittisessa ohjelmassa sanottiin jo vuonna 1990, ettei sokerin viljely sovi Suomeen ja että se pitäisi ajaa hiljakseen alas. Siis jo ennen hirvittävää EU:ta.

Seuraavaa tekstiä ei sitten saa kääntää ranskaksi:

Miksi Suomi sitten on tästä vääjäämättömästä sokerintuotannon lopettamisesta olevinaan niin kauhean kauihistunut? Samasta syystä kuin Aleksilla kerjäävät nopsajalkaiset romanialaiset ottavat kainalosauvat mukaan kerjuulle: pitää näyttää turpiinsa saaneelta, koska alkamassa ovat neuvottelut maatalouspolitiikasta, jossa maallamme on ihan järkeviä tavoitteita ajettavanaan. Varsin pian ratkaistaan Suomen oikeus jatkaa siirtymäkauden kotimaista tukea. Tietääkseni näissä neuvotteluyissa on edistytty myönteiseen suuntaan heti sokeripäätöksen jälkeen.

Lopputulos on varmaankin, että Suomi menestyy noissa 141 neuvotteluissa, mistä suomalasten tulee olla iloisia ja Suomen maataloustuotanto suuntautuu järkevämmällä tavalla, mistä komission on syytä olla iloisia. Kaikki siis hyvin?

Ei aivan kaikki, sillä valitettavasti myös Timo Soini on iloinen. Se EU:n vastainen loanheitto, jota hallitus ja lehdistö on harjoittanut viime päivinä sataa Timo Soinin, paavo Väyrysen ja Esko Seppäsen laariin. Siksi minä en ole iloinen. Olisi kannattanut näytettä jalkaan ammutulta EU:hun päin, mutta ei lietsoa aiheetonta anti-EU tunnelmaa Suomessa.

Tagged

2 thoughts on “Vielä sokerijuurikkaasta

  1. Taas meitä tyhmiä kansalaisia vedätetään. Valehdellaan päin naamaa, että EU määrää sokerijuurakon tuotannon lopetettavaksi Suomessa, tai tulee tupenrapinat ja juurikanhävitystankit pelloille!

    Taidanpa vaihteeksi uskoa sinua, kun kerrot kysymyksen olevankin hinnan alennuksesta tasolle, jolloin viljely on ilman tukia täällä kannattamatonta.

    Silloinhan homma on selvä. Turhat tuet pois. Imeskellään vaikka puolalaista sokuripalaa!

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.