Uncategorized

Kaupungin menestystekijät

Toronton terveiset jatkuvat:

Isäntämme kertoivat meille tutkimuksesta, joka oli tehty pohjoisamerikkalaisten kaupunkiseutujen kilpailutekijöistä. Tämän mukaan menestystä selittivät:

1) Gay index: mitä enemmän homoja, sitä paremmin menee. Isäntämme ylpeinä esittivät, että Torontossa homoja ja lesboja on 10 prosenttia väestöstä.

2) Bohemian index: mitä enemmän bohemisti käyttäytyvää väkeä, sitä parempi.

3) Mosaic index Mitä enemmän on maan rajojen ulkopuolella syntyneitä, sitä parempi. Torontossa niitä on 50 % asukkaista. (Huomatkaa, että maahanmuuttajien lapset eivät ole mukana luvussa!)

4) Composite index. Tämän merkitys jäi minulle hieman epäselväksi, mutta ymmärtääkseni sillä tarkoitettiin erilaisten kaupunginosien olemassaoloa. Torontossa oli omat kaupunginosansa kiinalaisille, italialaisille, portugalilaisille, kreikkalaisille ja niin edelleen. Meillähän tällaista ghettoutumista pyritään välttämään, mutta kannattaa miettiä, onko kaupungiosien omaleimaisuus sittenkään niin paha asia.

Suomesta en vastaavaa tutkimusta ole nähty tehtävän. Jos puhtaita korrelaatioita katsotaan, väkiluvun kasvumielessä parhaiten menestyvät kaupungit, joissa äänestetään vihreitä. Demareiden äänestäminen taas ennakoi väestökatoa.

PS. Tutustu kirjoihini klikkaamalla tästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.